Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LFF atsakas suspenduotam P.Malžinskui: „Jis galimai meluoja“

Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas liepos 8 d. vykusiame posėdyje nusprendė laikinai sustabdyti LFF VK nario ir Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) prezidento Pauliaus Malžinsko narystę, o tai sukėlė šalies futbolo bendruomenės ir paties P.Malžinsko pyktį.
Paulius Malžinskas
Paulius Malžinskas / VRFS nuotr.

Sprendimas suspenduoti P.Malžinską galios iki kitos eilinės LFF Konferencijos, kuri įvyks 2020 m balandžio mėnesį.

Pats P.Malžinskas sekmadienį pateikė viešą atsaką. Jį galite rasti ČIA.

LFF pranešime rašoma: „2019 m. liepos 11 d. VRFS išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad tokie LFF veiksmai yra nepagrįsti ir neteisingi, o pritaikytos priemonės – perteklinės. VRFS valdyba minimame pranešime atkreipė dėmesį į LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus teiginius, pasakytus LFF spaudos konferencijos metu, kad „visi tame posėdyje (2019 m. balandžio 30 d. vykęs VK posėdis dėl Arūno Pukelio kandidatūros siūlymo į LFF antro viceprezidento postą) dalyvavę VK nariai, tame tarpe ir Paulius Malžinskas, pasisakė už šio asmens tapimą antruoju viceprezidentu“.

Visi tame posėdyje dalyvavę VK nariai, tame tarpe ir Paulius Malžinskas, pasisakė už šio asmens tapimą antruoju viceprezidentu

VRFS valdyba šiuos LFF generalinio sekretoriaus teiginius vertina kaip neatitinkančius tikrovės ir kompromituojančius visą VRFS valdybą bei asociacijos prezidentą Paulių Malžinską. VRFS valdyba pabrėžia, kad vadovaujantis principine ir vertybine pozicija balandžio 29 d. VRFS valdybos posėdyje buvo vieningai nuspręsta nepalaikyti A.Pukelio kandidatūros. VRFS atstovams buvo suteikti atitinkami įgaliojimai atstovauti priimtai pozicijai LFF Konferencijoje. Priimti sprendimai užfiksuoti VRFS valdybos susirinkimo protokoluose, o asociacijos VRFS vienareikšmė nuomonė pateikta žiniasklaidoje.

LFF nuomone, šios VRFS paskelbtos žinios neatitinka tikrovės, kadangi LFF 2019-04-30 VK posėdyje sprendimas dėl Arūno Pukelio kandidatūros į LFF II Viceprezidento pareigas teikimo LFF Konferencijai buvo priimtas balsuojant 13 LFF VK narių „už“ ir 1 LFF VK nariui (Arūnas Pukelis) susilaikius. Šiame LFF VK posėdyje dalyvavo ir Paulius Malžinskas, kuris taip pat balsavo už A.Pukelio kandidatūros siūlymą į LFF II viceprezidento pareigas. Pagal LFF įstatus, visi VK posėdžiai yra įrašinėjami, o garso įrašai saugomi.“

Šiame LFF VK posėdyje dalyvavo ir Paulius Malžinskas, kuris taip pat balsavo už A.Pukelio kandidatūros siūlymą į LFF II viceprezidento pareigas

LFF skelbia, kad VK posėdyje visi LFF VK nariai turėjo galimybę pasisakyti ir išreikšti savo poziciją dėl kandidatų į LFF II viceprezidento pareigas teikimo LFF Konferencijai. Anot LFF, šiame LFF VK posėdyje P.Malžinskas nepasisakė ir jokios kitos kandidatūros nesiūlė.

„Apie paskelbtoje informacijoje minimą VRFS valdybos balandžio 29 d. VRFS valdybos sprendimą nepalaikyti A.Pukelio kandidatūros į II LFF viceprezidento postą P.Malžinskas LFF VK posėdžio dalyvių neinformavo. Jokia informacija apie VRFS sprendimą LFF VK nariams nebuvo pateikta“, – rašo LFF.

Federacija skelbia, kad „VRFS Prezidentas galimai meluoja savo vadovaujamos asociacijos valdybos nariams apie jo elgesį LFF VK posėdžio metu, slepia nuo VRFS, kad jis neatliko savo pareigos informuoti LFF VK narius apie VRFS 2019-04-29 priimtą sprendimą nepalaikyti II viceprezidento kandidatūros tiekimo LFF Konferencijai, tik dar kartą patvirtina, kad LFF VK sprendimas sustabdyti šio asmens narystę LFF VK yra pagrįstas ir teisėtas, nes tai ne pirmas kartas, kai P.Malžinskas skleidžia tikrovės neatitinkančias ir LFF dalykinę reputaciją žeminančias žinias viešoje erdvėje, be to, toks VRFS prezidento P.Malžinsko elgesys pažeidžia ir VRFA interesus, nes P.Malžinskas netinkamai atlieka savo pareigas kaip VRFS prezidentas nuslėpdamas VRFS sprendimus, apie kuriuos turi būti informuoti LFF VK nariai.“

VRFS prezidentas galimai meluoja savo vadovaujamos asociacijos valdybos nariams apie jo elgesį LFF VK posėdžio metu

LFF prezidentas Tomas Danilevičius 2019-07-08 LFF VK posėdyje VK nariams priminė jog, atsižvelgiant į tai, jog 2018 m. gruodžio mėn. LFF VK narys Paulius Malžinskas socialinio tinklo facebook savo paskyroje buvo paskelbęs LFF dalykinę reputaciją žeminančią informaciją, kuri paskelbta neetiškai išreiškiant nuomonę, jog LFF savo veikloje nesilaiko skaidrumo, viešumo ir atvirumo principų, nors joks sprendimas dėl LFF viešosios komunikacijos principų nebuvo priimtas, o LFF VK 2018-12-10 posėdyje VK nariai pasidalino tik nuomonėmis, kaip LFF ateityje turėtų teikti informaciją apie savo veiklą visuomenei, jau svarstė P.Malžinsko veiklą socialinio tinklo facebook asmeninėje paskyroje, skelbiant įvairaus pobūdžio P.Malžinsko LFF VK posėdžiuose gautą informaciją apie LFF veiklą.

fktrakai.lt nuotr./Paulius Malžinskas
fktrakai.lt nuotr./Paulius Malžinskas

2018 metų pabaigoje Nepaprastų atvejų komitetas, vadovaudamasis LFF įstatais, priėmė sprendimą, kuriuo buvo nuspręsta įspėti P.Malžinską, kad jis savo viešais pareiškimais žemina LFF dalykinę reputaciją, todėl jam gali būti pritaikyta LFF įstatuose numatyta sankcija, t. y. jis gali būti pašalintas iš LFF VK arba gali būti laikinai sustabdyta jo narystė dėl negarbingo elgesio menkinant LFF vardą. Šis Nepaprastų atvejų komiteto sprendimas buvo patvirtintas LFF VK narių 2019.01.28 Vykdomojo komiteto narių posėdyje.

Nepaisant pareikšto įspėjimo, anot LFF, P.Malžinskas socialinio tinklo facebook savo paskyroje 2019.06.20 vėl paskelbė informaciją apie LFF veiklą, t.y. apie sudarytą sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe ir jos vykdymo aplinkybes, LFF sudarytų su trečiaisiais asmenimis sutarčių duomenis, kurie sutarčių šalių susitarimu yra nevieši. LFF valdymo organų nariams atskleidžiant tokią informaciją viešai LFF yra laikoma pažeidusi savo sutartinius įsipareigojimus. LFF traktuoja, kad prisiimtų sutartinių įsipareigojimų pažeidimas yra LFF dalykinės reputacijos žeminimas, pasitikėjimo LFF kaip verslo ar bendradarbiavimo partneriu mažinimas.

Tokiu būdu, kaip rašoma LFF pranešime, P.Malžinskas, neturėdamas teisės ar įgaliojimo tokią informaciją apie LFF veiklą platinti viešoje erdvėje, antrą kartą pažeidė LFF įstatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas