Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 26

Lietuvos futbole kojas apšylantis Mantas Kalnietis: „Čia – nearti dirvonai“

„Nenoriu ir nesiruošiu vaidinti didelio prezidento ar direktoriaus“, – duodamas interviu 15min prisipažino oranžinį krepšinio kamuolį į „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo vadovo postą prieš kelias savaites iškeitęs legendinis žalgirietis Mantas Kalnietis.
Eimantas Pūras ir Mantas Kalnietis
Eimantas Pūras ir Mantas Kalnietis / zalgiris.lt nuotr.

Ryškiausia šių dienų krepšinio žvaigždė LeBronas Jamesas dar 2011-aisiais investavo 6,5 mln. JAV dolerių ir nusipirko 2 proc. „Liverpool“ futbolo klubo akcijų.

„Karaliaus“ nuovoka verslo pasaulyje, panašu, jog yra ne prastesnė nei ta, kurią jis jau du dešimtmečius demonstruoja ant NBA parketo.

Nepraėjus ir dešimtmečiui, „Liverpool“ susigrąžino populiarumą ir sėkmę, 2019-aisiais laimėjo Čempionų lygą, po metų – Anglijos „Premier“ lygą ir praėjus dešimtmečiui L.Jameso padaryta investicija jau buvo vertinama 44 mln. JAV dolerių.

Panašių pavydžių krepšinio pasaulyje yra ir daugiau, ypač kitapus Atlanto. Kanados geriausias visų laikų krepšininkas Steve'as Nashas yra investavęs į „Vancouver Whitecaps“ futbolo komandą, Magicas Johnsonas – į LAFC, Kevinas Durantas yra vienas „Philadelphia Union“ savininkų, o Jamesas Hardenas dar žaisdamas Teksase įsigijo 5 proc. „Houston Dynamo“ akcijų.

Tais pačiais takais dabar jau eina ir Kauno „Žalgirio“ bei Lietuvos krepšinio rinktinės simbolis Mantas Kalnietis. 36-erių kaunietis niekada neslėpė susidomėjimo futbolu, o prieš kelias savaites stipriai nustebino krepšinio pasaulį, pranešdamas apie profesionalios karjeros pabaigą.

Vis mažiau minučių aikštėje iš Kazio Maksvyčio sulaukdavusiam gynėjui apsispręsti padėjo ir naujos karjeros perspektyvos. Pakabinęs sportinius batelius ant vinies, M.Kalnietis iš karto tapo „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo prezidentu.

Jau keletą savaičių jis yra dažnas svečias futbolo komandos treniruotėse, intensyviai bandantis pažinti futbolininkus ir aplink klubą vykstančius procesus.

„Futbolo sezonas Lietuvoje startuoja pavasarį, tad į naujus darbus kur kas lengviau įsijungti dabar, o ne nuo vasaros ar rugsėjo“, – savo apsisprendimą aiškino legendinis žalgirietis.

zalgiris.lt nuotr./Mantas Kalnietis ir Gintautas Cibulskas
zalgiris.lt nuotr./Mantas Kalnietis ir Gintautas Cibulskas

Į futbolo vandenis M.Kalnietis neria klubui pasiekus kol kas aukščiausią istorinį tašką. Praėjusiais metais „Kauno Žalgiris“ pirmą kartą istorijoje tapo šalies vicečempionu. Įdomu tai, kad šiuo pasiekimu futbolininkai pralenkė net klubo krepšininkus – daugkartiniai LKL čempionai tenkinosi tik bronzos medaliais.

Šį sekmadienį „Kauno Žalgiris“ gali iškovoti ir pirmąjį trofėjų klubo istorijoje. Lietuvos futbolo sezono inauguraciniame mače dėl LFF Supertaurės kauniečiai sostinėje susitiks su šalies čempionu Vilniaus „Žalgiriu“.

Apie artėjantį mūšį Vilniuje, laukiančius sezono iššūkius bei naują karjeros etapą M.Kalnietis kalbėjosi su 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas