Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LFF vadovas griežtas dėl 15min aprašytos istorijos: „MML City“ gresia pašalinimas

15min dviejų dalių pasakojimas apie „MML City“ klubą sukėlė šurmulį Lietuvos futbole. Federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius situaciją vertina griežtai ir pabrėžia – gali būti, jog paslaptingų investuotojų kreivai valdomas „MML City“ net nebaigs šio sezono.
LFF prezidentas Edgaras Stankevičius ir „MML City“ vadovas Levanas Hulordava
LFF prezidentas Edgaras Stankevičius ir „MML City“ vadovas Levanas Hulordava / nuotr. 15min ir asmeninio archyvo

Pirmąją dalį apie „MML City“ realybę, skolas, neištesėtus pažadus, įtarimus sutartomis rungtynėmis ir nurodymus treneriui galite skaityti ČIA. Antrojoje prabilo ir pats pagrindinis klubo valdytojas Levanas Hulordava, jo mintis ir kritiką visiems aplink rasite ČIA.

Profesionalių futbolininkų asociacijos prezidentas Arūnas Klimavičius 15min pasakojo, kad yra surinkęs septynių futbolininkų duomenis apie jiems neišmokėtus atlyginimus. Vėliau paaiškėjo, kad gan solidžią sumą „MML City“ klubas skolingas ir komandos gydytojui.

Į visą tai griežtai reagavo E.Stankevičius.

„Patys kreipėmės į futbolininkus, kad jie pateiktų raštiškus pareiškimus, taip galėsime kreiptis ir į teisėsaugą, – sakė LFF prezidentas. – Tuomet galės įsikišti policija, pradėti ikiteisminius tyrimus. Jei buvo žaidėjams atlyginimai mokami grynais pinigais, tai yra rimti pažeidimai, tad laukiame raštų. Teko bendrauti ir su Profesionalių futbolininkų asociacijos vadovu, nes ir jis kalbasi su žaidėjais dėl visos situacijos. O šiaip visą situaciją vertiname neigiamai, neskaniai viskas atrodo. Renkame puokštę įtarimų apie šį klubą. Turime sąrašą žingsnių, kurie buvo daromi iš mūsų pusės, ką darė klubas, kuo jis yra kaltinamas.“

„Žinome apie atlyginimų nemokėjimus, žinojome apie legionierių mokesčių skolą, kuri buvo panaikinta prieš pat užsidarant perėjimų langui, – tęsė E.Stankevičius. – Situaciją stebime, dirbame su ja kiekvieną dieną, ji vis keičiasi, gauname ir naujus Registrų centro išrašus, kad vėl keičiasi dalininkai, atsiranda nauji žmonės klube. Kasdien tai keičiasi, iš spaudos sužinojome, kad jie mąsto apie pavadinimo grąžinimą, kas yra neįmanoma. Jei Vykdomasis komitetas birželį patvirtino klubo pavadinimo pakeitimą, tai negali būti kalbos apie senojo grąžinimą. Jie nusprendžia, duodami interviu jau pasako, kad vėl vadinasi „Marijampolė City“, nors iš tikrųjų yra „MML City“. Keista ta jų komunikacija ir veiksmai.“

LFF vadovas pabrėžė, kad naujieji savininkai buvo tikrinami prieš jiems įžengiant į Lietuvos futbolą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune renkamas LFF prezidentas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune renkamas LFF prezidentas

„Taip, kontrolė atliekama, siunčiami dokumentai UEFA „Integrity“ ofisui, tuomet gauname įžvalgas apie tai, kas tai per žmonės, ar turi kokių nors įrašų. Buvo ir žaidėjų, ir trenerių, ir komandos vadovų sąrašas nusiųstas, indikacijas žinome, supažindinome klubą, naujuosius investuotojus. Informacija nebuvo tokia, kad būtų galima neleisti šiam klubui startuoti Pirmos lygos pirmenybėse“, – teigė E.Stankevičius ir vėliau pridūrė, jog 4-5 futbolininkai, rungtyniaujantys „MML City“, praeityje buvo įtariami sutartomis rungtynėmis arba yra žaidę klubuose, kurie sulaukė bausmių dėl nešvarių žaidimų.

E.Stankevičius kol kas nesiryžo vertinti „MML City“ galimybių užbaigti Pirmos lygos sezoną. Antrajame pagal pajėgumą Lietuvos divizione Marijampolės komanda žengia ketvirtoje vietoje, o pagal prarastus taškus tik trimis atsilieka nuo antroje vietoje žengiančio Kėdainių „Nevėžio“.

„Norisi sulaukti galutinių Drausminio ir Tyrimų komitetų išvadų, pasikalbėti su Pirmos lygos klubais ir priimti bendrą sprendimą. Dabar klubas rizikuoja netekti Pirmos lygos licencijos. Jei licencija yra atimama, tuomet Vykdomasis komitetas taria galutinį žodį dėl šalinimo iš pirmenybių. Tuo klausimu dirbame ir iki rugsėjo viskas bus aišku – gyvens klubas ar ne. Panaši situacija buvo su „Jonavos“ klubu pernai, bet ten miestas įsikišo labiau ir pavyko situaciją suvaldyti, kad nereikėtų pašalinimo. Klubas suprato savo veiksmus ir pabaigė sezoną be didesnių išsišokimų. Ar pavyks „MML City“ pabaigti šį sezoną – per anksti spekuliuoti“, – teigė E.Stankevičius.

nuotr. asmeninio archyvo/Levanas Hulordava
nuotr. asmeninio archyvo/Levanas Hulordava

15min paklaustas, ar pats tiki filantropiniais užsienio investuotojų tikslais vystyti Lietuvos futbolą, LFF prezidentas juokdamasis purtė galvą.

„Tikrai ne. Asmeninė patirtis yra sukaupta ne per vieną ar du atvejus. Praėjusią savaitę irgi sulaukiau skambučio dėl užsienio investuotojų, pamename „Vyčio“ istoriją dėl investuotojų, praėjusiais metais buvo kalbos apie Afrikos investuotojus. Po susitikimų greitai investicijos baigiasi, supranta, kad čia ne ta vieta“, – sakė E.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?