Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 06 /14:24

Mokesčius slėpusiam Lioneliui Messi – 21 mėnesio laisvės atėmimo bausmė

Iš Argentinos rinktinės pasitraukęs Lionelis Messi sulaukė skaudaus Ispanijos teisėsaugos kirčio. Pranešama, jog už mokesčių nemokėjimą argentinietis baudžiamas 21 mėnesio kalėjimo bausme.
Lionelis Messi teisme
Lionelis Messi teisme / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Lionelis Messi

Praėjusį birželį teismas nusprendė atmesti mokesčių nemokėjimu kaltinamo „Barcelona“ ir Argentinos rinktinės lyderio apeliacinį skundą.

Nors 29-erių Čempionų lygos laimėtojas ir mėgino apsiginti, jam teko atsakyti pagal visus Ispanijos įstatymus.

Tyrimą atlikusių pareigūnų dėmesį patraukė laikotarpis nuo 2007 iki 2009 metų.

Nustatyta, kad į kompanijas, esančias Jungtinėje Karalystėje, Šveicarijoje, Belize ir Urugvajuje buvo pervesta dalis futbolininko pajamų taip nesumokant mokesčių Ispanijoje. Įtarimus sukėlė gautos pajamos už futbolininko įvaizdžio naudojimą Ispanijos teritorijoje iš sutarčių su „Banco Sabadell“, „Danone“, „Adidas“, „Pepsi-Cola“, „Procter and Gamble“ ir „Kuwait Food Company“.

Neoficialiais duomenimis, mokesčiai imti slėpti dar tada, kai pats futbolininkas buvo nepilnametis ir tai nėra jo iniciatyva ar sumanymas. Teigiama, kad dėl šios suktybės yra kaltas žaidėjo tėvas Jorge.

Bandydamas gelbėti situaciją, 2014-ųjų rugpjūtį Ispanijos mokesčių inspekcijai L.Messi su palūkanomis pervedė 5 mln. eurų – sumą, kuri dengia nuslėptus mokesčius ir palūkanas.

Teismo metu L.Messi pareiškė „nieko apie šias finansines aferas nenutuokęs“ ir teigė, kad vienintelis jo uždavinys buvo „žaisti futbolą“.

Trečiadienį pranešta, kad už grotų siunčiamas ir futbolininko tėvas Jorge. Skelbiama, jog 2007-2009 metais argentiniečiai nuslėpė apie 4,1 mln. eurų.

Barselonoje vykusio teismo metu L.Messi pareiškė „nieko apie šias finansines aferas nenutuokęs“ ir teigė, kad vienintelis jo uždavinys buvo „žaisti futbolą“.

Ispanijos žiniasklaida praneša, kad abu vyrai vis dėlto greičiausiai išvengs belangės. Pagal Ispanijos teismų sistemą, bausmei iki dviejų metų gali būti pritaikomas lygtinumas.

Teismas nusprendė, kad L.Messi taip pat privalės sumokėti 2 mln. eurų, o jo tėvas – apie 1,5 mln. eurų.

Užpernai L.Messi pratęsė savo sutartį su Katalonijos klubu. Žiniasklaidos teigimu, atskaičius mokesčius, argentinietis kasmet uždirba apie 20 mln. eurų. Ši suma yra be premijų, kurias jis gauna už „Barcelona“ klubo pergales.

Vien L.Messi pajamos nuo 2014 metų birželio iki 2015 metų birželio siekė 66,4 mln. eurų. Žurnalo „Forbes“ duomenimis, daugiausiai pasaulyje uždirbančių sportininkų sąraše jis rikiavosi ketvirtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai