Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF taurės finale – antrąjį pusfinalį dramatiškai laimėję „Šiauliai“

Dėl LFF taurės trofėjaus spalio 1 dieną grumsis Galinės „TransINVEST“ ir „Šiaulių“ klubai. Tai paaiškėjo po sužaisto antrojo pusfinalio, kuriame šiauliečiai per pratęsimą 3:1 įveikė „Kauno Žalgirį“.
„Kauno Žalgiris“ – „Šiauliai“
„Kauno Žalgiris“ – „Šiauliai“ / Lino Žemgulio nuotr.

I lygoje rungtyniaujanti „TransINVEST“ ir A lygoje trečiąją vietą užimantys „Šiauliai“ dėl titulo grumsis Kauno Dariaus ir Girėno stadione.

Abiem klubams tai bus pirmasis LFF taurės finalas. Šiauliai savo atstovus finale yra turėję ir anksčiau, pastarąjį sykį 2013 metais, bet tada miestui dar atstovavo kita, dabar jau iširusi, komanda.

Pusfinalyje prieš „Kauno Žalgirį“ šiauliečiai pirmavo po 27-ąją minutę pelnyto Danieliaus Romanovskio įvarčio, bet Vilius Armanavičius 69-ąją minutę rezultatą išlygino.

90 pagrindinio laiko minučių baigėsi rezultatu 1:1, bet paskutinę minutę įvyko dar vienas svarbus įvykis, kai raudoną kortelę už nesportišką elgesį užsidirbo „Kauno Žalgirio“ atstovas Artūras Dolžnikovas.

Kiekybinę persvarą įgiję „Šiauliai“ ne iš karto, bet pralaužė kauniečių gynybą. Pirmojo pratęsimo kėlinio pabaigoje, trečiąją pridėto laiko minutę, po sumaišties kampinio situacijos metu įvarčiu pasižymėjo Sigitas Olberkis.

Vos prasidėjus antrajam pratęsimo kėliniui „Šiauliai“ įtvirtino pergalę – 107-ąją minutę pasižymėjo Eligijus Jankauskas.

Emocingos rungtynės taip nesibaigė – nors įvarčių pasiekta nebebuvo, per pridėtą laiką raudoną kortelę už perdėtas aistras prieš save išvydo ir „Šiaulių“ ukrainietis Jevhenas Jefremovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas