Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Misija įmanoma – įspūdingiausi istorijoje „Barcelona“ klubo revanšai

UEFA Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose „Barcelona“ klubo antradienį itin sunkus uždavinys – puikią formą demonstruojančią „Milan“ ekipą palaužti bent 2:0. Toks rezultatas katalonams garantuotų pratęsimą, tačiau norint į kitą etapą keliauti tiesiausiu keliu, reikia pergalės bent trimis įvarčiais.
C.Fabregasas pelnė įvartį
„Barcelona“ futbolininkai džiaugiasi įvarčiu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto „Barcos“ klubo istorija yra mačiusi ir kur kas įspūdingesnių revanšų.

Prieš Briuselio „Anderlecht“ 1978-aisiais

UEFA Europos taurių laimėtojų taurės varžybose 1978-79 sezone „Barcelona“ Briuselyje vietos „Anderlecht“ klubui prapylė net 0:3.

Prancūzo Lucieno Mullerio treniruojami katalonai lapkričio 1-ąją „Camp Nou“ stadione per pagrindinį rungtynių laiką belgus apdovanojo taip pat trimis įvarčiais. Pasižymėjo Hansas Kranklas, Juanas Carlosas Heredia ir Rafaelis Zuviria, o paskutinis įvartis krito likus vos penkioms minutėms.

Pratęsimas baigėsi be įvarčių, o 11 metrų baudinių serijoje „Barca“ laimėjo 4:1, nužygiavo iki finalo ir ten po pratęsimo 4:3 įveikė Duseldorfo „Fortuna“ ir pirmą kartą istorijoje laimėjo šį trofėjų.

VIDEO: „Barcelona“ - „Anderlecht“ 1978-aisiais

Prieš „Gotheburg“ 1986-aisiais 

1985-86 Europos taurės (dab. Čempionų lyga) pusfinalio pirmosiose rungtynėse Švedijoje „Barca“ sensacingai pralaimėjo 0:3 ir į namus parsivežė trijų įvarčių deficitą.

„Cam Nou“ stadione skraidė Pichi Alonso, pelnęs įvarčius 9-ąją, 63-ąją ir 69-ąją minutėmis, o katalonams ir švedams teko mušti baudinius – po jų 5:4 pergalę šventė „Barca“. Įdomu, kad šiose rungtynėse kamuolių padavinėtoju buvo Pepas Guardiola, kuris įamžintas įsimintinoje nuotraukoje, po teisėjo galutinio švilpuko apkabinęs legendinį Pichi Alonso.

Vis dėlto finale taip pat po baudinių serijos „Barca“ 0:2 pralaimėjo Bukarešto „Steaua“.

VIDEO: „Barcelona“ - „Gotheburg“ 1986-aisiais

Prieš Kijevo „Dynamo“ 1993-aisiais 

1993-94 m. sezone „Barcelona“ gynė Europos čempionų garbę, tačiau jau pirmojo etapo  pirmosiose rungtynėse 1:3 nusileido Kijevo „Dynamo“ futbolininkams.

Atsakomasis mačas tapo vienomis įspūdingiausių rungtynių „Camp Nou“ stadiono ir pačios komandos istorijoje. Dublį įmušė Jose Mari Bakero, po įvartį pridėjo Michaelis Laudrupas ir Ronaldo Koemanas, o „Barca“ šventė pergalę 4:1.

Katalonai nužygiavo iki pat turnyro finalo, kur patyrė skaudų antausį būtent nuo antradienio varžovo – „Milan“ klubui nusileido net 0:4.

VIDEO: „Barcelona“ - „Dynamo“ 1993-aisiais

Prieš Londono „Chelsea“ 2000-aisiais 

1999-2000 metų UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse „Barca“ Anglijoje atsitrenkė į „Chelsea“ sieną ir pralaimėjo 1:3.

Atsakomajame susitikime „Camp Nou“ komandos sirgaliai išvydo nepakartojamą revanšą. Dukart pasižymėjo Rivaldo, po kartą – Luisas Figo, Danielis Garcia ir Patrickas Kluivertas, o katalonai britus po pratęsimo nušlavė net 5:1.

Vis dėlto kitame etape „Valencia“ ekipai „Barca“ išvykoje pralaimėjo 1:4 ir dar įspūdingesnio keršto nebesurengė – „Camp Nou“ laimėjo tik 2:1 ir pasitraukė iš turnyro. „Valencia“ finale 0:3 kapituliavo prieš „Real“.

VIDEO: „Barcelona“ - „Chelsea“ 2000-aisiais

Prieš Madrido „Atletico“ 1997-aisiais 

1996-97 metų „Copa del Rey“ turnyro ketvirtfinalyje pirmosiose rungtynėse „Barca“ ir „Atletico“ išsiskyrė taikiai 2:2.

Atsakomosios rungtynės vyko taip pat kovo 12-ąją dieną (kaip ir antradienio mačas su „Milan“), o „Barca“ po pirmo kėlinio atsilikinėjo net 0:3. Vis dėlto po didžiosios pertraukos „hettricką“ įkalė Ronaldo, vieną taiklų smūgį pridėjo L.Figo, o mačo pabaigoje pergalę 5:4 išplėšė Pizzi.

Turbūt kaip didžiausią košmarą šį mačą įsimins visus keturis įvarčius pelnęs „Atletico“ puolėjas Milinko Pantičius.

Įkvėpti šių rungtynių „Barcos“ futbolininkai nužygiavo iki pat finalo, kur 3:2 įveikė Sevilijos „Real betis“.

VIDEO: „Barcelona - „Atletico“ 1997-aisiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento