Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuvyko į tolimuosius Farerus, bet žaisti negalės: komandoje įsisuko COVID-19

Į Farerų salas nuvykusiai ir UEFA Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo kovai prieš vietos „KI Klaksvik“ pasiruošusiai Bratislavos „Slovan“ komandai į aikštę greičiausiai žengti taip ir neteks. To kaltininkas – koronavirusas.
Bratislavos „Slovan“ futbolininkai
Bratislavos „Slovan“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Vienam Slovakijos čempionų žaidėjui dar prieš skrydį į Atlanto vandenyne esančias salas nustatytas COVID-19, tačiau palikę užsikrėtusįjį namuose saviizoliacijoje, likę „Slovan“ futbolininkai išvyko į Farerus.

Vis dėlto atvykus ir padarius pakartotinus testus rastas dar vienas koronaviruso atvejis – užsikrėtė komandos kineziterapeutas.

Atsakingų Farerų salų pareigūnų verdiktas buvo griežtas – „Slovan“ privalo dvi savaites praleisti karantine arba palikti šalį – bet kuriuo atveju, Bratislavos komanda žaisti numatytu laiku trečiadienio vakarą negalės.

Kadangi UEFA taisyklės draudžia rungtynes nukelti daugiau nei 48 valandoms, Slovakijos komandai buvo pasiūlytos kitos išeitys.

Anot Farerų žiniasklaidos, viena iš išeičių – atsiskraidinti į Farerus rezervinę komandą ir į aikštę prieš „KI Klaksvik“ išleisti ją. Tokiu atveju, rungtynės veikiausiai įvyktų penktadienį.

Antroje Slovakijos lygoje rungtyniaujanti ekipa per dvi paras ne tik turėtų pasiekti sudėtingai prieinamą tašką Atlanto vandenyne, bet ir sulaukti visų neigiamų COVID-19 testų rezultatų. Tik tokiu atveju „Slovan“ dubleriams bus leista žengti į aikštę.

Jei vis tik rezervinė ekipa į Farerus neatvyks arba kažkuriems iš jos narių bus nustatytas koronavirusas, į kitą etapą žengs „KI Klaksvik“ komanda – jai bus įskaityta pergalė 3:0.

Šios poros nugalėtojai antrajame Čempionų lygos etape žais prieš Berno „Young Boys“ komandą iš Šveicarijos, o rungtynės numatytos jau ateinančią savaitę, rugpjūčio 25-ąją arba 26-ąją dieną.

Primename, kad Čempionų lygos atrankoje trečiadienio vakarą startuos ir Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai. Jų varžovais Taline bus Estijos čempionė „Flora“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai