Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Nikoličius rado trenerį „Hajduk“ klubui – kadaise „Sūduvos“ nuskausmintą italą

Šių metų pradžioje legendinio Kroatijos klubo Splito „Hajduk“ sporto direktoriumi tapęs lietuvis Mindaugas Nikoličius rado naują vyriausiąjį trenerį. Juo tapo italas Paolo Tramezzani, kurį iš kelerių metų senumo istorijos turėtų prisiminti ir Lietuvos futbolo sirgaliai.
Mindaugas Nikoličius (kairėje) ir Paolo Tramezzani (viduryje)
Mindaugas Nikoličius (kairėje) ir Paolo Tramezzani (viduryje) / Splito „Hajduk“ „Twitter“ nuotr.

Tik penktąją vietą Kroatijos pirmenybėse užimančiame Splito klube 50-metis italas pakeis vilčių nepateisinusį bosnį Boro Primoracą.

Iš viso P.Tramezzani bus jau ketvirtas „Hajduk“ vyr. treneris šį sezoną ir net 33-as Splito ekipos vairininkas nuo 1997 metų.

Komandai dar nuo 2019 m. gruodžio vadovavo buvęs legendinis Kroatijos futbolininkas Igoris Tudoras, bet šis dar sezono pradžioje gavo gero bičiulio Andrea Pirlo kvietimą prisijungti prie jo Turino „Juventus“ ekipos trenerių štabe.

„Scanpix“ nuotr./Iš kairės: Cristiano Ronaldo, Andrea Pirlo, Igoris Tudoras
„Scanpix“ nuotr./Iš kairės: Cristiano Ronaldo, Andrea Pirlo, Igoris Tudoras

I.Tudorą Splite rugpjūtį pakeitė Hari Vukasas, bet ir jis „Hajduk“ klubo vairą laikė neilgai – tik iki rugpjūčio. Tuomet buvę klubo vadovai pasirašė sutartį su B.Primoracu.

Šis paliko gerą pirmą įspūdį ir užsitarnavo sutartį iki sezono pabaigos, tačiau po nesėkmingo gruodžio, kai „Hajduk“ pralaimėjo tris mačus iš eilės, darbo neteko ir specialistas iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Tad pirmas M.Nikoličiaus darbas atėjus į klubą ir buvo naujo vyr. trenerio paieškos.

Jos užtruko dvi savaites, kol galiausiai „Hajduk“ vairas buvo įteiktas P.Tramezzani. Su juo legendinis Kroatijos klubas sudarė sutartį iki 2022 m. vasaros.

Ilgametę futbolininko karjerą turėjęs italas žaidė ir tokiuose klubuose kaip Milano „Inter“ (1992-1993 m.) bei Londono „Tottenham Hotspur“ (1998-2000 m.), o trenerio karjerą pradėjo nuo Albanijos rinktinės, kurioje penkmetį (2011-2016 m.) talkino tautiečiui vyr. treneriui Gianni de Biasi.

Po to, kai pirmą sykį atvedė albanus į Europos čempionatą 2016-aisiais, P.Tramezzani pradėjo vyr. trenerio karjerą perimdamas Šveicarijos „Lugano“ klubo vairą.

Debiutas buvo sėkmingas – šveicarų klubas, vadovaujamas P.Tramezzani, pirmą sykį pateko į UEFA Europos lygos grupių etapą, o italas buvo išrinktas Šveicarijos lygos metų treneriu.

Sėkmingas darbas Lugane patraukė ir turtingesnių klubų dėmesį, o italas priėmė kitos Šveicarijos komandos „Sion“ pasiūlymą. Būtent su šiuo klubu P.Tramezzani pateko į Marijampolės „Sūduvos“ klubo spąstus.

Evaldo Šemioto nuotr./Paolo Tramezzani
Evaldo Šemioto nuotr./Paolo Tramezzani

2017 m. Europos lygos atrankos rungtynes Suvalkijoje pajėgus šveicarų klubas pralaimėjo net 0:3, o namuose nesugebėjęs pasiekti pergalės (rungtynės baigėsi 1:1) pasitraukė iš tolesnės kovos.

Netikėtas antausis nuo tuomet dar nė sykio Lietuvos čempione netapusios „Sūduvos“ prisidėjo prie neilgai trukusios P.Tramezzani karjeros „Sion“ klube – jau spalį strategas buvo atleistas.

Trenerio karjerą italas pratęsė Kipre, kai 2018-2019 m. sezone vadovavo Nikosijos APOEL komandai ir su ja tapo šalies čempionu. 2019-aisiais P.Tramezzani trumpai vadovavo Italijos „Livorno“ ekipai, o 2020-aisiais keliems mėnesiams buvo grįžęs į „Sion“ ekipą.

P.Tramezzani bandys išgelbėti prastą „Hajduk“ sezoną. Per 14 mačų tik 17 taškų surinkusi Splito ekipa taikosi bent į trečiąją poziciją, kuri garantuotų vietą Europos turnyre, tačiau iki jos legendinei ekipai trūksta net 12 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento