Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos salės futbolo rinktinė – dauguma didįjį futbolą žaidžia mėgėjiškai

Prasidėjus didžiausiam sporto renginiui šalies istorijoje – salės futbolo pasaulio čempionatui, Lietuvos futbolo mėgėjai pajaus tikrą pasididžiavimą. Su dauguma salės futbolo rinktinės žaidėjų jie patys ne sykį yra žaidę mėgėjų varžybose – Sekmadienio lygoje (SFL) arba Mažojo futbolo pirmenybėse.
Lietuvos salės futbolo rinktinė
Lietuvos salės futbolo rinktinė / LFF nuotr.

Pasitikrinti jėgas su salės futbolo rinktinės kapitonu Justinu Zagursku galima Vilniaus miesto 3-ioje lygoje, „VJFK Trakų“ ekipoje. Kitą rinktinės lyderį Vladimirą Derendiajevą mėgėjai galėjo sutikti Mažojo futbolo 7x7 čempionate, Visagino „Inter-veteranų“ komandoje.

Tokių žaidėjų salės futbolo rinktinėje – dauguma. Žinoma, didžiausią dėmesį jie skiria salės futbolui, bet į aikštę noriai bėga ir su didžiojo futbolo mėgėjais.

„Salės futbolas pas mus – pusiau profesionalus. Vien iš jo išgyventi žaidėjams nepavyksta. Dauguma jų turi kitus darbus ar treniruoja vaikus. Dalis didįjį futbolą ir toliau žaidžia mėgėjiškai“, – 15min aiškino salės futbolo treneris Marijus Rimas.

Anksčiau salės futbolo rinktinėje buvo galima išvysti ne vieną didžiojo futbolo profesionalą – Andrių Kšanavičių, Marių Bezykornovą ar Virmantą Lemežį.

Net ir paskutiniame sezone, prisijungęs prie „DFK Dainavos“, Vytautas Lukša tapo rezultatyviausiu šalies čempionato salės futbolininku (25 įvarčiai), bet pasaulio čempionate jo neišvysime. V.Lukša karjerą tęsia didžiajame futbole – „A lygoje“ žaidžiančioje Alytaus „Dainavoje“.

„Tikrai ne vienas profesionalas galėtų žaisti salės futbolo rinktinėje, bet tam reikia pasiruošimo ir, žinoma, kažkokių finansinių garantijų. Kitaip tiesiog neapsimoka“, – teigė M.Rimas.

„Be to, situacija labai pasikeitė sutrumpėjus žiemos pertraukoms. Didžiojo futbolo profesionalai startuoja kovą, baigia lapkritį, plius dar pasiruošimas sezonui ir salės futbolui laiko nebelieka. Koją kiša ir požiūris, esą salės futbolas kenkia didžiajam. Dalis klubų savo žaidėjams neišleidžia, nors, priešingai, salės futbolas ne kenkia, o padeda – technikai, greitam mąstymui ir panašiai“, – pabrėžė M.Rimas.

Nebus planetos pirmenybėse ir kito rezultatyviausio Lietuvos salės futbolo čempionato žaidėjo – taip pat 25 įvarčius pelniusio Jurijaus Jeremejevo. Jis susipyko su Lietuvos rinktinės treneriu ukrainiečiu Jevgenijumi Ryvkinu.

15min žiniomis, geriausi salės futbolininkai Lietuvos čempionate uždirba apie 700 eurų. Panašiomis arba šiek tiek didesnėmis (iki 1000 eurų) stipendijomis prieš istorinį debiutą pasaulio čempionate skatinami ir dabartinės Lietuvos salės futbolo rinktinės žaidėjai.

Sandra Santiago/Movistar Inter nuotr./Ricardinho
Sandra Santiago/Movistar Inter nuotr./Ricardinho

Palyginimui, ryškiausia salės futbolo žvaigžde pasaulyje vis dar laikomas portugalas Ricardinho per mėnesį gauna apie 30 tūkst. eurų. Žaidžia jis Paryžiaus ACCS klube Prancūzijoje.

Pinigų salės futbolui negaili ir kitos šalys, siekiančios aukštų rezultatų. Atvykę į pasaulio čempionato arenas Klaipėdoje, Kaune ar Vilniuje, nesustebkite, su Kazachstano (Lietuvos varžovo A grupėje) ar Rusijos rinktinės marškinėliais pamatę lakstančius natūralizuotus brazilus.

UEFA nuotr./Natūralizuoti Kazachstano brazilai – Higuita ir Taynanas
UEFA nuotr./Natūralizuoti Kazachstano brazilai – Higuita ir Taynanas

„Abejoju, kad jie vyksta į Rusiją ar Kazachstaną žaisti salės futbolą tik iš idėjos. Už tai jie gauna algą“, – pridūrė M.Rimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas