Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

P.Guardiola atsišaudė į J.Mourinho ir J.Kloppo strėles: katalonas reikalauja atsiprašymo

„Manchester City“ klubui grėsė artimiausius dvejus metus praleisti be Čempionų lygos futbolo, po to, kai tokią bausmę už sąžiningo žaidimo taisyklių (FFP) pažeidimus skyrė UEFA. Bet pirmadienį viena stipriausių Anglijos komandų buvo išteisinta Sporto arbitražo teisme (CAS), kas sukėlė tik dar didesnes diskusijas tarp futbolo grietinėlės.
Pepas Guardiola ir Jose Mourinho
Pepas Guardiola ir Jose Mourinho / „Scanpix“ nuotr.

Dar prieš koronaviruso pandemijos pradžią, vasario mėnesį „Man City“ klubui buvo skirta ne tik dvejų metų diskvalifikacija, bet ir 30 mln. eurų bausmė.

Pastaroji, nors ir sumažinta, liko – Mančesterio klubas turės sumokėti 10 mln. eurų, bet likusios sankcijos panaikintos ir antrąją vietą „Premier“ lygoje jau užsitikrinusi komanda kitąmet vėl žais Čempionų lygoje.

Šis CAS sprendimas užkliuvo žymiausiems „Premier“ lygos strategams – jį sukritikavo Londono „Tottenham Hotspur“ treniruojantis Jose Mourinho ir „Liverpool“ vadovaujantis Jurgenas Kloppas.

„Tai reiškia FFP taisyklių eros pabaigą. Nebėra prasmės jas taikyti. Jei „City“ išties yra nekalti, sprendimas yra gėdingas. Jei jie kalti, sprendimas taip pat gėdingas, – sakė J.Mourinho. – Tai gėdinga, nes jeigu „City“ nekalti, kodėl tada jie vis tiek buvo nubausti 10 mln. eurų bauda?

Jeigu esi nekaltas, neturėtum būti nubaustas. O jei esi kaltas, tokia bausmė per maža, nes turėtum būti diskvalifikuotas.“

Jei „City“ išties yra nekalti, sprendimas yra gėdingas. Jei jie kalti, sprendimas taip pat gėdingas.

Paklaustas, ar FFP taisyklės vis dar turi prasmę ir ar jų vis dar reikia, portugalas buvo kategoriškas.

„Norėčiau pamatyti, kaip „City“ yra išteisinami ir neturėtų mokėti nė cento. Arba priešingai – kaip jie pripažįstami kaltais ir diskvalifikuojami. Tačiau taip neįvyko, kaip ir praeityje buvo su keliais kitais klubais. Tad gal jau geriau atidaryti šio cirko duris ir visiems leisti mėgautis į eiti į vidų už dyką, su neribojama laisve“, – kalbėjo „Tottenham“ strategas.

Nors ir kiek švelniau, šia tema pasisakė ir J.Kloppas. Vokietis teigė, kad „toks sprendimas futbolui nėra į gera“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas

„Jei atvirai, nemanau, kad tai yra gera diena futbolui. FFP idėja yra gera. Ji saugo komandas ir turnyrus, kad niekas neišleistų per daug pinigų, atkeliavusių iš netinkamų šaltinių.

Esu iš Vokietijos, kur remiamės sistema, kai komandą valdo ne vienas savininkas. Turi gauti licenciją kasmet. FFP idėja yra gera, bet ne man spręsti, ar sprendimas dėl „City“ buvo teisingas. Tiesiog manau, kad visi turėtų laikytis FFP taisyklių. Labai tikiuosi, kad šios taisyklės ir toliau liks galioti.

Jeigu turtingiausi klubai ir valstybės galės daryti tai, ką nori, tuomet bus labai sunku. Tai privestų prie pasaulio lygos, kur svarbiausia būtų tai, kas valdo komandas, o ne kokie yra tų komandų pavadinimai“, – kalbėjo „Premier“ lygos čempiono „Liverpool“ vairininkas.

Jeigu turtingiausi klubai ir valstybės galės daryti tai, ką nori, tuomet bus labai sunku.

Tiesa, J.Kloppas, galvodamas apie naudą savo komandai, nepraleido progos ir pasidžiaugti dėl „Manchester City“ išteisinimo.

„Džiaugiuosi, kad „City“ žais Čempionų lygoje. Jei jie netektų 10-12 rungtynių per sezoną, nematyčiau jokių šansų kitoms „Premier“ lygos komandoms Anglijoje“, – aiškino pragmatiškasis vokietis.

Kol kitų komandų strategai kalba apie FFP taisyklių prasmę ir „blogą dieną futbolui“, žydroji Mančesterio dalis krykštauja iš džiaugsmo.

Pagaliau išsilieti šia tema antradienį galėjo ir Pepas Guardiola, nepamiršęs paberti akmenėlių ir į aršiausių oponentų daržus.

„Jose ir Jurgenas gali turėti savo nuomones, bet pasakysiu jiems šitaip: tai buvo labai gera diena futbolui, – spaudos konferencijos prieš „Premier“ lygos rungtynes metu pareiškė katalonas. – Jose ir kiti treneriai žino, kad mes nukentėjome, ir verčiau jau atsiprašytų.

Sakiau daugybę kartų – jeigu mes padarytume kažką blogo, priimtume UEFA ir CAS sprendimus.

Nesitikime, kad kiti klubai mus gins, bet turime teisę ginti save, kai tikime, kad tai, ką darėme, yra teisinga. Ir trys nepriklausomi teisėjai mums pritarė.

Žmonės sakė, kad mes sukčiavome, kad melavome daugybę kartų, pamiršdami nekaltumo prezumpciją.

Kai įrodėme savo nekaltumą, buvome labai laimingi, nes galėjome apginti tai, ką pasiekėme aikštėje.“

Jose ir kiti treneriai žino, kad mes nukentėjome, ir verčiau jau atsiprašytų.

Nuo 2016 metų „Manchester City“ treniruojantis P.Guardiola su šiuo klubu per ketverius metus dusyk laimėjo „Premier“ lygą – 2018 ir 2019 m. sezonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas