Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF vadovai – apie sau ir rinktinių treneriams apkarpytas algas bei „Ekrano“ atgimimą

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai džiaugiasi pagaliau galį megzti gyvus pokalbius. Po vakar iki pat vėlumos užsitęsusio Vykdomojo komiteto posėdžio, penktadienio rytą Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius pristatė aptartus klausimus, tarp kurių – ir biudžeto bei atlyginimų karpymai per COVID-19 pandemijos bei legendinės Lietuvos futbolo komandos vardo sugrįžimas į šalies futbolo žemėlapį.
Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius
Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Mažinsis atlyginimus

Netikėtai pasaulį užklupusi COVID-19 pandemija palietė ir stipriausius finansinius raumenis iš Lietuvos sporto šakų federacijų turinčią LFF.

9,1 mln. eurų biudžetą 2020-iesiems planavę federacijos vadovai dabar jau skaičiuoja, kad metinis pinigų kapšas susitrauks iki maždaug 8,8 mln. eurų. Anot LFF generalinio sekretoriaus E.Stankevičiaus, biudžetą teks mažinti apie 315 tūkst. eurų suma.

Kad tą kompensuotų, LFF karpys atlyginimus – tiek savo, tiek kitų administracijos darbuotojų.

„Kėliau Vykdomojo komiteto nariams pasiūlymą, kad visos futbolo asociacijos peržiūrėtų savo biudžetus ir susimažintų juos apie 15-20 proc.“, – pareiškė E.Stankevičius, vėliau pridūręs, jog išsamesnius finansinius rodiklius pateiks po rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais vyksiančio Vykdomojo komiteto posėdžio.

E.Stankevičius taip pat patvirtino, kad jokių papildomų finansinių injekcijų iš UEFA ar FIFA koronaviruso pandemijos metu LFF negavo.

Nukentės ir treneriai

Atlyginimai bus pakirpti ir visų Lietuvos futbolo rinktinių treneriams – tiek vyriausiesiems, tiek jų asistentams. Anot E.Stankevičiaus, balandžio-liepos laikotarpiu jie faktiškai neteikė jokių paslaugų, tad priimtas sprendimas nuo atlyginimų nurėžti bent po 10 proc. sumos.

Tiesa, kiekvieno iš jų situacija yra individuali – LFF vadovai leido suprasti, kad daugiau uždirbantiems specialistams atlyginimai buvo nurėžti labiau.

„Buvo individualūs pokalbiai su visais treneriais. Kai treneris gauna 800 ar 1000 eurų, yra viena situacija, o kai už savo teikiamas paslaugas gauna didesnį atlyginimą, situacija yra kita, – aiškino LFF generalinis sekretorius. – Visi jie supranta padėtį, situacijos rimtumą ir buvo supratingi. Taip, buvo diskusijų, tam tikrų klausimų, nes žmonės turi finansinius įsipareigojimus, bet tai yra normalu.“

Padės klubams

LFF vadovai pristatė ir pagalbos šalies klubams projektą – jie tikisi jau artimiausiu kompensuoti visų pagrindinių šalies turnyrų teisėjavimo kaštus.

„LFF iš savo biudžeto dengs A, I, II lygų bei LFF taurės teisėjavimo kaštus“, – patvirtino E.Stankevičius.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

Toks užmojis LFF biudžetui šį sezoną atsieis daugiau nei 200 tūkst. eurų.

Apie 100 tūkst. turėtų kainuoti A lygos teisėjų uždarbis, 60 tūkst. eurų bus skirta I lygos arbitrams, o dar 50 tūkst. eurų – II lygos teisėjams.

E.Stankevičius pridūrė, kad LFF norėtų kompensuoti teisėjavimo kaštus ir ilgalaikėje perspektyvoje.

„Tikimės, kad tada klubams nereikės sukti galvos, iš kur paimti tuos pinigus“, – sakė LFF vadovas.

Grįžta „Ekranas“

LFF vadovai patvirtino ir informaciją apie į Lietuvos futbolo žemėlapį sugrįžtantį legendinį „Ekrano“ vardą.

I lygoje rungtyniaujanti Panevėžio „Aukštaitijos“ komanda įsigijo teises į „Ekrano“ prekinį ženklą, o LFF posėdžio metu nematė priežasčių užkirsti kelią panevėžiečiams naudoti šį legendinį pavadinimą.

Jei neatsiras kliūčių iš kitų institucijų, tai turėsime legendinį pavadinimą jau šiame sezone.

„Jie iš bankroto administratoriaus yra įsigiję šį vardą, teisiškai viskas yra gerai. Jei neatsiras kliūčių iš kitų institucijų, tai turėsime legendinį pavadinimą jau šiame sezone“, – sakė E.Stankevičius.

Sieks dar vienos kadencijos

T.Danilevičius spaudos konferencijoje patvirtino sieksiąs dar vienos kadencijos LFF prezidento poste.

Nuo 2017-ųjų rudens, kai viduryje kadencijos pakeitė pasitraukusį Edviną Eimontą, šias pareigas užimantis buvęs futbolininkas juokavo sužaidęs pusę rato ir norintis žaisti dar vieną.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Tomas Danilevičius
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Tomas Danilevičius

„Dabar populiaru žaisti 1,5 rato sistema. Pusę jau sužaidžiau, liko antras ratas, – juokėsi T.Danilevičius. – Dveji metai buvo nelengvi, nepilna kadencija. Kai yra pilna kadencija, gali visai kitaip gali planuoti savo pareigas. Perėmus prezidento postą jau buvo patvirtinta federacijos strategija, kuri iš dalies yra įvykdyta, bet ne visa.

Jau kalbėjau, kad reikalinga nauja strategija, naujas požiūris, vystymo planas. Jau 8–9 mėnesius kalbėjomės su UEFA, generaliniu sekretoriumi ir departamentais dėl naujos strategijos. Artimiausiu metu šią strategiją pristatysime visuomenei.“

Dabar populiaru žaisti 1,5 rato sistema. Pusę jau sužaidžiau, liko antras ratas.

T.Danilevičius atskleidė, kad tiksli rinkimų data paaiškės per birželio pabaigoje vyksiantį LFF Vykdomojo komiteto posėdį.

Aprangos gamintojo dar neišsirinko

Ketvirtadienį vykusiame Vykdomojo komiteto posėdyje aptarę daugelį klausimų, ties vienu LFF vadovai nestabtelėjo – sutartis su nauju ar senu aprangos techniniu rėmėju dar nepasirašyta.

Pastarąjį dešimtmetį įvairiais skandalais pažymėtos „Hummel“ bendradarbiavimas su LFF baigiasi, o praėjusią savaitę federacija išsiuntė užklausas bent keturiems aprangos gamintojams, tarp jų ir tai pačiai „Hummel“. Taip pat užklausas gavo ir „Adidas“, „Nike“ bei „Joma“.

Elvio Žaldario nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė
Elvio Žaldario nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė

Vis dėlto iki ketvirtadienio nebuvo gauti atsakymai iš visų bendrovių, tad šį klausimą LFF nukėlė į birželio pabaigoje vyksiantį Vykdomojo komiteto posėdį.

„Vis dar nesame gavę „Adidas“ atstovo „Sport Point“ pasiūlymo, dėl to šis klausimas nebuvo įtrauktas, kad nebūtų spekuliacijų, jog renkamės tik iš 2 ar 3 aprangos gamintojų“, – aiškino E.Stankevičius.

Rinktinės treneris liks dar metams

Į 2021-ųjų rudenį nukėlus pasaulio salės futbolo čempionatą, LFF ketina artimiausiu metu dar metams pratęsti Lietuvos salės futbolo rinktinės stratego Jevgenijaus Ryvkino sutartį.

2017 m. lapkritį nacionalinės komandos vairą perėmusiam ukrainiečiui bus leista pasilikti ir visą trenerių štabą bei paskirti naują vartininkų trenerį iš užsienio.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jevgenijus Ryvkinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jevgenijus Ryvkinas

„Trenerius netrukus grįš į Lietuvą ir suformuosime programą, kaip bus ruošiamasi pasaulio čempionatui“, – sakė E.Stankevičius.

Planetos pirmenybės trijuose Lietuvos miestuose nukeltos į 2021 m. rugsėjo 12 – spalio 3 d. laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai