Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Manchester United“ iškovojo istorinį trofėjų ir bilietą į Čempionų lygą

Europos lygos finale jaunatviškas Amsterdamo „Ajax“ maksimalizmas neturėjo šansų prieš legendinio „Manchester United“ klubo statusą. Stokholme vykusiame finale Mančesterio futbolininkai šventė pergalę 2:0, pirmą kartą istorijoje tapo Europos lygos čempionais ir iškovojo išsvajotą bilietą į Čempionų lygą.
„Manchester United“
„Manchester United“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtos teroro akto Mančesteryje aukos, o šio miesto klubas žaidė su gedulo raiščiais.

Jau nuo pat rungtynių pradžios vos 22-ejų metų žaidėjų vidurkį turintis Amsterdamo klubas atrodė pasimetęs.

18-ąją minutę tai išnaudojo Paulis Pogba. Už milžiniškus pinigus į „Manchester United“ persikėlęs saugas įmušė itin svarbų įvartį. Po puikaus Marouane Fellaini perdavimo P.Pogba iš arti ir pro gynėjų kojas pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

Iki kėlinio pabaigos „Ajax“ veržėsi link „Manchester United“ vartų, tačiau žaidėjams pritrūko kelių tikslių perdavimų iki tikrai pavojingų progų.

Antrojo kėlinio pradžioje Mančesterio ekipos pranašumą padidino Henrikhas Mkhitaryanas. Po kampinio Chrisas Smallingas galva taikėsi į vartus, bet numetė kamuolį armėnui, kuris smūgiu per galvą nokautavo varžovų vartus. Armėnas yra pirmasis savo šalies futbolininkas, žaidęs Europos turnyro finale.

Paskutinę rungtynių minutę aikštėje po keitimo pasirodė ir komandos kapitonas Wayne'as Rooney. Kalbama, kad nuo 16-os „Manchester United“ klube rungtyniaujantis anglas gali atsisveikinti su komanda.

Nei tuometinės UEFA taurės, nei dabar Europos lyga vadinamo turnyro „Manchester United“ iki šiol dar nebuvo laimėjęs.

Vos šeštąją vietą Anglijos čempionate užėmę „raudonieji velniai“ liko už Čempionų lygos borto. Todėl Jose Mourinho visas viltis metė į Europos lygos turnyrą ir jos realizavosi. „Manchester United“ kitą sezoną žais Čempionų lygoje.

„Ajax“ šio turnyro finale rungtyniavo antrą kartą. 1992 metų dvejų rungtynių finalo serijoje Amsterdamo futbolininkai nugalėjo „Torino“.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Ajax“ – „Manchester United“ 0:2

90 min. Paskutinę rungtynių minutę aikštėje pasirodė komandos kapitonas Wayne'as Rooney.

78 min. Juanas Mata gavo geltoną kortelę ir iššaukė susistumdymą tarp žaidėjų, tačiau teisėjas greitai suvaldė futbolininkus.

65 min. Amsterdamo klubui teko gintis nuo „Manchester United“ atakų, o ne kurtis savas.

48 min. ĮVARTIS! Jau antrojo kėlinio pradžioje Henrikhas Mkhitaryanas didino „Manchester United“ pranašumą. Po kampinio Chrisas Smallingas galva taikėsi į vartus, bet numetė kamuolį armėnui, kuris smūgiu per galvą nokautavo varžovų vartus.

Pirmasis kėlinys: „Ajax“ – „Manchester United“ 0:1

45 min. Pirmajame kėlinyje Amsterdamo futbolininkai atrodė pasimetę ir nieko pavojingesnio nesukūrė. „Manchester United“ artėja prie istorinio trofėjaus.

31 min. Henrikhas Mkhitaryanas gavo pirmąją rungtynių geltoną kortelę, kai neleistinai stabdė Joelį Veltmaną.

18 min. ĮVARTIS! Paulis Pogba išvedė į priekį Mančesterio ekipą. Po puikaus Marouane Fellaini perdavimo saugas iš arti ir pro gynėjų kojas įmušė svarbų įvartį.

15 min. Pirmasis smūgis į vartų plotą. Jį atliko Bertrandas Traore, tačiau kamuolį gaudė Sergio Romero.

1 min. Prieš rungtynes žaidėjai sustojo tylos minutei, kuri buvo skirta pagerbti Mančesterio teroro akto aukoms.

Startinės sudėtys:

„Ajax“: Andre Onana, Joelis Veltmanas, Jairo Riedewaldas, Davinsonas Sanchezas, Matthijs De Ligtas, Davy Klaassenas, Lasse Schone, Hakimas Ziyechas, Bertrandas Traore, Aminas Younesas, Kasperas Dolbergas.

„Manchester United“: Sergio Romero, Antonio Valencia, Chrisas Smallingas, Daley Blindas, Matteo Darmianas, Marouane Fellaini, Anderas Herrera, Paulis Pogba, Juanas Mata, Marcusas Rashfordas, Henrikhas Mkhitaryanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas