Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF taurės ketvirtfinalyje – dramatiška „Džiugo“ pergalė po baudinių serijos

LFF taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynėse Telšiuose vietos „Džiugo“ futbolininkai baudinių serijoje 4:3 įveikė Marijampolės „Sūduvą“ ir pateko į turnyro pusfinalį. Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi 0:0, nors progų įmušti daugiau sukūrė marijampoliečiai.
Telšių „Džiugas“
Telšių „Džiugas“ / „Kulis photography“ nuotr.

Lietuvos futbolo federacijos ketvirtfinalis prasidėjo dramatiškomis rungtynėmis Telšiuose.

Suprasti akimirksniu

  • LFF taurės ketvirtfinaliai:
  • Rugpjūčio 15 d. Telšių „Džiugas“ – Marijampolės „Sūduva“ 4:3 (po baudinių serijos)
  • Rugpjūčio 16 d. Vilniaus rajono „TransInvest“ – Gargždų „Banga“
  • Rugpjūčio 16 d. Vilniaus BFA – „Kauno Žalgiris“
  • Rugpjūčio 29 d. Vilniaus „Riteriai“ – „Šiauliai

Jau 6 min. „Sūduva“ gavo teisę mušti baudinį, bet jį pats uždirbęs Oleksijus Zbunis nesugebėjo įveikti šeimininkų vartininko Simone Moschino. Kiek vėliau ukrainietis galėjo pasižymėti po puikaus Oyinlolos Kayode perdavimo, bet smūgiu vienu lietimu iš artimos distancijos pasiuntė kamuolį virš vartų.

Puikią progą turėjo ir pats O.Kayode, bet po jo smūgio S.Moschinas sugebėjo nukreipti kamuolį į savo vartų virpstą.

Pirmojo kėlinio pabaigoje pavojingą smūgį iš kairiojo krašto atliko ir Artiomas Fedorovas, bet kamuolį vėl sugavo „Džiugo“ vartininkas.

„Sūduvos“ vartininkui iki pertraukos kiek rimčiau teko padirbėti tik po tolimo Motiejaus Burbos smūgio.

Antrojo kėlinio pradžioje vėl pranašiau žaidė marijampoliečiai, o arčiausiai įvarčio būta po O.Zbunio reido dešiniuoju kraštu, kai O.Kayode kovoje su varžovų gynėju nepavyko nukreipti kamuolio į vartų plotą.

72 min. vėl smogiamojoje pozicijoje po gero Ibrahimo Olaosebikano perdavimo atsidūrė O.Zbunis, bet kamuolį futbolininkas dar kartą pasiuntė virš vartų.

83 ir 84 min. netoli telšiškių vartų kamuolys dukart pasiekė po keitimo aikštėje pasirodžiusį „Sūduvos“ puolėją Aivarą Emsį, bet latvis smūgiais galva abukart nepataikė į vartus.

„Džiugas“ antrajame kėlinyje bandė kontratakuoti, tačiau G.Zenkevičiui savo komandos gelbėti neteko.

Pratęsime geriausią galimybę vėl susikūrė „Sūduva“, bet 112 min. po Ihorio Hončaro smūgio kamuolys prašvilpė prie pat „Džiugo“ vartų virpsto.

114 min. kamuolį marijampoliečių baudos aikštelėje gavo Telšių ekipos gynėjas Tomas Rapalavičius, bet jam smūgis nepavyko ir kamuolys taip pat išriedėjo už galinės aikštės linijos.

Komandoms teko mušti baudinius. „Džiugo“ vartuose liko S.Moschinas, o „Sūduva“ prieš pat pratęsimo pabaigą į aikštę vietoje G.Zenkevičiaus įleido Vilių Stebrį.

Baudinių serijoje abi komandos sėkmingai atliko pirmuosius 3 smūgius, o ketvirtuoju „Sūduvos“ žaidėjas I.Olaosebikanas pralaimėjo savo dvikovą S.Moschinui.

„Džiugas“ po Andrijos Krivokapičiau smūgio išsiveržė į priekį, o vartininkas dar atrėmė Augusto Dubicko smūgį ir rungtynės buvo baigtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas