Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų geriausiu išrinktas A.Novikovas išdavė paslaptį dėl savo ateities

Arvydas Novikovas trečią kartą karjeroje atsiėmė geriausio Lietuvos metų futbolininko apdovanojimą. „Kiekvienas kartas kaip pirmas“, – jaudulio neslėpė vilnietis ir išdavė paslaptį dėl sutarties pasiūlymo, nugulusio ant jo stalo prieš keletą dienų.
Arvydas Novikovas
Lietuvos futbolo apdovanojimai / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Labai daug emocijų, matėt ir patys, kai sakiau kalbą – labai jaudinausi. Labai džiaugiuosi“, – laikydamas statulėlę rankose sakė A.Novikovas.

2018, 2020 ir dabar 2021 jis buvo išrinktas geriausiu šalyje, bet prie viešų kalbų ir scenos jam sekasi priprasti sunkiau nei prie varžovų futbolo aikštėje.

„Į sceną išeini, pamatai tiek žmonių – didelis jaudulys, – pasakojo A.Novikovas. – Manau, tik mūsų prezidentui Tomui Danilevičiui tas pats yra. Jis pripratęs (juokiasi).“

Žvelgdamas atgal į 2021-uosius futbolininkas pripažino, kad tai toli gražu nebuvo geriausi jo karjeros metai rinktinėje, tačiau savo pasirodymu „Erzurumspor“ komandoje jis yra patenkintas.

„Kas seka, tas žino. Rinktinėje tu atvažiuoji ir sužaidi dvi-tris rungtynes, iš to žmonės negali tavęs vertinti. Bet kadangi pas mus tokia visuomenė, žmonės vertina tik pagal rinktinę. Tikiuosi, ateityje žmonės vertins ir tuos, kurie žaidžia užsienyje“, – teigė A.Novikovas.

15min paklaustas, ar jaučiasi kiek neįvertintas, 31-rių futbolininkas papurtė galvą.

„Ne, esu įvertintas. Tapau geriausiu, žmonės, ekspertai balsavo už mane. Tiesiog noriu pasakyti, kad, kai tavo forma nėra tik tai, ką tu parodai rinktinėje“, – aiškino A.Novikovas.

Antroje Turkijos lygoje „Erzurumspor“ žygiuoja trečioje vietoje, tad šansai kitais metais sugrįžti į aukščiausią divizioną – itin realūs.

Kalbėdamas su žurnalistais geriausias Lietuvos futbolininkas išdavė ir paslaptį.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai

„Jie man pasiūlė naują kontraktą. Tas kontraktas galios tik tada, kai pateksime į aukštesnę lygą“, – atskleidė A.Novikovas.

„Jie nenori manęs prarasti. Aš tai žinau. Ir klubui, ir man tai didelė motyvacija“, – pridūrė jis.

Geriausiųjų rinkimuose A.Novikovas teigia pasigedęs Fiodoro Černycho, kuris nepateko į geriausiųjų trejetuką. Jame buvo Justas Lasickas ir Ernestas Šetkus.

„Kaip bežiūrėtum, jis (F.Černychas – aut. past.) rinktinėje žaidė gerai, įmušė du įvarčius, gerai pasirodė. Gal klubo niekas neseka. Bet manau, kad didžiausią pažangą padarė Justas Lasickas“, – 24-rių saugui komplimentą išsakė A.Novikovas.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Justas Lasickas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Justas Lasickas

Per savo karjerą rinktinėje vilnietis yra mušęs 12 įvarčių ir rezultatyviausių sąraše dalinasi antrąją vietą su legendiniu Antanu Lingiu. Pastarasis yra vienas garsiausių tarpukario Lietuvos futbolininkų, atstovavęs rinktinei 1928-1938 metais.

O štai pirmoje vietoje – LFF prezidentas Tomas Danilevičius, mušęs 19 kartų. Nors per 2021-uosius A.Novikovas, vilkėdamas rinktinės marškinėlius, nemušė nė karto, juokiasi, kad pirma vieta nėra taip sunkiai pasiekiama.

„Čia nesmarkiai. Jei realizuočiau visus savo momentus, galėčiau per trejas rungtynes pasivyti (juokiasi). Bet žinant Lietuvos futbolą, yra sunku įmušti įvarčius. Negalvoju apie tai, kai einu į aikštę. Man svarbiausia, kad komanda laimėtų. Pergalių pas mus nebūna tiek daug, bet kiekviena pergalė suteikia labai daug emocijų“, – tikino A.Novikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas