Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Manchester United“ akcijos – britų milijardieriaus rankose

Anglijos futbolo klubas „Manchester United“ oficialiai paskelbė, kad 25 proc. klubo akcijų sutiko įsigyti britų milijardierius seras Jimas Ratcliffe'as.
Jimas Ratcliffe'as
Jimas Ratcliffe'as / REUTERS nuotr.

Verslininkas įsigys 25 proc. klubo B akcijų, kurias valdo amerikiečiai Avramas ir Joelis Glazeriai, ir iki 25 proc. A akcijų, kuriomis prekiaujama Niujorko biržoje. Skelbiama, kad šių akcijų vertė – apie 1,44 mlrd. eurų. Amerikiečiai, įgyvendinus sandorį, liks pagrindiniais klubo savininkais.

71 metų J.Ratcliffe'o įmonė „Ineos Group“ pagal sutartį perims klubo futbolo operacijų valdymą (vyrų bei moterų komandos ir akademijos sportinė veikla). Be to, naujieji investuotojai skirs apie 270 mln. eurų „Old Trafford“ stadiono vystymui.

„Manchester United“ taps svarbia detale „Ineos Group“ sporto imoperijoje, kuriai jau priklauso Prancūzijos „Nice“ ir Šveicarijos „Lausanne“ futbolo klubai, buriavimo komanda „Ineos Britannia“, dviračių sporto „Team Sky“ ir trečdalis „Mercedes“ ekipos „Formulės 1“ varžybose.

Sandoris įvyks praėjus 13 mėnesių po to, kai Mančesterio klubą valdanti Glazerių šeima paskelbė svarstanti „strategines alternatyvas“.

Viešai buvo minimas tik vienas kitas pretendentas įsigyti klubą – Kataro bankininkas šeichas Jassimas bin Hamadas Al Thani savo pasiūlymą įsigyti 100 proc. klubo akcijų atšaukė spalio mėn.

„Manchester United“ aistruolių nemėgstamų Glazerių valdomas klubas Anglijos čempionato negali laimėti nuo 2013 metų ir reguliariai susiduria su sirgalių protestais. Mančesteryje gimęs J.Ratcliffe'as save vadina ilgamečiu klubo gerbėju, nors pernai nesėkmingai bandė įsigyti Londono „Chelsea“ klubą.

Naujasis „Manchester United“ akcininkas savo išplatintame komentare teigė, kad pastaraisiais metais klubo potencialas nebuvo panaudojamas pilnai, nors visada buvo pakankamai lėšų, kad būtų galima siekti titulų.

„Mes ateiname ilgam laikui ir suprantame mūsų laukiančius iššūkius. Esame pasirengę dirbti su visais klubo žmonėmis, kad padėtume klubui judėti pirmyn. Mūsų bendra ambicija yra aiški, visi norime matyti „Manchester United“ grįžtantį ten, kur jam priklauso būti – Anglijos, Europos ir pasaulio futbolo viršūnėje“, – sakome pranešime.

Kol kas akcijų pardavimo sandoris nėra įvykęs, nes nėra sutvarkyti visi formalumai. „Tikimės, kad viskas bus užbaigta taip greitai, kaip tik įmanoma“, – sakoma „Manchester United“ paskelbtame pranešime.

2023-2024 metų Anglijos čempionate Mančesterio raudonieji velniai kol kas rungtyniauja itin nesėkmingai. Klubas po 18 turų turi tik 28 taškus ir užima vos 8 vietą. Iki Kalėdų „Manchester United“ patyrė 8 pralaimėjimus ir tai yra blogiausias komandos rezultatas nuo 1930 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi