Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nulis įmuštų, dar trys praleisti – Vengrijos čempionai pažemino „Žalgirį“

Vilniaus „Žalgiris“ eiliniu skaudžiu pralaimėjimu baigė kovas šio sezono UEFA turnyrų atrankose. Lietuvos čempionai kovoje dėl garbės 0:3 išvykoje neturėjo šansų prieš Budapešto „Ferencvaroš“.

Pirmąsias rungtynes LFF stadione prieš savaitę vengrams žalgiriečiai pralaimėjo į vieną kasą 0:4, tad bendras dviejų mačų santykis – net 0:7.

Tai antras blogiausias rezultatas klubo istorijoje, skaudžiau buvo tik 1992-93 metais, kuomet prieš Eindhoveno PSV pralaimėta 0:8. Rezultatas 0:7 buvo fiksuotas dukart istorijoje – 2001-02 metų sezone prieš Tel Avivo „Maccabi“ ir 2013-14 sezone prieš Zalcburgo „Red Bull“. 1:8 buvo neseniai – praėjusiame etape prieš Švedijos čempioną „Hacken“.

Vladimiras Čeburinas į vidurio gynėjų porą Budapešte įstatė Nassimą Hnidą ir vieną kūrybiškiausių aikštės vidurio žaidėjų šiame sezone Jurijų Kendyšą. Kad ir ką kazachas buvo sumanęs, į „Žalgirio“ vartus jau 4-ąją minutę krito pirmasis įvartis – vienas prieš vartininką pabėgęs Adama Traore smūgiavo tiksliai.

Lyg skaudžių epizodų būtų maža šioje poroje, Edvinas Gertmonas buvo priverstinai pakeistas pirmojo kėlinio viduryje. Vartininkas patyrė traumą ir užleido vietą tarp virpstų Tomislavui Dukai. Tai bloga žinia ir Lietuvos rinktinei, kuri rugsėjo 7 ir 10 dienomis žais Kaune prieš Juodkalniją ir Serbiją.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

Prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą „Žalgiris“ atsivežė baudinį. Nassimas Hnidas lyg dalgiu pjovė varžovą baudos aikštelėje, o Barnabasas Varga tiksliai smūgiavo nuo žymos.

Iškart po pertraukos – 48-ąją minutę – krito jau trečias įvartis. „Žalgiris“ vėl bandė įžaisti kamuolį nuo gynybos, bet vėl to nepadarė sėkmingai, suklydo, o A.Traore smeigė neatremiamai.

nuotr. fkzalgiris.lt/Elvio Žaldario/Nassimas Hnidas
nuotr. fkzalgiris.lt/Elvio Žaldario/Nassimas Hnidas

Netrukus varžovai dar du kartus pasiuntė kamuolį į tinklą, bet kartą įsikišo VAR, kitąkart teisėjas iškart fiksavo taisyklių pažeidimą. Abiem atvejais vengrai buvo atsidūrę nuošalėje.

Šis sezonas Europos kovose buvo sunkus žalgiriečiams. Jie sunkiai 2:1 palaužė „Struga“ iš Šiaurės Makedonijos, antrajame etape sutiktas Stambulo „Galatasaray“ neparodė pagarbos, tačiau vis tiek įrodė pranašumą 4:3. O tuomet prasidėjo kapituliacija: prieš Švedijos čempioną „Hacken“ vilniečiai krito 1:8.

A lygoje situacija taip pat skausminga – „Žalgiris“ rikiuojasi antras ir šešiais taškais atsilieka nuo lyderio „Panevėžio“, už kurį yra sužaidęs rungtynėmis daugiau.

Rungtynių eiga. „Ferencvaroš“ – „Žalgiris“ 3:0 (7:0)

Antras kėlinys.

90+5 min. Pagaliau tai baigėsi.

88 min. Kelios pavojingos progos prie „Žalgirio“ vartų. Laimei, įvartis nekrenta.

84 min. Susižeidė N.Hnidas, bet lyg ir nieko rimto.

81 min. Vėl pavojus prie šeimininkų vartų, bet J.Bopesu perdavimo neuždarė niekas.

72 min. Geriausia „Žalgirio“ proga, smagus A.Novikovo smūgis kaire, tačiau vartininkas gelbsti šeimininkus.

71 min. Buvau išgirstas. R.Jansonas aikštėje.

66 min. Į aikštę metami K.Kažukolovas, M.Paveličius ir A.Novikovas. O gal proga suteikti minučių R.Jansonui?

59 min. Krenta dar vienas įvartis, fiksuojama dar viena nuošalė.

51 min. Na, čia jau savęs negerbimas. Dar vienas įvartis. Tiksliai smūgiavo Aleksandras Pešičius, T.Duka kamuolį lietė, bet nuo įvarčio neišgelbėjo. O, įsikišęs VAR atšaukė įvartį! Nieko, matant dabartinį „Žalgirį“, tuoj bus dar.

48 min. „Žalgirio“ bandymai įžaisti kamuolį vėl baigiasi klaida, kurią įvarčiu verčia A.Traore. Apgailėtinas vaizdas, šiurpus rezultatas.

Pirmas kėlinys.

45 min. Pirmas kėlinys baigtas. Liko dar vienas. Deja.

44 min. Koookios progos nerealizavo „Ferencvaroš“! Net kelis šansus turėjo šeimininkai užbaigti ataką, bet to kažkokiu būdu nepadarė.

42 min. Barnabasas Varga realizavo smūgį. „Žalgiris“ toliau talžomas be gailesčio – jau 0:6 bendru rezultatu. Gal meskime baltą rankšluostį?

40 min. Baudinys. It dalgiu šienauja baudos aikštelėje Nassimas Hnidas.

39 min. Kažkiek pasisekė, kad teisėjas sušvilpė pražangą prieš J.Bopesu baudos aikštelės prieigose. Tiesa, nieko pavojingesnio nepavyko susikurti. Netrukus smūgiavo O.Buffas, jo pykštelėtą kamuolį gaudė D.Dibuszas.

36 min. Gerai, kad ir varžovai nepersistengia. Dar viena greita ataka, A.Traore lyg galėjo spręsti situaciją pats, bet nusprendė atlikti perdavimą, to tiksliai jam padaryti nepavyko.

30 min. Trečdalis kančios „Žalgiriui“ jau prabėgo.

25 min. Labai simpatiška „Ferencvaroš“ ataka, bet smūgis į vartus – blokuotas J.Kendyšo.

22 min. Maksimaliai skaudus epizodas – keičiamas vartininkas Edvinas Gertmonas. Pavojaus skambutis Edgarui Jankauskui – rinktinės stovykla jau ant nosies, o pagrindinis vartų sargas žaisti nebegali.

Aikštėje pasirodė Tomislavas Duka.

19 min. K.Zachriassenas įspyrė į galvą N.Hnidui. Laimei, tunisieičiui nieko rimto, panašu, nenutiko.

11 min. Klaida aikštės viduryje vos nesibaigė įvarčiu – varžovui nepavyko permesti kamuolio virš E.Gertmono.

10 min. Žalgiriečių kampinis baigėsi M.Oyewusi smūgiu aukštai virš vartų.

8 min. Vengrai mėgaujasi futbolu. Jie vos nesukūrė antro įvarčio, paskutinę akimirką kamuolį pasiekė J.Kendyšas.

4 min. Košmaras tęsiasi. Dar vienas įvartis „Žalgirio“ vartų tinkle – priešais vartus iššokęs Adama Traore mušė užtikrintai. 0:1 šiandien, 0:5 iš viso.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Likus 10 min. N.Gorobsovas yra su komanda Budapešte, nors rungtyniauti negalės.

nuotr. fkzalgiris.lt/Nicolasas Gorobsovas
nuotr. fkzalgiris.lt/Nicolasas Gorobsovas

Likus 45 min. Ką čia sumąstė V.Čeburinas? J.Kendyšas žais vidurio gynėju? Kipras Kažukolovas nesulaukia šanso net tokiose rungtynėse?

Likus 50 min. Turime starto sudėtis!

„Žalgiris“: Edvinas Gertmonas; Petaras Mamičius, Joelis Bopesu, Jurijus Kendyšas, Nassimas Hnidas; Ovidijus Verbickas, Oliveris Buffas, Yuki Karashima, Paulius Golubickas; Mathiasas Oyewusi, Donatas Kazlauskas.

„Ferencvaroš“: Denesas Dibuszas; Čebrailas Makreckis, Samy Mmaee, Myenty Abena, Eldaras Čivičius; Davidas Sigeris, Mohammadas Abu Fani, Kristofferis Zachriassenas; Adama Traore, Marquinhos, Barnabasas Varga.

Likus 1 val. „Žalgiris“ savo sirgaliams pasiuntė žinutę rungtynių dieną – oficialiai ir legaliai šių rungtynių Lietuvoje pažiūrėti bus neįmanoma.

„Šios dienos rungtynių oficiali transliacija bus prieinama tik Vengrijos kanalu M4 Sport, – rašė Vilniaus klubas feisbuke. – Susitarti dėl transliacijos Lietuvoje nepavyko – buvo pateiktas pasiūlymas teisių turėtojui, tačiau iki šio momento teigiamo atsakymo negauta.“

Kitiems Lietuvos klubams šiemet tokių problemų kilę nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas