Naujasis Čempionų lygos sezonas: E–H grupių apžvalga

Antradienį startavo vienas svarbiausių Europos futbolo turnyrų – UEFA Čempionų lyga, kurioje iš viso varžosi stipriausios 32 Senojo žemyno komandos.
UEFA Čempionų lygos taurė
UEFA Čempionų lygos taurė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį prasidėjusiame 2013–2014 metų sezone jau buvo sužaistos aštuonerios rungtynės, o trečiadienį Europos stadionuose jų įvyks dar tiek pat.

Portalas „Eurofootball.lt“, išskirdamas favoritus ir autsaiderius, pristato keturių paskutiniųjų grupių (E, F, G, H) apžvalgą.

E grupė

Londono „Chelsea“ ir Gelzenkircheno „Schalke“. Komandos, kurios šioje grupėje atrodo grėsmingiausiai.  Jose Mourinho auklėtiniai realiausi pretendentai į pirmąją grupės vietą. Praėjusį sezoną „Chelsea“ iš šio turnyro iškrito po grupių etapo, tačiau kiek vėliau triumfavo Europos lygoje. Nors kitos komandos irgi gali pridaryti nemalonumų „Chelsea“ ekipai, atrodo, kad didžiausia kova vyks su „Schalke“. Pastaroji turi daugiausiai šansų užimti antrąją vietą šioje grupėje.

Chelsea
„Chelsea“ komanda yra savo grupės favoritė.

„Basel“ ir Bukarešto „Steaua“. Abu klubai praėjusį sezoną „neragavo“ Čempionų lygos. Tiek „Basel“, tiek „Steaua“ šalies pirmenybėse stringa ir atsilieka nuo lyderių. Abi ekipos stengsis pakovoti dėl vietos kitame etape, tačiau įveikti Gelzenkircheno ir Londono komandas bus sunku.

1. Londono „Chelsea“ (Anglijoje užima 6 vt.)
2. Gelzenkircheno „Schalke“ (Vokietijoje užima 9 vt.)
3. „Basel“ (Šveicarijoje užima 3 vt.)
4. Bukarešto „Steaua“ (Rumunijoje užima 4 vt.)

F grupė

Dortmundo „Borussia“ ir Londono „Arsenal“. Mirtininkų grupė, kurioje aiškių pretendentų į pirmą vietą nėra. Galbūt Jurgeno Kloppo komandą ir galėtume laikyti favorite, tačiau F grupėje silpnų komandų nėra. Bet kas gali įveikti bet ką. 

„Geltonai juodi“ Vokietijos pirmenybėse šluoja visus varžovus ir pelnytai lenkia Miuncheno „Bayern“ klubą. Gerus rezultatus Anglijos „Premier“ lygoje taip pat pradėjo demonstruoti ir „Arsenal“, kuris į savo ekipą sugebėjo prisivilioti Madrido „Real“ saugą Mesutą Ozilą. Taigi, kova bus įtempta.

Dortmundo Borussia futbolininkai.
Dortmundo „Borussia“ futbolininkai.

„Napoli“ ir „Marseille“. Klubai, kurie nusipelnė žaisti Čempionų lygoje. Rafaelio Benitezo komanda vasarą tapo „Real“ dublere, nes iš karališkojo klubo įsigijo net tris žaidėjus – Gonzalo Higuainą, Jose Callejoną bei Raulį Albiolį. Neapolio miesto klubas sustiprėjo įvairiose pozicijoje ir nusitaikė ne tik į „Serie A“, bet ir Čempionų lygos titulą. Mažiausiai šioje grupėje tikimasi iš „Marseille“, mat ši komanda vis dar negali lygintis su stipriausiomis ekipomis. Nepaisant to, varžovams nuvertinti šios ekipos tikrai nereikėtų. Vis dėlto po kvapą gniaužiančių kovų veikiausiai „Napoli“ arba „Marseille“ sezoną tęs Europos lygoje.

1. Dortmundo „Borussia“ (Vokietijoje užima 1 vt.)
2. Londono „Arsenal“ (Anglijoje užima 2 vt.)
3. „Napoli“ (Italijoje užima 1 vt.)
4. „Marseille“ (Prancūzijoje užima 4 vt.)

G grupė

Madrido „Atletico“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“. Diego Simeone auklėtiniai iškovojo ilgai lauktą kelialapį į Čempionų lygą ir ketina šturmuoti Europą. Ispanijos sostinės ekipa šiuo metu demonstruoja puikią sportinę formą šalies pirmenybėse – iškovojo keturias pergales iš eilės. Turtingasis Rusijos klubas savo šalies pirmenybėse žaidžia taip pat žaidžia neblogai – užima antrąją vietą. Sumaišyti kortas minėtiems klubams veikiausiai gali tik „Porto“ ekipa, kuri, nors ir kovos iš visų jėgų, greičiausiai į aštuntfinalį nepateks.

Madrido Atletico
Madrido „Atletico“ svajoja apie Čempionų lygos trofėjų.

„Porto“ ir Vienos „Austria“. Nedaug galimybių šioje grupėje turi mažai žinomas Vienos „Austria“ klubas. Austrai iškovoti taškų galėtų nebent savo žiūrovų akivaizdoje, tačiau ir tai padaryti bus sunku. Tuo tarpu „Porto“ net negalvoja apie trečiąją vietą ir tiesioginį kelialapį į Europos lygą, komanda ketina rimtai konkuruoti su „Atletico“ ir „Zenit“ futbolininkais.

1. Madrido „Atletico“ (Ispanijoje užima 2 vt.)
2. Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusijoje užima 2 vt.)
3. „Porto“ (Portugalijoje užima 1 vt.)
4. Vienos „Austria“ (Austrijoje užima 5 vt.)

H grupė

„Barcelona“ ir „Milan“. Net neabejojama, kad pirmoji vieta H grupėje atiteks Katalonijos komandai. „Barcelona“ yra kandidatė šio sezono pabaigoje kelti Čempionų lygos taurę į viršų. „Milan“ taip pat pretenduoja po grupių etapo tęsti kovą aštuntfinalyje, tačiau varžovai iš Amsterdamo ir Glazgo lengvai šio kelialapio neatiduos. Vis dėlto, manoma, kad Gerardo Martino komandos sunkiausia kova laukia su futbolininkais iš Milano.

Lionelis Messi, Neymaras ir Danielis Alvesas
Lionelis Messi, Neymaras ir Danielis Alvesas ir likę "Barcelona" futbolininkai šiemet bandys sugrįžti į viršūnę.

Glazgo „Celtic“ ir Amsterdamo „Ajax“. Glazge visiems varžovams žaisti bus nelengva, tai „Celtic“ ekipa įrodė jau praėjusį sezoną, kuomet savo žiūrovų akivaizdoje įveikė „Barcelona“ futbolininkus. Glazgo „Celtic“ turi šansų grupėje pakovoti dėl antros vietos, tad „Milan“ klubui turėtų būti nelengva. Tuo tarpu „Ajax“ klubui prognozuojama tik ketvirtoji vieta.

1. „Barcelona“ (Ispanijoje užima 1 vt.)
2. „Milan“ (Italijoje užima 9 vt.)
3. Glazgo „Celtic“ (Škotijoje užima 2 vt.)
4. Amsterdamo „Ajax“ (Olandijoje užima 4 vt.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento