Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos 17-mečiams futbolininkams – karčios švedų bendraamžių pamokos

Jaunieji Lietuvos futbolininkai skaudžiu pralaimėjimu 0:8 (0:6) pradėjo atranką į Europos čempionatą. Šalies 17-mečius sutriuškino Švedijos bendraamžiai.
Lietuvos 17-mečių vaikinų futbolo rinktinė.
Lietuvos 17-mečių vaikinų futbolo rinktinė. / LFF nuotr.

Net 6 įvarčiai krito dar pirmajame kėlinyje. Sužaidus vos 9 minutes švedai jau užtikrintai pirmavo 3:0.

Rolando Džiaukšto treniruojama Lietuvos 17-mečių rinktinė varžosi UEFA Europos čempionato atrankos 2-ojoje grupėje. Be lietuvių ir švedų čia dar žaidžia ir latviai bei čekai.

Į kitą – elitinį – atrankos etapą pateks dvi stipriausios grupės komandos ir keturios (iš 13 grupių) geriausios 3 vietas užėmusios rinktinės.

„Su žaidėjais turime susitarimus ir numatytą žaidybinį planą, kurį išpildėme treniruotėse ir įgyvendinsime rungtynių metu. Tikimės teigiamo rezultato ir, pagal galimybes, pasirodyti kuo geriau. Kalbant apie varžovus, su latviais šiemet varžėmės Baltijos taurės turnyre, jie man paliko tvirtos ir drausmingos komandos įspūdį, turinčios porą individualiai stiprių žaidėjų. Čekai ir ypač švedai garsėja savo disciplinuota gynyba. Apibendrinus, mūsų laukia tris varžovai su kuriais nebus lengva, bet vaikinai nusiteikę gerai ir pasiruošę duoti gerą kovą“, – dar prieš atranką sakė rinktinės vyr. treneris R.Džiaukštas.

Merginoms pergalė išlydo paskutinėmis minutėmis

Atranką į Europos čempionatą ketvirtadienį pradėjo ir Lietuvos 17-mečių merginų rinktinė, kuri apmaudžiai išleido 2 įvarčių persvarą ir sužaidė lygiosiomis 2:2 su bendraamžėmis iš Kazachstano.

Lietuvėms rungtynių pradžia klostėsi sėkmingai – 4 minutę, po Kotrynos Maželytės atlikto baudos smūgio, kamuolį į savus vartus nukreipė kazachių gynėja. Po dešimties minučių krito ir dar vienas kazachių įvartis į savus vartus, praneša LFF.

LFF nuotr./Lietuvos 17-mečių merginų futbolo rinktinė.
LFF nuotr./Lietuvos 17-mečių merginų futbolo rinktinė.

Mūsiškių persvarą siekė padidinti Ema Kriaučiūnaitė ir Meida Proscevičiūtė, tačiau jų bandymus atrėmė varžovių vartininkė. E.Kriaučiūnaitės taiklus smūgis 41 minutę buvo neįskaitytas dėl nuošalės.

Deja, antrajame kėlinyje žaidybinę iniciatyvą perėmė kazachės ir jų pastangos buvo vainikuotos įvarčiais. Kazyna Norbajeva 66 minutę taikliu tolimu smūgiu sušvelnino rezultatą. Lietuvių padėtį komplikavo 83 minutę Irūnos Blaškytės pelnyta antra geltona kortelė, po kurios žaidėja turėjo palikti aikštę. Per pridėtą laiką kazachės pasinaudojo gynėjų klaida ir uždirbo baudinį, kurį realizavo Alina Lozukova.

Kitas UEFA Europos čempionato atrankos B lygos rungtynes lietuvės žais rugsėjo 26 dieną Zagrebe prieš Armėnijos rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas