Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miuncheno „Bayern“ paaiškino, kodėl nenori jungtis į Superlygą

Stipriausi pastarųjų metų Vokietijos futbolo klubai Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“ neprisijungė prie Superlygos projekto.

Dvylika didžiųjų Europos futbolo klubų pirmadienį ryte paskelbė apie naują uždarą Superlygos sukūrimą.

Karlas-Heinzas Rummenigge pakartojo, kad jo vadovaujamas „Bayern“ klubas yra „prieš“ Superlygos sukūrimą.

„Miuncheno „Bayern“ visiškai nesidomi uždara Superlyga, – „The Atletic“ pareiškė Vokietijos čempionų klubo valdybos pirmininkas. – Dabartinis varžybų formatas man tobulai tinka, o reformos, kurias UEFA planuoja įdiegti nuo 2024 metų, taip pat yra puikios.

Jei Superlyga išvys dienos šviesą, kiltų klausimų apie varžybų modelį, kuris neatrodo teisingas. Kodėl reikia radikaliai keisti Europos futbolo žemėlapį?

Dabartinis modelis, kai rudenį startuojama grupės varžybomis, o paskui – atkrintamosiomios kovomis, lemia įspūdingas varžybas. Bet kuriuo atveju aš negaliu įsivaizduoti akimirkos, kai Superlyga išvys dienos šviesą. Sirgaliai irgi jai prieštarauja. Jie nenori, kad bet kokiu būdu būtų žaidžiama kuo daugiau rungtynių, būtų daugiau plakatų.”

„Bayern“ vadovas pripažino dalyvavęs diskusijose dėl Superlygos įkūrimo.

„Šiame projekte įvyko pokyčių. Ypač iš pietvakarių Europos klubų, kurie norėjo paskubinti projektą, kad sukurtų naujas varžybas su tikslu generuoti ir uždirbti daugiau pajamų“, – „Bild“ pasakojo K.H.Rummenigge.

Pirmadienį ir Dortmundo „Borussia“ per savo vadovą Hansą-Joachimą Watzkę pareiškė, kad klubas, kaip ir „Bayern“, sekmadienio vakarą nesutiko pasirašyti prie Superlygos projekto.

„Mes niekada nestovėsime už varžybas, kurios nepriima naujų klubų. Uždaros lygos, kaip amerikietiškame sporte – NBA, NFL ar NHL, nėra mūsų vertybės“, – dienraščiui „Ruhr Nachrichten“ komentavo H.J.Watzke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento