Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lionelis Messi gavo viliojantį pasiūlymą už skandalingąjį apdarą

​​​​​​​Argentinos futbolo rinktinės superžvaigždė Lionelis Messi gavo įspūdingą pasiūlymą dėl rūbo, kuriuo buvo apvilktas iškart po pasaulio čempionato finalo Dohoje.

Argentiną į pergalę atvedęs L.Messi sulaukė ne tik milžiniškų ovacijų, bet ir ypatingos Kataro emyro šeicho Tamimo bin Hamado al Tanio dovanos – plono tradicinio arabiško apsiausto (bishtos). Šiuo rūbu Kataro emyras L.Messi apgaubė prieš futbolininkui paimant pasaulio futbolo čempionato trofėjų.

„Scanpix“ nuotr./L.Messi vedama Argentina – pasaulio čempionė.
„Scanpix“ nuotr./L.Messi vedama Argentina – pasaulio čempionė.

Bishta – oficialus drabužis, kurį dėvi karališkieji asmenys, svarbūs šalies pareigūnai, vestuvių dieną puošiasi jaunikiai, o absolventai per diplomų įteikimo ceremonijas.

Praėjus savaitei po finalo Omano politikas Ahmedas Al Barwani, dirbantis teisininku, pareiškė norintis nupirkti iš L.Messi apdarą.

„Mano drauge Messi... Omano Sultono vardu aš sveikinu laimėjus pasaulio čempionatą Katare. Arabiška bishta yra išminties simbolis. Aš pasiūlysiu milijoną dolerių už šią bishtą“, – savo tviterio paskyroje parašė Al Barwani.

Šis Omano atstovas „National News“ tvirtino, kad sumokėtų daugiau nei milijoną už apdarą, jei tik Argentinos futbolo žvaigždė sutiks eiti į derybas.

Politikas teigė šį rūbą vertinantis kaip įrodymą, ką galima pasiekti gyvenime. „Tai primintų mums momentą, kuriuo galima būtų labiausiai didžiuotis. Tai lyg priminimas, kad galime pasiekti viską“, – aiškino Omano turtuolis.

Anot Prancūzijos „L'Equipe“, bishtų populiarumas staiga išaugo Dohoje po pasaulio futbolo čempionato finalo.

Dienraštis surado žmogų, kuris siuvo L.Messi apdarą. Parduotuvės savininkas pasakojo, kad įprastai parduodavo po 8-10 šių apdarų, bet po finalo kitą dieną buvo parduota net 150.

Buvo parduotos ir trys brangesnės bishtos, panašios į tą, kokią gavo L.Messi. Vieno tokio apdaro kaina siekia beveik 2 tūkst. eurų.

FIFA pažeidė savo pačios taisykles

Primename, kad L.Messi pečius po finalo apdengęs rūbas sukėlė dviprasmiškų kalbų gūsį.

FIFA taisyklių knygoje yra aiškūs nurodymai, kaip turi būti apsirengę futbolininkai tuo metu, kai švenčia titulą pasaulio pirmenybėse. Žaidėjai gali vilkėti tik specialius čempioniškus marškinėlius, kurie turi būti skirti tik šiam turnyrui ir pagaminti to paties prekės ženklo, kaip ir visos komandos marškinėliai.

Įteikiant Kataro rūbą, FIFA pažeidė savo pačios taisykles. Neabejojama, kad tai leista padaryti siekiant įtikti čempionato šeimininkams, kurie savo ruožtu L.Messi pasitelkė reklamuojant Katarą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lioneliui Messiui buvo įteikta Kataro emyro dovana
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lioneliui Messiui buvo įteikta Kataro emyro dovana

L.Messi ir Kataro turtuolių reikalai nėra baigti. Argentinietis toliau žais „Paris Saint-Germain“ klube, kurį valdo Kataro šeichai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas