Naujas gelbėtojas: „Manchester United“ artėja prie susitarimo su E.ten Hagu

Penktą sezoną iš eilės tuščiomis baigsiantis „Manchester United“ klubas nebenori savo trofėjų lentynoje toliau kaupti tik dulkes. ESPN praneša, kad „Raudonieji velniai“ rado būsimąjį komandos vedlį.
Erikas ten Hagas
Erikas ten Hagas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad „United“ vadovai jau apsisprendė komandos vairą patikėti 52-ejų olandui Erikui ten Hagui, Europoje triukšmaujančiu su Amsterdamo „Ajax“ klubu.

ESPN šaltiniai informuoja, kad E.ten Hagas nukonkuravo dabartinį Paryžiaus „Saint-Germain“ strategą Mauricio Pochettino.

Kandidatų sąraše taip pat buvo Ispanijos rinktinę treniruojantis Luisas Enrique ir „Sevilla“ vairininkas Julenas Lopetegui. Svarstyti ir Thomaso Tuchelio (Londono „Chelsea“) bei Juliano Nagelsmanno (Miuncheno „Bayern“) variantai, bet jie atmesti dėl specialistų įsipareigojimų dabartinėms jų komandoms.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joelis Glazeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joelis Glazeris

Pranešama, kad vyr. trenerio paieškoms „United“ klube vadovauja futbolo direktorius Johnas Murtough ir techninis direktorius Darrenas Fletcheris, atsiskaitantys vykdančiajam vadovui Richardui Arnoldui, bet galutinis žodis priklauso Joeliui Glazeriui, vienam iš klubo savininkų.

Teigiama, kad „United“ viršūnėlės itin rimtai svarstė ir M.Pochettino kandidatūrą, bet R.Arnoldas ir J.Glazeris galiausiai apsisprendė, kad geriausias variantas komandai – E.ten Hagas.

Nyderlandų futbolo specialistas nuo 2017-ųjų darbuojasi „Ajax“ klube. Prie „United“ vairo jis pakeis laikinąjį trenerį vokietį Ralfą Rangnicką.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Ralfas Rangnickas
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Ralfas Rangnickas

Teigiama, kad sezono viduryje atleidus Ole Gunnarą Solskjaerą, pagrindinis „United“ taikinys iš pradžių buvo M.Pochettino, tačiau svarstyklės į E.ten Hago pusę ėmė krypti po to, kai 50-metis argentinietis skausmingai pralaimėjo UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje.

PSG su Kylianu Mbappe, Lioneliu Messi ir Neymaru turėjo 2 įvarčių persvarą prieš Madrido „Real“, bet ją išbarstė per pusvalandį.

„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino
„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino

ESPN priduria, kad „United“ vadovai nenori samdyti trenerio, nuvylusio paskutinėje savo darbovietėje. Kita svari priežastis – išpirka. Už M.Pochettino, jei PSG jo neatleis po sezono, tektų mokėti 18 mln. eurų, tuo metu už E.ten Hagą – tik apie 2 mln. eurų.

Vienu iš galimų E.ten Hago asistentų minimas Rene Meulensteenas, šias pareigas ėjęs ir legendinio sero Alexo Fergusono trenerių štabe 2007-2013 metais.

E.ten Hagas per penkis sezonus Amsterdame dukart laimėjo Nyderlandų čempionatą (2019 ir 2021 m.), dvi šalies taures (2019 ir 2021 m.), o 2019-aisiais nužygiavo iki Čempionų lygos pusfinalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas