Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Pochettino – pagrindinis kandidatas diriguoti Saudo Arabijos projektui Niukasle

Grandioziniam projektui Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujančiame „Newcastle“ klube pasiruošę Saudo Arabijos milijardieriai prie komandos vairo labiausiai norėtų matyti Mauricio Pochettino.
Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sky Sports“ praneša, kad „Newcastle“ klube argentinietis per metus susižertų net 19 mln. svarų sterlingų.

Tiesa, iki oficialaus susitarimo paskelbimo dar teks luktelėti.

Pirmiausia, „Premier“ lygos vadovai dar turi patvirtinti 300 mln. svarų vertės sandorį, pagal kurį investicinis fondas, už kurio stovi Saudo Arabijos kronprincas Mohamedas bin Salmanas al Saudas, iš „Newcastle“ savininko Mike'o Ashley įsigytų 80 proc. klubo akcijų paketą.

Be to, „Sky Sports“ šaltiniai teigia, kad „Newcastle“ bet kuriuo atveju išlauktų iki naujo sezono pradžios ir tik tada paskelbtų apie naująjį trenerį. Jeigu bus pratęstas 2019-2020 m. sezonas, komandai ir toliau vadovaus dabartinis vyriausiasis treneris Steve'as Bruce'as.

M.Pochettino nuo 2019 m. lapkričio, kai buvo atleistas iš Londono „Tottenham Hotspur“ ekipos, netreniravo jokios komandos.

„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino
„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino

48-erių specialistas Šiaurės Londono komandai dirigavo penkerius metus, o per juos sužavėjo galimus naujuosius „Newcastle“ savininkus savo futbolo filosofija.

Manoma, kad M.Pochettino per penkerius metus Niukaslo komandą galėtų paversti viena stipriausių Europoje.

Perėmęs „Newcastle“ vairą ir uždirbdamas 19 mln. svarų per metus, M.Pochettino taptų trečiu geriausiai apmokamu specialistu pasaulyje – jį lenktų tik Madrido „Atletico“ vairininkas Diego Simeone ir „Manchester City“ strategas Pepas Guardiola.

Tačiau arabai turi ir daugiau kandidatų – jei nepavyktų susitarti su argentiniečiu, jie žvalgytųsi į buvusį „Newcastle“ strategą Rafaelį Benitezą, kuris šiuo metu dirba Kinijoje, bet ne sykį buvo išreiškęs troškimą dar sugrįžti į „Premier“ lygą.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Benitezas
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Benitezas

Prieštaringai vertinamas Saudo Arabijos milijardierių atėjimas į Anglijos futbolą pastarosiomis savaitėmis yra viena pagrindinių šios šalies sporto temų.

Kronprinco režimas yra kaltinamas dėl 2018-aisiais Saudo Arabijos konsulate Turkijoje įvykdytos žurnalisto Jamalo Khashoggi žmogžudystės, o „Newcastle“ įsigijimas, manoma, arabams reikalingas tik tam, kad būtų pagerintas šalies įvaizdis.

„Scanpix“/AP nuotr./Mohammadas bin Salmanas (dešinėje) susitiko su Jamalo Khashoggi sūnumi
„Scanpix“/AP nuotr./Mohammadas bin Salmanas (dešinėje) susitiko su Jamalo Khashoggi sūnumi

Nors Saudo Arabijos fondas oficialiai dar neįsigijo „Premier“ lygos klubo, jau kalbama, kad į Niukaslą gali patraukti tikros Europos futbolo žvaigždės – Donny van de Beekas, Philippe'as Coutinho, Kalidou Koulibaly, Edinsonas Cavani ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai