Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visą dramą viešai paaiškinęs Lionelis Messi lieka „Barcelona“ klube!

Lionelis Messi penktadienio vakarą paskelbė, kad lieka „Barcelona“ klube, kaip sako ir jo sutartis, galiojanti iki 2021 metų.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“/AP nuotr.

Metų futbolo serialas baigėsi?

Po dviejų karštų savaičių Lionelis Messi penktadienį vakare išplatino vaizdo įrašą ir paskelbė, kad nusprendė likti „Barcelona“ klube pagal sutartį, galiojančią iki 2021 metų.

L.Messi pripažino, kad norėjo palikti „Barcelona“ klubą.

Tačiau klubo nustatyta 700 mln. eurų išpirka pastojo kelią.

„Aš galvojau ir buvau tikras, kad buvau laisvas išeiti, – „Goal“ sakė L.Messi. – Klubo prezidentas visada sakė, kad sezono pabaigoje aš galėsiu nuspręsti, liksiu ar ne.“

L.Messi teigė, kad galiausiai neturėjo pasirinkimo, nes klubas atsisakė jį išleisti, nurodęs, kad teisę išeiti turėjo iki birželio 10 dienos.

„Tai ir yra priežastis, kodėl aš toliau tęsiu žaidimą klube. Dabar liksiu, nes prezidentas pasakė, kad vienintelis kelias išeiti yra sumokėti 700 mln. eurų išpirką, o tai nėra įmanoma“, – kalbėjo L.Messi.

„Dabar jie remiasi faktu, kad aš nepasakiau iki birželio 10 dienos, bet tada mes varžėmės „La Liga“ varžybose baisaus koronaviruso viduryje, o pandemija atsiliepė visam sezonui, – sakė L.Messi. – Nebuvo kito kelio, tik eiti į teismą.

Bet aš niekada neičiau į teismą prieš „Barca“, nes tai klubas, kurį myliu, kuriam atidaviau viską nuo tada, kai atvykau.

Tai mano gyvenimo klubas, aš čia sukūriau savo gyvenimą. Žinojau, kad niekada neateis mintis paduoti „Barca“ į teismą.“

33 metų argentinietis negailėjo karčių žodžių klubo prezidento Josepo Maria Bartomeu adresu.

„Aš sezono metu pasakiau vadovams, kad noriu išeiti. Manau, kad tai buvo metas, kai klubui reikėjo jaunesnių žmonių ir aš maniau, kad baigiu savo ciklą čia, – sakė L.Messi. – Šis sezonas buvo labai komplikuotas treniruotėse, aikštėje, persirengimo kambaryje.

Aš visada norėjau baigti karjerą čia, kovoti dėl titulų. Bet tiesa yra tokia, kad čia ilgai nebuvo projekcijos. Kiekvienais metais jie vertė didžiuotis, bet kasmet mes tapome silpnesni.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Josepas Maria Bartomeu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Josepas Maria Bartomeu

Anksčiau jo interesams atstovaujantis tėvas Jorge Messi išplatino laišką, kuriame tvirtinama, kad sūnus gali išeiti iš klubo laisvai, o 700 mln. eurų išpirka negalioja.

„Barcelona“ vadovai vėl tvirtino, kad L.Messi turėjo teisę išeiti iki birželio 10 dienos. Jie visą laiką skelbė, kad norėtų, jog du dešimtmečius klube žaidęs argentinietis liktų ir naujojo trenerio Ronaldo Koemano komandos lyderis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Didžiausia futbolo rinkos drama tęsėsi dvi savaites nuo tada, kai L.Messi nepasirodė pirmosiose „Barcelona“ treniruotėse.

Jis viešai nekalbėjo nuo tada, kai komanda pralaimėjo Čempionų lygos ketvirtfinalyje 2:8 Miuncheno „Bayern“ klubui, bet išreiškė klubo vadovams norą palikti komandą faksu. Nebuvo abejonių, kad jis norėtų prisidėti prie Pepo Guardiolos treniruojamo „Manchester City“ klubo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito