Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 17

N.Kesminas apie Čempionų lygą: Švilpiko diena, norvegų monstras ir italų aromatas

Be Anglijos ir Ispanijos čempionatų lyderių. Be praėjusio sezono UEFA čempionų lygos finalo dalyvio. Be Dortmundo „Borussia“, kalendoriniais 2023-iaisiais laimėjusios 10 iš 12 oficialių rungtynių ir pralaimėjusios tik sykį, bet pralaimėjusios Londono „Chelsea“ futbolininkams netinkamiausią iš visų įmanomų vakarą. Be – ką jūs sakote, ir vėl? – „Paris St.Germain“. Su trimis italų komandomis. Taip apipavidalinta Čempionų lyga žengia į ketvirtfinalio etapą. Ta proga – tarpiniai juodraštiniai pamąstymai, pastebėjimai, vertinimai.
Čempionų lyga jau baigėsi L.Messi, o E.Haalandas (viduryje) ir V.Osimhenas tęs kovas ketvirtfinalyje.
Čempionų lyga jau baigėsi L.Messi, o E.Haalandas (viduryje) ir V.Osimhenas tęs kovas ketvirtfinalyje. / „Scanpix“ nuotr.

Švilpiko diena

Kalbant apie PSG, visiškai nesvarbu, ar iš žiemos miego pabudęs švilpikas pamatys savo šešėlį, ar ne: metai Paryžiaus komandai vis tiek bus blogi. Etatiniam Prancūzijos čempionui paleidžiamąjį raštą iš Čempionų lygos šįkart įteikė Miuncheno „Bayern“. Iš svarbiausios pasaulyje klubų futbolo šventės Paryžiaus žvaigždynas aštuntfinalyje buvo išprašytas penktą kartą per septynis pastaruosius sezonus.

Taip, per 10 metų jie laimėjo aštuonis Prancūzijos čempionatus. Bet net jei PSG titulą namie laimėtų aštuonis kartus per metus, to jau nebelaikytume sėkme. Jiems, kaip kadaise Napoleonui, reikia užkariauti Europą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Kylianas Mbappe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Kylianas Mbappe

Dabar Paryžiuje kalbama apie naują scenarijų. Jei pavyktų atsikratyti senstančių Neymaro ir į Arabijos dykumas paskui Cristiano Ronaldo atkakliai viliojamo Lionelio Messi ir jų kosminio dydžio algų, „St.Germain“ yra pasirengęs suploti 175 milijonus svarų sterlingų už Erlingą Haalandą, kuris sudarytų smogiamąjį duetą su Kylianu Mbappe.

Dar viena – šįkart kiek kitokia – futbolo glamūro apraiška Paryžiuje. Tik kol kas „Los Galacticos“ modeliai Eifelio bokšto papėdėje neveikia. Atėjo laikas keisti koncepciją? Gal, bet tada kyla klausimas: į ką?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas