Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 31 /14:59

Nesusipratimas išspręstas – LFF stadione per mačą su Škotija alaus bus

Rugsėjo 1-oji turėtų būti blaivi – parduotuvėse pardavinėti alkoholį šią dieną draudžiama. Draudimas, tiesa, negalioja maitinimo įstaigoms. Alkoholinio alaus galima bus rasti ir „Sostinės dienose“. 15min pradėjus domėtis, kodėl nebuvo leista alumi prekiauti LFF stadione per Lietuvos ir Škotijos rungtynes, aiškėja, kad tai buvęs nesusipratimas. Tad alkoholio stadione greičiausiai bus.
Škotų futbolo sirgaliai
Škotų futbolo sirgaliai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė tvirtina neturinti teisinio pagrindo neleisti pardavinėti alkoholinių gėrimų „Sostinės dienų“ metu rugsėjo 1-ąją, kadangi pagal įstatymo nuostatą draudžiama tik mažmeninė prekyba alkoholiniais gėrimais. Vadinasi, alkoholio skyriai parduotuvėse bus uždaryti. Tačiau kavinėse alus, vynas ir kiti alkoholiniai gėrimai bus prieinami kaip bet kurią kitą dieną.

Žodžiu neleido, rašto nepateikė

Tačiau trečiadienį 15min sužinojo, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione penktadienį, kai čia žais Lietuvos ir Škotijos rinktinės, alkoholio nebus. Kaip sakė LFF komercijos direktorius Edgaras Stankevičius, įmonė „Skonio slėnis“ priėmė sprendimą neprekiauti alkoholiu mačo tarp Lietuvos ir Škotijos metu.

Pastarosios kūrybos direktorė Jolanta Šlapelienė 15min teigė, kad įmonės atstovai kelias dienas derino su Vilniaus savivaldybe galimybę gauti leidimą pardavinėti alkoholinį alų, tačiau įmonės buhalterė sulaukė skambučio iš savivaldybės Licencijavimo ir leidimų skyriaus, kad toks leidimas nebūsiąs išduotas. Tad nieko kito nebeliko, tik atsiimti prašymą suteikti licenciją.

Taip pat skaitykite: Mačas su škotais – be alkoholio: stadione tikimasi parduoti iki dviejų tonų nealkoholinio alaus

Vilniaus savivaldybė tvirtina kitaip. Jos atstovai pateikė UAB „Riekė“, kuri susijusi su „Skonio slėniu“, rugpjūčio 30-ąją atsiųstą prašymą anuliuoti prašymą išduoti vienkartinę licenciją 2017 m. rugsėjo 1 d. „Sumokėtą mokestį 17 eurų prašom užskaityti sekančiai prašomai licencijai 2017 10 08 dienos renginiui, organizatorius Lietuvos futbolo federacija“, – rašoma prašyme.

15min dar kartą susisiekus su J.Šlapeliene, ji tik patvirtino – prašymas parašytas jau po to, kai kelis kartus iš savivaldybės atkeliavo žodiniai įspėjimai, kad licencija nebus išduota.

Vadina nesusipratimu

Vilniaus savivaldybės Licencijavimo ir leidimų skyriaus vedėjas Gintaras Karanda situaciją vadina nesusipratimu.

„Tikriausiai verslininkai nesuprato, nes mūsų darbuotojai tik informavo, kad rugsėjo 1 dieną galioja apribojimai prekybai, bet jie galioja tik prekybai mažmeninės prekybos vietose – parduotuvėse, prekybos centruose ir pan. Tad šiuo atveju, kiek kreipėsi į mus dėl prekybos iš viešojo maitinimo vietų, mes visiems licencijas išdavėme, nes to įstatymas nenumato“, – kalbėjo G.Karanda.

Jis paaiškino, kad maitinimo vieta yra ten, kur gaminamas ir teikiamas, parduodamas maistas. „Šiuo atveju verslininkams tik buvo pateikta informacija dėl apribojimų, jie tikriausiai neteisingai suprato, įvyko nesusikalbėjimas ir viskas. Dabar, kiek žinau, kreipėsi į darbuotoją iš „Skonio slėnio“ viena iš vadovių, jie pateiks naują prašymą ir licenciją išduosime, nes nėra teisinio pagrindo neišduoti“, – užtikrino G.Karanda.

„Skonio slėnis“ pasiryžo paskutinę akimirką keisti savo planus ir alkoholiniu alumi prekiauti. Kaip 15min informavo J.Šlapelienė, savivaldybė užtikrino licenciją tikrai išduosianti, o kadangi škotų sirgaliai taip pat labai pageidauja alaus, jo stadione bus.

Policija ribos eismą

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai įspėja, kad rugsėjo 1-ąją, 21.45 val., Lietuvos futbolo federacijos stadione, Stadiono g. 2, vyks Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybos tarp Lietuvos ir Škotijos rinktinių, todėl nuo 19 val. iki 21 val. gali būti trumpam stabdomas transporto eismas Didžiojoje, Subačiaus, Aušros Vartų, M.Daukšos, Bazilijonų, Geležinkelio, Drujos, Pelesos ir Stadiono gatvėse.

Dėl riboto automobilių stovėjimo vietų skaičiaus prie Lietuvos futbolo federacijos stadiono, policija siūlo kelionę planuoti iš anksto ir naudotis visuomeninio transporto teikiamomis paslaugomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas