Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 04

N.Kesminas apie A lygos startą: klubų pirkiniai ir prognozuojama rikiuotė

Lietuviško futbolo čempionatas atsispyrė nuo starto kaladėlių – penktadienį prasidėjo A lygos sezonas. Lipdyti 2023-iųjų mozaiką dėl svarių permainų komandose kol kas sudėtinga, bet kažką nuspėti pabandyti galima.

Pozicijos

Sidabras, bronza ir vietos UEFA Konferencijų lygoje pernai buvo išsidalyti paskutinę sezono dieną. Stebint judesį tarpsezonio rinkoje bei futbolininkų repeticijas aikštėje, susidaro įspūdis, kad kažko panašaus galima tikėtis ir šiemet.

Vilniaus „Žalgiris“, aišku, turėtų gyventi tik jam skirtuose atskiruose futbolo komforto apartamentuose – savo ir taip solidų pranašumą prieš konkurentus čempionas sutvirtino daugiau nei 4 milijonais eurų išmokų iš UEFA turnyrų prizų fondo bei išpirka, gauta už Fabieną Ouregą. Bet už lyderio nugaros, tikėtina, virs tokio intensyvumo gyvenimas, kad tik spėk gaudyti.

Legionas

Nuo Islandijos iki Japonijos, nuo Kyrgyzstano iki Bolivijos, nuo Angolos iki Barbadoso. Lygos geografijos platumo nepavydėti galėtų nebent gaublys. Čempionato starto dieną dešimties lygos klubų sąrašuose buvo 98 užsienio futbolininkų pavardės.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LFF Supertaurė: Vilniaus "Žalgiris" - "Kauno Žalgiris"

Jei neegzistuotų legionierių limitas, dvi komandos – Vilniaus „Žalgiris“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ – aikštėje teoriškai galėtų rikiuoti pagrindines sudėtis be lietuvių. „Kauno Žalgiris“ irgi registravo daugiau nei 11 legionierių, bet tarp jų nėra nė vieno vartininko.

Daugiausia atvykėlių – po 11 – iš Ukrainos ir Nigerijos. Devyni žaidėjai atstovauja Brazilijai, aštuoni – Serbijai, šeši – Japonijai. Iš viso A lygos žemėlapyje – 36 šalių pavadinimai plius Lietuva.

Visiška tautų ir rasių makalynė. Bet kartais būna taip, kad panaši futbolo kultūrų mišrainė neerzina sirgaliaus gomurio ir skrandžio. Tikėkimės, jog ir šį sykį nutiks panašiai.

Savi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas