Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtas posūkis K.Chveduko mirties byloje: pareikšti įtarimai dėl nužudymo

Praėjusių metų birželį Lietuvos futbolo pasaulį sukrėtė liūdna žinia, jog eidamas 33-uosius metus mirė buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Karolis Chvedukas. Pasklidus spekuliacijoms, kad marijampolietis gali būti nužudytas, prokuratūra šią informaciją neigė. Visgi praėjus kiek daugiau nei metams ši istorija pasisuko visai priešinga kryptimi.

„Viešojoje erdvėje paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija apie jauno marijampoliečio mirties aplinkybes.

Birželio 19 d. namuose radus mirusį Marijampolės gyventoją (g. 1991 m.), buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas jo mirties priežasčiai nustatyti.

Neseniai gauta teismo medicinos specialistų pažyma, kad minėtas asmuo mirė dėl ligos. Kadangi ant mirusiojo kūno rasta padarytų sužalojimų, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 138 str. 1d. („Nesunkus sveikatos sutrikdymas“).

Ikiteisminį tyrimą atlieka Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovauja Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė“, – buvo skelbiama Lietuvos Respublikos prokuratūros svetainėje.

Visgi naujausiame savo epizode prie šios istorijos sugrįžęs tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas praneša, kad byla pasisuko priešinga linkme.

Futbolininko motina Laima kreipėsi į advokatę ir kartu rašė skundus ikiteisminio tyrimo prokurorui, kad ekspertų išvados būtų peržiūrėtos.

Staiga viskas pasisuko netikėtai.

„Mirties priežastis jau nurodoma visai kita – dėl patirto smurto. Ir kiek man yra žinoma, yra pareikšti piliečiui įtarimai dėl nužudymo“, – laidoje kalba K.Chveduko mamos advokatė Vilija Kavaliauskienė.

Anot teisininkės, ekspertizės išvados buvo pakeistos, nes teismo medicinos ekspertas, atlikdamas ankstesnes išvadas, pažeidė instrukcijas.

„Jis vertino mirtį savo nuožiūra, o Vilniaus medicinos tarnybos ekspertai nurodo, kad, esant smurtiniams sužalojimams, per savaiminės mirties prizmę vertinti negalima. Pirmiausia turėjo būti vertinimas per patirto smurto prizmę. Ekspertų akte nurodoma, kad būtent dėl šios priežasties ankstesnės išvados yra neteisingos“, – pasakoja teisininkė.

VIDEO: Skirmanto Malinausko laida

Paskutiniais gyvenimo metais futbolininkas atstovavo „Marijampolė City“ klubui.

K.Chvedukas ilgą karjeros dalį rungtyniavo Marijampolės „Sūduvos“ ekipoje, su ja 2017-aisiais triumfavo Lietuvos čempionate, o 2009-aisiais iškovojo ir LFF taurės bei LFF supertaurės trofėjus.

Per savo karjerą jis taip pat žaidė Lenkijos, Kroatijos klubuose, taip pat – Maltoje ir Suomijoje, o savo trofėjų lentyną papildė ir žaisdamas Airijoje – ten jis su „Dundalk“ ekipa 2018-aisiais tapo šalies čempionu bei taurės laimėtoju.

Lietuvos rinktinėje nuo 2012-ųjų iki 2019-ųjų jis sužaidė 20 rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas