Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtas posūkis L.Messi ir „Barcos“ istorijoje – argentiniečio etapas klube baigtas

Visų „Barcelona“ klubo aistruolių ir vadovybės laukta rugpjūčio 5-oji galiausiai išaušo – šiandien ekipa turėjo oficialiai įforminti naują penkerių metų trukmės kontraktą su savo superžvaigžde Lioneliu Messi, tačiau visiškai netikėtai ši istorija apsivertė aukštyn kojomis.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Būtent rugpjūčio 5-oji diena visų su katalonų klubu susijusių asmenų kalendoriuose buvo pažymėta nebe reikalo.

Bendrovė „CVC Capital Partners“ šiandien Ispanijos futbolo čempionatui („La Liga“ – aut. past.) turėjo suteikti milžinišką 2,7 milijardo eurų paskolą, iš kurios net 90 proc. lėšų bus išskirstyta klubams, finansiškai nukentėjusiems dėl pasaulį netikėtai užklupusios pandemijos.

„Barcelonos“ futbolo klubo piniginė iš viso būtų papilnėjusi net 280 mln. eurų, o 42 mln. nuo šios sumos būtų skirta žaidėjų perėjimams ir algoms.

Ši suma turėjo tapti tikru išsigelbėjimu katalonams, kurie šiandien buvo pasiruošę atnaujinti sutartį su Lioneliu Messi.

Atrodė, kad penkerių metų pasiūlymą argentiniečiui ant stalo pateikusi „Barca“ su futbolininku išsprendė visus nesutarimus, tačiau šioje istorijoje ką tik įvyko dar vienas, šįkart jau paskutinis posūkis, kurį iššaukė „La Liga“ pirmenybių nuostatos.

Iš pradžių „Marca“ žurnalistas Juanas Ignacio Gallardo teigė, kad Leo dar niekada nebuvo taip nutolęs nuo minties pratęsti sutartį su „Barcelona“, kaip yra dabar.

Netrukus pasipylė ir oficialūs pranešimai, jog L.Messi savo karjeroje verčia naują puslapį ir sutarties su „Barca“ nepratęs – tai patvirtino ir pats katalonų klubas.

„Nors „Barca“ ir L.Messi pasiekė abipusį susitarimą, o šiandien abi pusės tikėjosi atnaujinti sutartį, to nebus įmanoma įforminti dėl finansinių ir struktūrinių kliūčių (Ispanijos futbolo lygos nuostatų), todėl L.Messi neliks mūsų klube. Abi pusės labai apgailestauja, kad tiek futbolininko, tiek klubo norai nebus išpildyti. “, – rašoma pranešime.

„La Liga“ savo klubus yra įstačiusi į aiškius rėmus – komandos negali viršyti tam tikros sumos žaidėjų perėjimams ir jų algoms.

„Barcelona“, norėdama įregistruoti naują L.Messi kontraktą, privalėjo sumažinti algas savo futbolininkams (su argentiniečiu jau ir taip buvo susitarta dėl perpus mažesnės algos nei prieš tai – aut. past.) arba įsinešti didelius pinigus per žaidėjų perėjimo langą, tačiau to padaryti jiems nepavyko.

Katalonai nesugebėjo atsikratyti dideliais Miralemo Pjaničiaus, Philippe Coutinho ar Samuelio Umtiti kontraktais.

Vienu geriausių visų laikų futbolininkų tituluojamas puolėjas į Barseloną atvyko būdamas vos 13-os ir treniravosi šio futbolo klubo jaunimo akademijoje.

17-metis L.Messi pirmą kartą debiutavo su pagrindinės „Barcelona“ futbolo komandos marškinėliais, su kuriais iš viso net 10 kartų laimėjo Ispanijos „La Liga“ pirmenybes, keturis sykius – UEFA Čempionų lygą, po septynis kartus – šalies taurę „Copa del Rey“ bei Supertaurę, po 3 kartus – UEFA Supertaurę ir FIFA klubų pasaulio taurę.

Argentinietis iš viso už katalonų klubą sužaidė 778 rungtynes, per kurias įmušė net 672 įvarčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas