Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nervų kare lygiosios netenkino V.Čeburino: „Neįmušti įvarčiai neduoda progos laimėti“

Vladimiras Čeburinas trečiadienio vakarą sudavė dar vieną niuksą savo buvusiai komandai jos pačios tvirtovėje. Kazacho vadovaujamas Vilniaus „Žalgiris“ neįtikėtino atkaklumo rungtynėse 2:2 sužaidė su Marijampolės „Sūduva“, tačiau titulą ginanti sostinės komanda sezono finišo tiesiojoje laikosi priekyje ir horizonte mato dar vieną Lietuvos čempionų taurę.

Lygiai prieš savaitę dvi pajėgiausios Lietuvos komandos susitiko Vilniuje, ten šeimininkai triumfavo 3:2 po įvarčio per pridėtą teisėjo laiką.

Ne ką mažiau atkaklus mūšis vyko ir Marijampolėje.

Daug kietos kovos, gražių epizodų, progų prie abiejų komandų vartų ir konfliktų aikštėje lietingą trečiadienio vakarą išvydo „Hikvision“ stadiono tribūnose įsitaisę žiūrovai.

Giedrius Matulevičius galėjo išvesti „Sūduvą“ į priekį 11-ąją minutę, bet šovė į vartininką. Jau po keturių minučių Francis Kyeremeh buvo pabėgęs vienas prieš vartininką, tačiau smūgiavo šalia virpsto.

Nors įvarčių pirmajame kėlinyje ir nebuvo, bet įtampa augo. V.Čeburinas šoko šalia aikštės, kai „Sūduvos“ atstovas Serge'as Nyuiadzi tyčia spyrė kamuolį, priklausiusį „Žalgiriui“. Netrukus ir marijampoliečių garsusis naujokas Keisuke Honda alkūne stuktelėjo į veidą Nemanjai Ljubisavljevičiui.

O štai po pertraukos pradėjo kristi įvarčiai. Markas Beneta šovė puikiai pačioje antrojo kėlinio pradžioje, bet „Žalgirio“ vartininkas Tomislavas Duka sužaidė puikiai. Netrukus jau I.Kardumas tapo nelaimėliu kitoje aikštės pusėje – po Giedriaus Matulevičiaus klaidos Hugo Videmontas puikiai apsisuko ir pasiuntė kamuolį į vartus. „Sūduvos“ vartininkas gaudė kamuolį, tačiau šis praslydo pro pirštines – 1:0 vilniečiai išsiveržė pirmyn.

„Žalgiris“ kūrė toliau, o antrąjį įvartį mušė Mantas Kuklys, paleidęs tolimą šūvį 64-ąją minutę.

Lygiosios nėra mūsų naudai, turėjome daugiau galimybių, bet yra kaip yra.

„Sūduva“ – nulis, „Žalgiris“ – du“, – pritilusiame stadione užriaumojo vilniečių sirgaliai iš „Pietų IV“. Įprastai Marijampolėje žiūrovai garsiai šaukia rezultatą po savo komandos įvarčių, tačiau ne tada, kai varžovai šeimininkauja jų tvirtovėje.

Atrodė, kad tai bus pabaiga, bet marijampoliečiai atgijo.

Teisėjas užfiksavo žaidimą ranka baudos aikštelėje, o Nikolas Gorobsovas 73-ąją minutę šovė tiksliai. Netrukus Aleksandras Makas pasinaudojo dėkingai nukritusiu kamuoliu – 2:2.

VIDEO: 29 turo santrauka: „Sūduva“ – „Žalgiris“ (2021-11-03)

Skubėjo Suvalkijos komanda mušti ir trečią, nes sezono finiše jiems pergalė buvo reikalinga kaip oras, tačiau nepavyko nei jiems, nei geresnių momentų sukūrusiems vilniečiams.

„Pavyko daug kas, mes pirmavome 2:0. Labai gerai atrodė komanda, sukūrė daug, labai daug momentų. Na o 11 metrų baudinys kaip ir grąžino „Sūduvą“ į žaidimą, tada jie sugebėjo įmušti ir antrą įvartį. Tada ir vėl kūrėme momentus. Šaunuolė komanda. Ji žaidžia tokiu suspaustu grafiku, bet ir šiandien išlaikė tempą, kūrė, organizavo, realizavo ir gynėsi gerai. Lygiosios nėra mūsų naudai, turėjome daugiau galimybių, bet yra kaip yra“, – 15min po susitikimo kalbėjo V.Čeburinas.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“

Jis peržvelgė ir nesėkmingą atkarpą, kurios metu „Sūduva“ sugrįžo.

„Nesužaidėme į pirmą kamuolį. Nežinau, reikės žiūrėti video, bet teisėjas įžvelgė žaidimą ranka, skyrė baudinį. Kitame epizode atlaisvinome vidurio zoną. Tai klaidos, kurios atsitinka dėl nuovargio. Dar kartą pakartosiu: daug rungtynių, suspaustas grafikas. Mes turėjome daug progų ir po to, kai rezultatas tapo 2:2, ir prieš. Geros rungtynės, jos turėjo patikti ir žiūrovams. Neįmušti įvarčiai neduoda progos laimėti“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Nors nervų ir aistrų aikštėje buvo daug, bet po finalinio švilpuko Marijampolės stadione lyg namuose vaikštinėjęs V.Čeburinas šypsojosi – mačas baigėsi sulig 90-ąja mačo minute.

„Kiekvienos rungtynės svarbios. Ypač sezono pabaigoje, šitas mačas nėra išimtis. Žinojome, kad bus įtampos, žinojome, kad žaisti ant natūralios vejos taip pat bus sudėtinga 90 minučių. Bravo, bravo „Žalgirio“ žaidėjams, kurie priėmė šį iššūkį ir jį įvykdė“, – džiaugėsi specialistas iš Kazachstano.

Elvio Žaldario nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“
Elvio Žaldario nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“

Situacija turnyro lentelėje dabar yra itin palanki „Žalgiriui“. Vilniečiams liko sužaisti ketverias rungtynes, jų taupyklėje – 69 taškai ir vienerios rungtynės atsargoje prieš 67 taškus surinkusią „Sūduvą“.

Net ir vienas pralaimėjimas vis dar išlaikytų vilniečius priekyje su sąlyga, kad marijampoliečiai daugiau neklups.

„Prie tokio žaidimo ir tiek nerealizuotų progų lygiosios mums nėra geras rezultatas, nes pirmavome 2:0. Bet šis laikas praėjo, reikia galvoti apie kitas rungtynes“, – tikino V.Čeburinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant