Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Senosios Senjoros mirtis

Turbūt geriausiai Turino „Juventus“ atspindintis faktas dėl perdėto dėmesio savo įvaizdžiui – Italijos klubas tapo pirmasis pasaulyje, savo tapatybę pabrėžęs pagal užsakymą sukurtu šriftu. Tačiau įvaizdis dar nėra viskas.

2017 metais „Juventus“ rengė daug susirinkimų ir diskusijų, kol galiausiai išsirinko šriftą, klubo vadovų nuomone, labiausiai atitinkantį klubo vertybes ir misiją.

Vienodo šrifto įrašai atsirado ant visų „Juventus“ rinkodaros kompanijų, pritaikyti socialinėse erdvėse, taip pat klubo biuruose Turine ir Milane.

Tai atrodė svarbu klubo vadovams: ikonografijos tapatumas turėjo sukurti prekės ženklą, į kurį atkreiptų dėmesį esami ir būsimi „Juventus“ gerbėjai. Italijos klubas įdėjo daug pastangų, kad susikurtų savitą išvaizdą. Įvaizdis tapo svarbiausiu.

Tačiau paskui sekusius įvykius sunku suprasti. Klubo prezidentas Andrea Agnelli sudegė Superlygos projekte, kai naujas Europos turtingiausių futbolo klubų darinys šių metų pradžioje griuvo per pirmąsias gyvavimo dienas. A.Agnelli reputacija krito sirgalių akyse.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Agnelli ir Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Andrea Agnelli ir Cristiano Ronaldo

O tada atėjo dar rimtesni nemalonumai – Italijos finansų tyrimų pareigūnų radare atsidūrė šeši dabartiniai ir buvę „Juventus“ vadovai, tarp jų ir A.Agnelli ir Čekijos futbolo legenda Pavelas Nedvedas, dabartinis „Juventus“ viceprezidentas.

Įtarimai supa „Juventus“ žaidėjų perėjimus. Pareigūnai įtaria radę daug suklastotų sąskaitų. Policija jau atliko kratas klubo treniruočių bazėje ir klubo biuruose. Įvaizdžiui tai tikrai nepadėjo.

Senų nuolaužų galima įžiūrėti ir šį „Juventus“ sezoną. Neseniai pasirodė pirmoji klubo dokumentinio filmo „Viskas arba nieko“ dalis. Praėjusį mėnesį per „Amazon Prime“ rodytą seriją galima matyti, kaip klubo vadovai išskleidė sparnus lyg vanagai – pirmiausia pasirodo A.Agnelli ir apkabindamas komandos žaidėjus duoda jiems žinoti apie klubo tikslus.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Agnelli
„Scanpix“ nuotr./Andrea Agnelli

Po įžanginių sakinių jis sako žaidėjams, kad į buvusį sezoną nėra ko žvalgytis.

O juk kalbama apie sezoną, kai Maurizio Sarri vadovaujamas „Juventus“ iškovojo devintąjį titulą „Serie A“ pirmenybėse.

Treneris, laimėjęs auksą, buvo atleistas, o A.Agnelli paskyrė kitą strategą.

Naujasis treneris Andrea Pirlo praėjusį sezoną su „Juventus“ liko ketvirtas, per vieną tašką patekęs į Čempionų lygą, pasinaudojus „Napoli“ suklupimu namie.

Rezultatyviausias „Serie A“ žaidėjas Cristiano Ronaldo, turėjęs klubo sėkmę vietiniame fronte perkelti į tarptautinę areną, nebenorėjo ilgiau laukti ir išvyko į Mančesterį.

Tai nebuvo nesėkmių pabaiga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas