Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtą išvykimą aiškinęs V.Čeburinas tiki atsigavimu po psichologinio smūgio

Vladimiras Čeburinas su Vilniaus „Žalgiriu“ trečiadienį ne tik ruošiasi Konferencijų lygos lemiamam atrankos etapui, bet ir yra priverstas perstumdyti figūras taktinėse schemose – vienas svarbiausių aikštės vidurio žaidėjų Ogenyi Onazi paliko Lietuvos čempionų komandą svarbiu metu ir pakėlė sparnus į Turkiją.
Vladimir Čeburin
Vladimir Čeburin / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Geresnį pasiūlymą iš antroje Turkijos lygoje rungtyniaujančio „Denizlispor“ klubo gavęs saugas iš Nigerijos pasinaudojo kontrakte su „Žalgiriu“ numatyta galimybe nutraukti bendradarbiavimą.

Jau ir instagrame pozavo saugas iš Nigerijos oro uoste, pridėjęs prierašą, jog yra įjungęs atostogų režimą.

„Sakykim taip, kad į Lietuvą sunku atsivežti tokio kalibro žaidėją. Taip, jis atvykdamas buvo traumuotas, bet gerai įsipaišė į žaidimą. Jei norėjo išvykti, mes jį paleidome. Turime kitų puikių žaidėjų toje pozicijoje, kurie išeis į aikštę ir gins klubo garbę“, – sakė V.Čeburinas.

Budės „Glimt“ – paskutinis „Žalgirio“ varžovas kelyje į išsvajotąjį grupių etapą.

Jei peršoktų Norvegijos čempionų barjerą, vilniečiai užsitikrintų beveik 3 milijonų eurų finansinę injekciją ir futbolą bent iki gruodžio Konferencijų lygos grupių etape.

„Žaidžiame namuose, prie savų sirgalių. Ką norime parodyti, tai kokybiškas rungtynes. Žinome, kad prieš mus yra rimta komanda. Žinome juos, dauguma žaidėjų jau kelerius metus žaidžia kartu, yra susilipdę. Tai labai mobili komanda, labai disciplinuota, gerai atakuojanti didelėmis pajėgomis. Bet žinome ir jų minusų“, – tikino „Žalgirio“ vairininkas iš Kazachstano.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimir Čeburin
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimir Čeburin

Praėjusią savaitę žalgiriečiai patyrė skaudų smūgį – jie 0:1 namuose krito prieš Murska Sobotos „Mura“ ekipą. Pergalė jau būtų užtikrinusi Lietuvos čempionams vietą Konferencijų lygos pagrindiniame turnyre bei galimybę dar pakovoti dėl Europos lygos grupių etapo.

Ir nors buvo geresnė komanda aikštėje, „Žalgiris“ krito – tai buvo sukrėtimas V.Čeburino kariaunai.

„Slovėnijoje sužaidėme gerai, turėjome puikių progų. Kalbant apie mačą namuose, tai buvo didžiulis psichologinis smūgis, pralaimėjome prie savo žiūrovų. Gali kontroliuoji kamuolį 69 proc. laiko, bet tai ne visada lemia teigiamą rezultatą. Progas reikia išnaudoti, – konstatavo V.Čeburinas. – Psichologiškai tai buvo tikrai sunku, bet einame pirmyn, žiūrime į ateitį.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Svajonės medžioklė: „Žalgiris“ – „Mura“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Svajonės medžioklė: „Žalgiris“ – „Mura“

O ar žaidėjų mintims nedaro įtakos faktas, kad ant stalo – ir 3 mln. eurų?

„Visiškai ne. Viduje komandos kalbų apie tai nėra. Nei apie finansus, nei apie milijonus. Labiau akcentuojamas grupių etapas ir tuo reikia pasinaudoti. Norime žengti mažą, bet labai svarbų žingsnį“, – tikino V.Čeburinas.

Progų realizacija buvo didžiausias trūkumas „Žalgirio“ žaidime praėjusią savaitę, bet treneris nemano, kad komandai trūksta naujoko puolimo smaigalyje.

„Mes turime gerus žaidėjus puolime, dedame į juos viltis, jais pasitikime. A lygoje buvo periodas, kai buvome sukūrę nedaug, bet daug mušėme. Buvo ir periodas, kai daug sukūrėme, bet nemušėme įvarčių. Ir žinoma, žaidėjai, kurie realizuoja 50 proc. progų, yra labai brangūs, tai suprantame“, – svarstė strategas.

Daug kalbėjome su žaidėjais tiek individualiai, tiek ir bendrai, bandėme juos tinkamai nuteikti

Anksčiau su Marijampolės „Sūduva“ V.Čeburinas triskart žaidė Europos lygos paskutiniajame etape, bet nė vienas bandymas įšokti į grupių etapą jam nebuvo sėkmingas. Šią patirtį kazachas bando perteikti savo auklėtiniams.

„Mes esame „Žalgiris“, norime rašyti istoriją. Žaidžiame čempionų kelyje atrankose, kas tikrai yra nelengva. Daug kalbėjome su žaidėjais tiek individualiai, tiek ir bendrai, bandėme juos tinkamai nuteikti“, – pasakojo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas