Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė – Europos B diviziono nugalėtoja

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė Italijoje besibaigiančių Europos B diviziono pirmenybių finale 3:2 palaužė Čekijos komandą. Abi ekipos jau išvakarėse pergalėmis pusfinalyje užsitikrino teisę kitą sezoną rungtyniauti A divizione.
Audrius Plytnikas.
Audrius Plytnikas. / beachsoccer.com nuotr.

Lietuvos rinktinė finalą pradėjo labai nesėkmingai ir po dviejų Lukašo Trampotos įvarčių atsiliko 0:2.

Vis dėlto lietuviai parodė charakterį ir sugebėjo atsakyti 3 įvarčiais, kuriuos pelnė Jonas Lebedevas, Audrius Plytnikas ir Vasilijus Novičkovas.

Iš viso turnyre lietuviai sužaidė 5 rungtynes ir visas jas laimėjo. Tiesa, jau per pirmąsias rungtynes tuos pačius čekus pavyko palaužti tik baudinių serijoje – 4:4 (3:1). Vėliau sekė pergalės 5:1 prieš čekus ir 4:2 – prieš anglus, o pusfinalyje 5:2 buvo įveikta Sakartvelo rinktinė.

Lietuvai pirmenybėse atstovavo daugkartinis šalies didžiojo futbolo čempionas Marius Činikas, Viktoras Bartosevičius, Modestas Kulikauskas, Jonas Lebedevas, Pavelas Smolkovas, Elvinas Navickas, Aleksandras Lebedevas, Vasilijus Novičkovas, Paulius Giedraitis, Mantas Makutunovičius, Audrius Plytnikas ir Lukas Drasutis. Rinktinę treniravo Sahibas Mammadovas iš Azerbaidžano.

„Sunkiai įsibėgėjome, tačiau vėliau nuvarginome varžovus ir, manau, pelnytai nugalėjome. Pasistengėme padaryti viską, kad sukurtumėm istoriją. Noriu padėkoti visiems už puikų darbą, už puikią atmosferą, už milžinišką motyvaciją ir norą.

Šiemet turėjome idelias pasiruošimo sąlygas, žaidėme nemažai kontrolinių rungtynių su stipriais priešininkais, buvome vienas kumštis. Visi šie komponentai atvedė mus į puikią pergalę“, – po finalo kalbėjo S.Mammadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas