Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos futbolo Pelenei – pozityvios žinios iš LFF prezidento: „Neturėtų būti kliūčių“

Vilniaus rajono „TransINVEST“ klubas sukūrė pasaką, tačiau pridarė ir papildomų darbų Lietuvos futbolo federacijai (LFF). LFF taurė Pirmos lygos išsišokėliams pravėrė kelią į UEFA Konferencijų lygos atranką, tačiau dėl vietos ten garantuoti jie dar negali būti.

Sekmadienio vakarą Dariaus ir Girėno stadione triumfo šokį šoko „TransINVEST“ futbolininkai, finale 2:1 sensacingai palaužę „Šiaulius“.

Taurės laimėtojams Lietuvoje yra garantuojama teisė rungtyniauti Konferencijų lygos atrankoje, bet šįkart yra vienas „bet“.

UEFA numato, kad klubas, žengiantis į tarptautinio turnyro kovas, privalo egzistuoti ir žaisti šalies federacijos organizuojamose varžybose bent trejus metus.

O štai Galinės kaime registruotas „TransINVEST“ klubas savo gyvavimą pradėjo tik 2021-ųjų gruodį.

15min kalbėjosi su LFF prezidentu Edgaru Stankevičiumi apie Vilniaus rajono komandos galimybes dalyvauti Konferencijų lygos atrankoje.

„Gavome atsakymą iš UEFA, turime susidėlioję planą. Licencijavimo vadovas siųs dokumentus į UEFA, oficialiai praneš, kad taip įvyko – turime Pirmos lygos komandą taurės nugalėtoją. Reikės Vykdomojo komiteto išimties, iš licencijavimo pusės reikės patvirtinti, kad klubas viską atitinka. Neturėtų būti kliūčių. UEFA turėtų pritaikyti išimtis. Manau, viskas turėtų būti gerai“, – vylėsi LFF vadovas.

E.Stankevičius teigė, kad UEFA reikalavimuose trejų metų gyvavimo terminas gali turėti ir išimčių.

„Turėtų būti trys pilni sezonai, bet už skliaustelių yra parašyta, kad gali būti išimtys, jei klubas atitinka kitus kriterijus, iš licencijavimo nėra prieštaravimų, nuobaudų skirtų ir pan. „TransINVEST“ padarė šventę ir papildomą darbą, bet, manau, išsispręsim“, – sakė federacijos prezidentas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune renkamas LFF prezidentas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune renkamas LFF prezidentas

„Iš savo pusės padarysime viską, – pridūrė E.Stankevičius. – Tuo ta taurė ir yra žavi. Jie iškovojo teisę, norisi, kad ir dalyvautų atrankoje kitą sezoną.“

Tiesa, panašu, kad galutinio UEFA verdikto dar gali tekti ir palaukti. Iki 2024-ųjų balandžio 15-osios bus pateiktas raštas UEFA dėl išimties taikymo. Vėliau – iki gegužės 6-osios – UEFA bus išsiųsti reikiami dokumentai.

Svarbu paminėti, kad, jei išimties UEFA nepadarys, Lietuva vietos tarptautinėse kovose nepraras – tokiu atveju Konferencijų lygos atrankoje žaistų ketvirtą vietą A lygoje užėmusi komanda.

Klausimai dėl dalyvavimo tarptautinėse kovose po finalo buvo užduoti ir „TransINVEST“ atstovams, bet šie, žinoma, abejonių neprasklaidė.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“

„Būtų labai įdomu žinoti, bet čia ne šiandien ir ne rytoj išaiškės. Tai nesumažina mūsų pergalės“, – teigė treneris Giedrius Barevičius.

„Mes visą laiką pasiruošę, kaip parodė ir šiandienos rungtynės“, – tikino kapitonas Linas Pilibaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas