Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Malmo“ treneris save ir kaltino, ir stabdė: „Nenoriu tapti persona non grata“

„Malmo“ komandos treneris Vilniuje antradienio vakarą pamatė tai, prie ko jau yra įpratęs – jo komanda toliau važinėjasi amerikietiškais kalneliais šiame sezone, kuomet geras rungtynes keičia blogos. Vilniaus „Žalgiris“ išrašė pralaimėjimą Švedijos čempionams 0:1, o Milošas Milojevičius susilaikė nuo kai kurių komentarų po susitikimo sausakimšame LFF stadione.
„Malmo FF“ spaudos konferencija prieš rungtynes Čempionų lygos atrankoje
„Malmo FF“ spaudos konferencija prieš rungtynes Čempionų lygos atrankoje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

M.Milojevičius paspaudė ranką Vladimirui Čeburinui po finalinio teisėjo švilpuko, fiksavusio jo ekipos skaudų pralaimėjimą Lietuvos sostinėje ir iškulniavo į rūbinę.

„Sveikinimai „Žalgiriui“ su geru žaidimu, geru rezultatu, – sakė Švedijos čempionų strategas. – Pasyviai kontroliavome rungtynes, pradėjome jas primigę, kažkodėl šokiruoti. Kodėl? Turiu rasti paaiškinimą.

Bet tokia jau mūsų istorija – vienerios geros rungtynės, tada blogos ir taip toliau. Varžovams nepasisekė, kad jie nepelnė įvarčio dar pirmajame kėlinyje. Ačiū vartininkui (Johanui Dahlinui – aut. past.), kad išgelbėjo nuo 0:1 dar per pertrauką.“

Ir nors „Žalgirio“ ataka 10-ąją rungtynių minutę, kuomet sunkiai paaiškinamai kamuolys neatsidūrė vartuose, atrodė kaip pavojingiausias rungtynių momentas, M.Milojevičius turėjo kitą nuomonę.

VIDEO: Santrauka | Žalgiris - Malmo | Highlights

„Kai gauni šansą, turi juo pasinaudoti. Mes turėjome geriausią galimybę pasižymėti“, – svarstė serbas.

M.Milojevičius pažymėjo, kad „Žalgiris“ puikiai parodė, kaip reikia rungtyniauti siekiant rezultato, kaip būti kompaktiškiems, laikytis žaidimo plano ir ieškoti kontratakų.

Veljko Birmančevičiaus pasodinimas ant suolo pasirodė keistas žurnalistui iš Švedijos, tačiau treneris spaudos konferencijoje rodė, kad jis vadovauja mėlynųjų paradui.

„Kodėl? Nes jis žaidė 45 minutes. Manau, vis dar turiu teisę nuspręsti, kas ir kiek žaidžia“, – atšovė strategas.

M.Milojevičius purtė galvą paklaustas, ar „Žalgirio“ žaidimas jį nustebino, o galiausiai plakė ir save.

„Nustebau, kad nesugebėjau perduoti savo idėjų žaidėjams. Dirbome ties tuo, kokios rungtynės gali būti, žinojome, į kokius spąstus galime pakliūti, bet nesugebėjome susitvarkyti, – dėstė serbas. – Turime tai išanalizuoti. Žinoma, atsakomybė krenta man, šis pralaimėjimas yra mano. Negaliu kaltinti žaidėjų.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Čempionų lygos atrankos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmo“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Čempionų lygos atrankos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmo“

Ir nors atsakomybę prisiėmė, tačiau į klausimą, ar jaučia spaudimą, atsakė trumpai – ne. Kitokių rungtynių po savaitės Malmėje M.Milojevičius nesitiki, tačiau viliasi išvysti daugiau kokybės savo ekipos žaidime.

Jis pasakojo, kad Švedijos čempionų žaidėjai atrodė šokiruoti susitikimo pradžioje, bet paties trenerio vaizdas nestebino.

„Mano žaidėjai ne pirmą kartą taip. Jau priprantu, - atsiduso specialistas. – Nepatinka, bet priprantu. Nesitikėjau, kad nebūsime pasiruošę, nes prastokai atrodėme rungtynių pradžiose Europoje. Kartais oponentas geras, ne tik nuo mūsų viskas priklauso.

Varžovai jaučia atmosferą, žaidžia namuose, reikia gerbti ir juos. Bandėme, atidavėme 100 proc. jėgų, bėgome, stengėmės įmušti, lyginti rezultatą. Galėjome tai padaryti, tačiau tam reikia, kad 11+5 žaidėjai būtų pasiruošę.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Čempionų lygos atrankos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmo“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Čempionų lygos atrankos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmo“

„Malmo“ Švedijos čempionate kol kas žengia penktoje vietoje, o šeštadienį žais rungtynes prieš „Sirius“ komandą. Po šio susitikimo M.Milojevičius ir ruošiasi žvelgti į atsakomąjį mačą su „Žalgiriu“.

„Turiu pažiūrėti, kokia bus žaidėjų būklė, nes su traumomis kovojame nuo birželio. Turime rungtynes šeštadienį, po jų matysime. Nemanau, kad bus keičiama daug. Aš tikrai prisiimu atsakomybę už šiandien, bet aikštėje atsakomybę turi prisiimti žaidėjai. Tikiu, kad jie atsities“, – vylėsi specialistas iš Serbijos.

VIDEO: Įvartis iš arti | Ourega | Žalgiris - Malmo | Goal up close

Kai „Malmo“ grumsis vietiniame fronte, „Žalgiris“ ilsėsis. Skirtingai nei kitose šalyse, Lietuvos klubai, dalyvaujantys europiniuose turnyruose, turi pauzę A lygoje.

„Jie gali fokusuotis tiesiog Europai, gali turėti normalų 7 dienų ciklą. Bet kad ir ką pasakysiu, tai padarys mane persona non grata Švedijoje. Mano šeima ten gyvena, turiu būti geras pilietis“, – kalbėjo M.Milojevičius.

Atsakomosios „Žalgirio“ ir „Malmo“ rungtynės Švedijoje vyks kitą trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas