Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oficialu: LFF prezidentu tapo konkurentų neturėjęs Edgaras Stankevičius

Oficialu. Lietuvos futbolo federacija (LFF) neeilinėje Konferencijoje išrinko naują prezidentą, kuriuo tapo vienintelis kandidatas Edgaras Stankevičius.

Už balsavo 57 delegatai, prieš arba balso neatidavė 5, o vienas biuletenis buvo pripažintas negaliojančiu.

Iš viso balso teisę Konferencijoje, remiantis naujais įstatais, turi 64 asmenys. Konferencijoje nedalyvavo vienas delegatas.

E.Stankevičius didžiąją dalį Lietuvos futbolo reikalų tvarkė ir anksčiau – dirbo generaliniu sekretoriumi ir turėjo svarų balsą priimant svarbiausius sprendimus. Tiesa, dabar jis turės balsą Vykdomajame komitete.

„Šiandien atėjo nauja pradžia, verčiame naują puslapį. Nebus lengva. Turėsime iššūkių. Teko bendrauti su visa futbolo bendruomene, matau, kaip jūs esate pasiilgę bendravimo, dėmesio iš LFF. Gal per praėjusius ketverius–penkerius metus buvome uždari, gal ne visą dėmesį skyrėme, gal per retai aplankėme. Ką sakiau tų susitikimų metu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, jei patikėsite šias pareigas man, tikrai tęsime pradėtus darbus. Noras yra įsiklausyti, bendrauti, dalintis atsakomybe su futbolo bendruomene“, – savo rinkiminėje kalboje sakė E.Stankevičius.

Kaip anksčiau rašė 15min, E.Stankevičių prezidento poste ypač pageidavo matyti įtaką Lietuvos futbolo federacijoje besistengiantis išlaikyti „kaunietiškas“ sparnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LFF konferencija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LFF konferencija

Buvęs generalinis sekretorius buvo ir dar visai neseniai įtakingiausiais Lietuvos futbolo veikėjais laikytų Arūno Pukelio ir Žydrūno Buzo favoritas. Beje, Ž.Buzas buvo užsukęs ir į penktadienio popietę vykusią rinkiminę Konferenciją, nors nei jo, nei A.Pukelio LFF valdymo organuose būti negali dėl praeityje turėto teistumo.

E.Stankevičius turės siūlyti VK nariams generalinio sekretoriaus kandidatūrą. Užkulisiuose kalbama, kad šios pareigos ruošiamos Futbolo vystymo departamento vadovės pareigas einančiai Ritai Bagdonienei. Tiesa, pats naujasis LFF prezidentas puse lūpų yra prasitaręs, jog sprendimo dar neturi ir galutinis jo siūlymas gali būti „netikėtas“.

fkjonava.lt nuotr./Rita Bagdonienė
fkjonava.lt nuotr./Rita Bagdonienė

Anksčiau prezidento pareigas ėjęs Tomas Danilevičius, 15min žiniomis, pastaruoju metu prarado didžiosios dalies Vykdomojo komiteto (VK) narių pasitikėjimą ir sulaukė nemažai kritikos.

Visi LFF prezidentai:

Nr. Laikotarpis Prezidentas
1. 1992–1999 Vytautas Dirmeikis
2. 1999 Vytautas Zimnickas (laikinai)
3. 2000–2012 Liutauras Varanavičius
4. 2012–2016 Julius Kvedaras
5. 2016–2017 Edvinas Eimontas
6. 2017 Vidmantas Butkevičius (laikinai)
7. nuo 2017 Tomas Danilevičius
8. Nuo 2023 Edgaras Stankevičius

Viename VK posėdžių net buvo keltas nepasitikėjimo prezidentu klausimas. Jis dažnai kritikuotas dėl to, kad nemažą laiko dalį leidžią Šveicarijoje, kur gyvena šeima.

T.Danilevičius esą svarstė kelti savo kandidatūrą dar vienai kadencijai, bet vėliau suprato neturintis pasitikėjimo ir nusprendė nebesiplėšyti. Tokį patį sprendimą priėmė ir Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) vadovas Deividas Šemberas.

Tad šiems vyrams nusprendus į kovą nesileisti, E.Stankevičius buvo vienintelis kandidatas prezidento postui užimti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LFF asamblėjos akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LFF asamblėjos akimirkos

E.Stankevičius neoficialiuose pokalbiuose jau kalba apie galimą neseniai priimtų naujųjų įstatų keitimą. Jo manymu, LFF prezidentui turėtų būti priskirti finansų ir biudžeto skirstymo klausimai.

Būtent tuo pats E.Stankevičius ir rūpinosi, eidamas generalinio sekretoriaus pareigas federacijoje.

35-erių E.Stankevičius į futbolą pasuko iš krepšinio 2018-aisiais.

LFF neeilinėje Konferencijoje bus renkami visi federacijos valdymo organai, apie tai informuosime vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas