Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trys liūtai triumfuoja: herojumi tapęs O.Watkinsas dramatiškai pasiuntė anglus į finalą

Mačo pabaigoje ant vejos žengęs Ollie Watkinsas tapo herojumi, o Anglijos rinktinė iškovojo dramatišką pergalę Europos futbolo čempionato („Euro 2024“) pusfinalyje. Garetho Southgate'o auklėtiniai 2:1 palaužė Nyderlandų ekipą bei žengė į finalą.

Mačo herojumi tapo Ollie Watkinsas, kuris 91-ąją mačo minutę sulaukė gero perdavimo iš Cole'o Palmerio ir pasiuntė kamuolį į vartus, taip persverdamas rezultatą (2:1).

O.Watkinsas ant vejos žengė vos 81-ąją minutę, kuomet pakeitė kapitoną Harry Kane'ą, ir per trumpą laiką tapo Anglijos didvyriu.

Vida Press nuotr./Ollie Watkinsas
Vida Press nuotr./Ollie Watkinsas

Nyderlandai dar turėjo kelias minutes išlyginti rezultatą, tačiau to padaryti nesugebėjo.

Tai buvo vos ketvirtasis 28-erių puolėjo įvartis atstovaujant Anglijos rinktinei.

Anglija į finalą žengia antrame čempionate paeiliui. 2021 m. mače dėl titulo jie krito prieš italus.

Anglai finale susitiks su Ispanijos rinktine. Finalas prasidės sekmadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Pirmajame kėlinyje abiem komandoms netrūko progų ir pirmasis įvartis krito jau 7-ąją rungtynių minutę. Nyderlandų saugas Xavi Simonsas perėmė kamuolį ir iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė jį į varžovų vartus (1:0). Jordanas Pickfordas neturėjo jokių šansų.

Visgi savąsias progas pradėjo kurtis anglai. Iš pradžių H.Kane‘o smūgis buvo atremtas, tačiau netrukus prieš anglų kapitoną baudos aikštelėje prasižengė Denzelis Dumfriesas, po VAR peržiūros buvo paskirtas baudinys.

H.Kane‘as šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į kairįjį vartų kampą, Bartas Verbruggenas atspėjo pusę, tačiau smūgis buvo per stiprus ir anglai 18-ąją minutę išlygino rezultatą (1:1).

Vida Press nuotr./Harry Kane'as
Vida Press nuotr./Harry Kane'as

Dar vienas itin pavojingas epizodas pirmajame kelinyje įvyko prie olandų vartų. 23-ąją minutę Kobbie Mainoo iškišo įspūdingą perdavimą Philui Fodenui, šis smūgiavo tiksliai, tačiau kamuolį nuo vartų linijos paskutinę akimirką numušė D.Dumfriesas.

Antrajame kėlinyje žaidimas aprimo ir abi komandos perėjo į pozicinį futbolą. Anglai kontroliavo kamuolį, tačiau nesugebėjo susikurti progų, o V.van Dijko smūgis 65-ąją minutę buvo atremtas.

Tylėję anglai galop 79-ąją mačo minutę sukūrė situaciją. Kyle‘as Walkeris iškišo puikų perdavimą Bukayo Sakai, kuris įmušė kamuolį į vartus, tačiau netrukus buvo užfiksuota nuošalė.

Ir kai atrodė, kad viskas kelsis į pratęsimą, C.Palmeris atliko puikų perdavimą O.Watkinsui, kuris 91-ąją minutę pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

Prieš rungtynes

Trečiadienio vakarą Dortmunde susitinka Nyderlandų ir Anglijos rinktinės.

Anglijai tai yra antrasis pusfinalis paeiliui Europos čempionatuose. 2021 metais jie susitiko su Danija ir laimėjo 2:1.

Tuo metu olandai pastarąjį kartą pusfinalyje žaidė 2004-aisiais, tačiau tuomet 1:2 nusileido šeimininkei Portugalijai. Apskritai, Nyderlandų rinktinė pralaimėjo paskutinius tris žaistus pusfinalius ir paskutinį kartą šiame etape triumfavo tik 1988-aisiais, kuomet laimėjo viską.

Abiejų komandų kelias link pusfinalio nebuvo lengvas. Nyderlandai vos išsikapstė iš grupės ir užėmė vos trečiąją vietą, tačiau į atkrintamąsias pateko, kaip viena geriausių trečiųjų pogrupio komandų.

Visgi atėjus lemiamoms kovoms Ronaldo Koemano auklėtiniai atrodė užtikrintai: 3:0 sudorojo Rumuniją ir 2:1 perlipo Turkijos barjerą.

Tuo metu anglai aštuntfinalyje paskutinę minutę palaužė Slovakiją (2:1), o ketvirtfinalyje po baudinių serijos įveikė Šveicariją 5:3 (1:1).

Nyderlandai su 9 įvarčiais yra trečia rezultatyviausia čempionato rinktinė, tuo metu anglai rikiuojasi septinti su 5 rezultatyviais smūgiais.

Finale šios poros nugalėtojas susitiks su Ispanijos rinktine.

Rungtynes, kurios prasidės 22 val., tiesiogiai padės stebėti portalas 15min.lt.

Startinės sudėtys

Nyderlandų sudėtyje tik vienas pasikeitimas nuo ketvirtfinalio. Vietoje Steveno Bergwijno startuos Donyellas Malenas.

Tuo metu Anglijos rinktinėje taip pat tik vienas pokytis. Gynėją Ezri Konsa keičia Marcas Guehi, kuris sugrįžta po vienerių rungtynių diskvalifikacijos.

Rungtynių eiga

1 min.: Mačas prasideda. Pirmoji kiek pavojingesnė Nyderlandų ataka baigiasi nuošale.

4 min.: B.Saka kelia kamuolį į baudos aikštelę ir bando kažką sukurti, tačiau olandų gynėjai neutralizuoja ataką.

7 min.: X.Simonsas siunčia kamuolį į vartus iš baudos aikštelės prieigų! Jis pats perėmė kamuolį ir užsidirbo šį įvartį. Įspūdingas smūgis ir Jordanas Pickfordas neturėjo jokių šansų. 1:0 pirmauja Nyderlandai!

13 min.: Pirmieji anglų šansai. Kapitonas H.Kane'as smūgiuoja į vartų plotą, tačiau B.Verbruggenas užtikrintai atremia smūgį. Netrukus H.Kane'as vėl grasina, bet iš baudos aikštelės į vartų plotą nepataiko.

15 min.: Visgi antrojo smūgio metu D.Dumfriesas kliudo H.Kane'ą ir po VAR peržiūros yra skiriamas baudinys. Olandų gynėjui skiriama geltona kortelė.

18 min.: Įvartis! H.Kane'as realizuoja baudinį, pasiųsdamas kamuolį į vartų kampą. B.Verbruggenas atspėja kampą, tačiau smūgis buvo per stiprus. Kapitonas mušą 66-ąjį įvartį Anglijos rinktinėje. 1:1!

23 min.: K.Mainoo iškiša fantastišką pergavimą Ph.Fodenui, jis smūgiuoja ir kamuolys beveik kerta vartų liniją, tačiau nuo jos yra numušamas D.Dumfrieso. Iki įvarčio pritrūko centimetrų.

30 min.: D.Dumfrieso pilna visur. Šį kartą jis po kampinio smūgiuoja kamuolį galva, tačiau jis atsimuša į skersinį. Abi komandos žaidžia agresyviai ir pakankamai atvirai.

32 min.: Gynybos klaidos prieš Ph.Fodeną, kurio niekas nepasitinka, o šis smūgiuoja iš toli, tačiau kamuolys atsimuša į virpstą. Ph.Fodeną olandams reikia gerbti.

35 min.: Priverstinis keitimas. Dėl traumos M.Depay priverstas palikti aikštę, jį keičia J.Veermanas.

39 min.: Ph.Fodenas vėl pavojingas. Iš baudos aikštelės prieigų jis siunčia kamuolį į vartų plotą, tačiau situaciją gelbsti B.Verbruggenas, užtikrintai atrėmęs smūgį.

45+3 min.: Pirmojo kėlinio pabaiga.

46 min.: Keitimai po pertraukos. Anglų gretose K.Trippierą keičia L.Shaw. Tuo metu olandų ekipoje vietoje D.Malleno žengia W.Weghorstas.

57 min.: Po audringo pirmojo kėlinio žaidimas aprimo. Abi komandos perėjo į visiškai pozicinį futbolą ir per pirmąsias 12 antrojo kėlinio minučių nebuvo nė vienos pavojingos situacijos.

65 min.: Na ir pagaliau, pavojinga situacija. Puikus J.Veermano perdavimas ir V.van Dijkas smūgiuoja į vartus, tačiau anglus gelbsti J.Pickfordas.

72 min.: J.Bellinghamas nubaustas geltona kortele. Anglas kliudo S.de Vrijų ir už tai sulaukia nuobaudos.

78 min.: X.Simonso smūgis į vartus. Olandas spiria tiksliai, bet silpnai ir kamuolys nuo žemės atšoka tiesiai J.Pickfordui į rankas.

79 min.: K.Walkeris siunčia puikų perdavimą B.Saka, kuris muša įvartį, tačiau netrukus kyla nuošalės vėliavėlė ir po VAR peržiūros rezultatas lieka nepakitęs.

81 min.: Anglų kapitonas H.Kane'as keičiamas. Vietoje jo į aikštę žengia O.Watkinsas.

86 min.: Geltona kortele baudžiamas B.Saka, kuris pasižymėjo ne vienu grubiu epizodu.

87 min.: Nyderlandai gavo baudos smūgį ir atrodė, kad kamuolys po V.van Dijko smūgio galva dar atsimušė į anglų žaidėją, tačiau arbitrai skyrė smūgį nuo vartų. Įtūžęs olandų kapitonas buvo labai nepatenkintas sprendimu ir už tai gavo geltoną kortelę.

91 min.: O.Watkinsas muša įvartį!!! Anglija veržiasi į priekį.

95+5min.: Anglija triumfuoja!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi