Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 18

Lietuva – Bulgarija: pažymiai rinktinės žaidėjams ir E.Jankauskui

Lietuvos futbolo rinktinė į savo taupyklę „Euro 2024“ atrankoje įsidėjo pirmą tašką, šeštadienio vakarą Kauno Dariaus ir Girėno stadione atlaikiusi Bulgarijos rinktinės šturmą (1:1). 15min vertina Lietuvos rinktinės žaidėjų pasirodymą ir Edgaro Jankausko bei jo trenerių štabo darbą.
Lietuvos futbolo rinktinė
Lietuvos futbolo rinktinė / Elvio Žaldario nuotr.

Edvinas Gertmonas – 7

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas

Nors pastarosiose draugiškose rungtynėse su Graikija (0:0) vartuose žibėjo įvarčio nepraleidęs Emilijus Zubas, E.Jankauskas vietą tarp virpstų šį kartą patikėjo geriausiam Lietuvos futbolininkui.

27-erių Vilniaus „Žalgirio“ vartininkas buvo tikra siena, kurią net turėdami kiekybinę persvarą, bulgarai sugebėjo pramušti vos sykį.

Antrajame kėlinyje, kai mūsiškiams reikėjo kentėti, 27-erių šilališkis demonstravo lyderio savybes ir ne kartą gelbėjo savo komandą. Bulgarai kėlė net 20 kampinių, tačiau bene kiekvieną kartą E.Gertmonas demonstravo savo elitinį įgūdį ir „antrajame aukšte“ atmušdavo kamuolius galingais kumščiais.

Kuo daugiau minučių rodė švieslentė, tuo vyrukas su 12-uoju numeriu ir Supermeno pirštėmis žaidė patikimiau.

Kritęs įvartis į mūsų vartus? Tokius E.Gertmonas praleidžia labai retai – atstumas nemažas, vartininko kampas, bet panašu, kad smūgio momento lietuvis tiesiog nematė arba buvo nedidelis rikošetas.

Markas Beneta – 4,5

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Markas Beneta
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Markas Beneta

„Panevėžio“ gynėjo pasirinkimas kairiajame gynybos krašte galbūt nustebino nemažai specialistų ir sirgalių, tačiau galima prisiminti, kad per pirmą atrankos mačą Belgrade E.Jankauskas taip pat rinkosi šią opciją.

Tvirtai sudėtas 29-erių klaipėdietis gali pasiūlyti charakterį ir kietą kovą, bet platesnės geografinės apimties mūšiuose atakuojant dažniausiai tampa pėstininku.

Šiame mače irgi buvo 15-20 minučių atkarpa pirmajame kėlinyje, kai kairysis Lietuvos gynybos kraštas švietė ryškiai „raudonai“. Bulgarams įgijus kiekybinę persvarą ir Kirilui Despodovui persikėlus į šį kraštą, M.Benetai buvo rūgštu. Bulgarų lyderis „prausė“ „Panevėžio“ gynėją, bet reikia pasidžiaugti, jog tai nesitęsė ilgai.

Po pertraukos Markas nebuvo labai matomas nei puolant, nei ginantis, bet svarbiausia, kad žaidžiant mažumoje su savo tiesioginėmis funkcijos tvarkėsi gana užtikrintai.

72-ąją minutę aktyviai sudalyvavo atakoje, atliko netrumpą reidą, bet galiausiai nesulaukė perdavimo atgal ir suklupo prie varžovų vartų. Šis epizodas galėjo kainuoti brangiai, nes bulgarai kamuolio neišmušė ir kurį laiką atakavo vienuolika prieš devynis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas