Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 11 /16:49

A lygos starte – „Žalgirio“ ir „Trakų“ akistata, Jonavos „Lietava“ sulaukė išimties

Ketvirtadienio vakarą Kaune ištraukti šalies futbolo A lygos naujojo sezono burtai. Jie lėmė, kad jau pirmajame ture tarpusavyje susitiks du stipriausi praėjusio sezono šalies klubai – Vilniaus „Žalgiris“ ir „Trakai“.
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / Roko Tenio nuotr.

Viešbutyje „Daniela“ vykusioje burtų ceremonijoje kamuoliukus su komandomis traukė A lygos naujasis prezidentas Deividas Šemberas. 

Rungtynių eiliškumas tvarkaraštyje nustatytas naudojant Bergerio sistemą.

Buvo traukiamos aštuonios komandos, nors lygos naujokei Jonavos „Lietavai“ burtų ceremonijos išvakarėse ir nebuvo suteikta A lygos licencija.

LFF Apeliacinis licencijavimo komitetas jonaviškiams, kaip naujokams, padarė daug nuolaidų sprendžiant infrastruktūros klausimus, tačiau klubo vyriausiasis treneris Marius Bezykornovas neturi reikalavimus atitinkančios kvalifikacijos ir dėl šios priežasties klubas licencijos negavo.

Nors jonaviečiai pakartotinai buvo įspėti, „Lietavos“ vadovai į šiuos reikalavimus pažiūrėjo pro pirštus ir vylėsi į A lygą prasmukti pro galines duris – tikėdamiesi LFF Vykdomojo komiteto palankumo.

LFF Vykdomojo komitetas savo sprendimą priėmė prieš burtų traukimo ceremoniją. Įvertinus tai, kad „Lietavos“ klubas, kaip I lygos nugalėtojas, iškovojo teisę žaisti A lygoje sportiniu principu, nuspręsta jonaviškiams padaryti išimtį ir leisti dalyvauti 2016 metų pirmenybėse.

Pagal LFF varžybų nuostatus, suteikus klubui tokią išimtį, turi būti skiriamas terminas pašalinti trūkumus, dėl kurių negauta licencija ir skiriama sankcija.

LFF  nutarė įpareigoti „Lietavą“ ištaisyti trūkumą – paskirti licencijavimo reikalavimuose numatytą kvalifikaciją turintį vyriausiąjį trenerį – iki kovo 4 dienos, o taip pat klubui skirti piniginę sankciją – 500 eurų baudą.

„Lietava“ stipriausiame šalies divizione žais po 27 metų pertraukos. Pirmajame ture jonaviečių lauks ambicijų nestokojančios Marijampolės „Sūduvos“ išbandymas.

Naujasis A lygos čempionatas prasidės kovo pradžioje. Tikslios rungtynių datos ir laikai paaiškės artimiausiu metu.

Visos ekipos sužais keturis ratus. Šešias pirmąsias vietas užėmusios ekipos tarpusavyje kovos papildomame rate, po kurio bus išaiškintas čempionato nugalėtojas.

Paskutiniąją vietą lygoje užėmęs klubas neteks teisės rungtyniauti aukščiausiame šalies divizione, jį pakeis Pirmos lygos pirmenybių nugalėtojai. Septintoji komanda dėl teisės likti A lygoje pereinamosiose rungtynėse kovos su Pirmos lygos sidabro medalių laimėtojais.

Pirmajame ture susitiks:

  • Utenos „Utenis“ – „Kauno Žalgiris“;
  • Jonavos „Lietava“ – Marijampolės „Sūduva“;
  • Klaipėdos „Atlantas“ – Kauno „Stumbras“;
  • Vilniaus „Žalgiris“ – „Trakai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas