Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meistriškai kovingų meksikiečių klaidas išnaudojusi Brazilija – ketvirtfinalyje

Pasaulio čempionę Vokietiją sensacingai įveikusi ir namo išsiuntusi Meksika įrodė, kad tai nebuvo atsitiktinumas. Aštuntfinalio mače su kita turnyro favorite Brazilija „actekai“ surengė dar vieną solidų pasirodymą, bet to dar vienam stebuklui neužteko. Penkis kartus planetos čempionai ambicingų varžovų šturmą atlaikė, o patys klaidų nedovanojo – 2:0.
Roberto Firmino
Neymaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tite auklėtiniai pateko į ketvirtfinalį, kuriame brazilų varžovais bus Belgijos ir Japonijos poros nugalėtojas.

Meksika labai aktyviai pradėjo Samaroje vykusią dvikovą ir netgi turėjo neblogą progą pasižymėti, tačiau Hirvingo Lozano smūgį atrėmė laiku išdygęs Miranda, o įpusėjus kėliniui brazilai vis dažniau ir patys pradėjo grasinti priešininkų vartams.

Perėmusi iniciatyvą, „Selecao“ vadžių neatleido ir antrajame kėlinyje sugebėjo savo varžovus nubausti. 51-ąją minutę puikiai suveikė Neymaro ir Williano tandemas. Pastarasis po Neymaro perdavimo kulnu galingai įsiveržė į baudos aikštelę, pasiuntė kamuolį link vartų, o ten įkirtusiam Neymarui beliko tik užbaigti reikalus ir kamuolį pasiųsti į tinklą.

Atsidūrę besivejančių vaidmenyje meksikiečiai bandė gelbėtis ir turėjo keletą progų, bet paversti jų įvarčiais nesugebėjo. O brazilai ir vėl smogė negailėdami.

89-ąją minutę Neymaro galingas reidas kairiuoju kraštu baigėsi perdavimu į baudos aikštelę kertančiam Roberto Firmino ir po keitimo aikštėje pasirodęs „Liverpool“ puolėjas įtvirtino pergalę.

Brazilija – Meksika 2:0
51' [1:0] Neymaras
89' [2:0] Roberto Firmino

Brazilija: Alissonas, Thiago Silva, Miranda, Casemiro, Gabrielis Jesusas, Neymaras, Philippe'as Coutinho, Filipe Luisas, Paulinho, Willianas, Fagneris.

Mexico: Guillermo Ochoa, Carlosas Salcedo, Carlosas Vela, Javieras Hernandezas, Hectoras Herrera, Hugo Atala, Rafaelis Marquezas, Andresas Guadrado, Edsonas Alvarezas, Hirvingas Lozano, Jesusas Gallardo.

Rungtynių eiga:

89 min. Dar viena Brazilijos kontrataka. Neymaras prasiveržia kairiuoju kraštu, perduoda kamuolį aikštėje po keitimo pasirodžiusiam Roberto Firmino ir 2:0.

73 min. Karštas epizodas šalia aikštės. Miguelis Layunas bando paimti kamuolį ir išmesti jį nuo šoninės linijos, bet užlipa ant Neymaro čiurnos. Brazilas pradeda raitytis ant žolės lyg netekęs kojos, bet arbitro tai neįtikina.

68 min. Neymaro smūgis pažeme po Williamo perdavimo – kampinis.

64 min. Williano galingas šūvis, bet jį vėl sugeria vartininkas.

61 min. Carlosas Vela muša iš toli po greitos atakos, bet vartininkas kamuolį nukreipia už galinės linijos.

59 min. Dar vieną puikią progą turi Braziliją. Po labai gero Philippe'o Coutinho perdavimo iš kelių metrų smūgiuoja Paulinho, bet vėl vartininkas žaidžia fantastiškai.

51 min. Brazilija įmušė! Neymaras atliko perdavimą Willianui, pastarasis sėkmingai įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą link vartų, kur kamuolį „uždarė“ tas pats Neymaras. 1:0.

50 min. Antrą kėlinį vėl aktyviau pradėjo brazilai. Visgi savo progą pirmomis jo minutėmis turėjo ir Jesusas Gallardo, bet smūgiavo virš vartų.

Pirmo kėlinio pabaiga.

40 min. Neymaro baudos smūgis iš maždaug 25 metrų – kamuolys skrieja virš vartų.

34 min. Brazilų išpuoliai vis aštresni. Gabrielis Jesusas suklaidina varžovą baudos aikštelėje ir smūgiuoja, bet Meksiką dar kartą gelbsti vartininkas.

26 min. Brazilija užgulė varžovų vartus. Kelios atakų bangos, po kurių Philippe'as Coutinho muša iš toli, bet kamuolys praskrieja virš vartų.

25 min. Neymaro fantastiškas reidas: brazilas suklaidina du varžovus baudos aikštelėje, bet Meksiką gelbsti nuostabiai iš vartų išėjęs Guillermo Ochoa.

23 min. Dar vienas rimtas išpuolis prie brazilų vartų. Po Carloso Velos perdavimo iš kairio krašto gerą progą turi Hectoras Herrera, bet nusprendžia suklaidinti varžovą, o ne smūgiuoti ir brazilams to užtenka, kad apsigintų.

20 min. Meksikos rinktinė ir toliau demonstruoja fantastišką tempą, bet atakų baigiamosiose fazėse šiek tiek trūksta tikslumo.

14 min. Meksikiečiai toliau savo varžovams kuria pirtį. Centrinės Amerikos komanda pirmosiomis minutėmis kur kas aktyvesnė.

6 min. Neymaro galingas smūgis iš toli, bet Guillermo Ochoa kamuolį atmušė.

2 min. Meksika susitikimą pradėjo nepaprastai drąsiai. Jau dvikovos pradžioje „El Tri“ turėjo puikią progą pasižymėti. Po Andreso Guadrado perdavimo nesėkmingai sužaidė kamuolį išmušdamas brazilų vartininkas Alissonas, bet Hirvingas Lozano šia „dovanėle“ nepasinaudojo ir smūgiavo nesėkmingai.

Tite priverstas atlikti vieną keitimą ir vietoj traumą praėjusiose rungtynėse su kroatais patyrusio Marcelo į aikštę leidžia Filipe Luisą.

Meksikiečiams šiame mače negali padėti geltonų kortelių prisirinkęs Hectoras Moreno, tad jo vietą užėmė Hugo Atala. Taip pat netikėtai Juanas Carlosas Osorio į sudėtį įtraukė 39-erių metų veteraną Rafaelį Marquezą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas