Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lionelio Messi era Paryžiuje prasidėjo netikėtu prašymu

Lionelis Messi debiutavo „Paris Saint-Germain“ gretose. Pirmosiose rungtynėse naujame klube jam pasižymėti įvarčiu nepavyko, bet po finalinio švilpuko žengiant iš aikštės Argentinos futbolo žvaigždė sulaukė varžovo vartininko Predrago Rajkovičiaus netradicinio prašymo.
Lionelis Messi debiutavo PSG gretose.
Lionelis Messi debiutavo PSG gretose. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lionelio Messi era Prancūzijoje prasidėjo vėlyvą sekmadienio vakarą, kai jis įsitraukė į žaidimą įpusėjus antrajam kėliniui per 2:0 prieš „Reims“ laimėtas lygos rungtynes.

L.Messi pakeitė savo gerą bičiulį, buvusį bendražygį „Barcelona“ klube Neymarą 66 minutę, kai futbolo žvaigždės apsikabino prie aikštės linijos.

Po daugybės metų šlovės 99 tūkst. vietų „Cam Nou“ stadione Barselonoje šešis kartus geriausiu pasaulio futbolininku rinktas, keturis sykius Čempionų lygą laimėjęs puolėjas pirmą kartą pasirodė PSG gretose 20 tūkst. vietų „Stade Auguste Deloune“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Idrissa Gueye ir Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Idrissa Gueye ir Lionelis Messi

Reimso sirgaliai patys skandavo „Messi, Messi“, o besišypsantis po pralaimėto mačo šeimininkų vartininkas Predragas Rajkovičius paprašė L.Messi nusifotografuoti su jo sūnumi po rungtynių.

34 metų argentinietis neatsisakė. Paskui šia nuotrauka instagrame pasidalijo P.Rajkovičiaus žmona.

PSG treneris Mauricio Pochettino teigė, kad liko sujaudintas L.Messi sutikimu Reimse ir pabrėžė, kad abiejų komandų aistruoliai norėjo išvysti jį žaidžiantį.

„Tokį jo sutikimą matyti ir girdėti buvo nuostabu – tai ne tik mūsų, bet ir Reimso sirgalių nuopelnas, – sakė M.Pochettino. – Messi dėl to buvo labai laimingas. Jo dalyvavimas sukuria daugiau entuziazmo, kiekvienas sirgalius gali tai jausti, tai atsiliepia kiekvienam žaidėjui.“

Dar prieš rungtynes šimtai sirgalių susirinko palaukti L.Messi, kai šis atvyko komandos autobusu, o išlipęs pamojavo ranka.

Žmonės norėjo patys pamatyti vieną iš visų laikų geriausiųjų, kokiu argentinietis laikomas kartu su Pele ir jau mirusiu Diego Maradona.

L.Messi neįtikėtini kamuolio valdymo įgūdžiai ir kontrolė, aikštės matymas, kūrybingi perdavimai bei įvarčiai, minčių greitis ir išpildymas daug metų žavi futbolo sirgalius visame pasaulyje.

Jis pelnė 672 įvarčius žaisdamas „Barcelona“ ir laimėjo 35 trofėjus su Katalonijos futbolo klubu, tarp jų ir Čempionų lygos titulą 2015 metais.

Tai buvo pastarasis kartas, kai L.Messi triumfavo elitiniame Europos futbolo turnyre, o pastarasis jo įvartis turnyre buvo pelnytas praėjusį sezoną būtent į PSG vartus, kai „Barca“ nusileido Prancūzijos čempionams aštuntfinalyje.

34 metų L.Messi, atvedęs Argentinos rinktinę ant „Copa America“ nugalėtojų pakylos praėjusią vasarą, prisidėjo prie PSG prieš tris savaites, kai nepavyko susitarti dėl naujos sutarties su „Barcelona“.

Puolėjas Kylinas Mbappe, dėl kurio perėjimo į Madrido „Real“ verda didelės aistros, pasirūpino, kad L.Messi debiutas Paryžiaus komandoje būtų pergalingas.

K.Mbappe pelnė abu įvarčius prieš aikštėje pasirodant L.Messi.

Pasižymėjęs 15-ąją ir 63 minutėmis jis jau yra pelnęs 135 įvarčius nuo tada, kai atvyko į PSG 2017 metais.

„Nesu nustebęs dėl jo entuziazmo“, – papurtė galvą M.Pochettino, plačiau nekomentavo K.Mbappe ateities.

Dar nežinia, ar Prancūzijos 22 metų puolėjas liks su L.Messi Paryžiaus klube, kuris pradėjo sezoną keturiomis pergalėmis iš eilės ir turi 12 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant