Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Painiuose futbolo nuostatų labirintuose: aistros tęsėsi ir po finalinio švilpuko

Lietuvos salės futbolo taurės turnyro finalo ketvertas praūžė, tačiau atsakyti dar ne visi klausimai. Likus savaitei iki svarbiausių kovų Garliavoje, netikėtai buvo imta kitaip interpretuoti turnyro nuostatus, o ir sprendimų komunikacija vertė kilnoti antakius. Galiausiai aiškėja, kad sukurtos taisyklės itin painios – kur besi pirštu, ten netikslumas.
Jonavos „Vikingų“ triumfas sukėlė audrą
Jonavos „Vikingų“ triumfas sukėlė audrą / nuotr. lff.lt

O viskas prasidėjo taip: kovo 21 dieną Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos (LSPFA) žinutėje klubams buvo pranešta, kad salės futbolo taurės finalo ketverto varžybose gali žaisti visi klubų registruoti žaidėjai.

2021–2022 metų Lietuvos Futsal A lygos Nuostatų punktas Nr. 58 nurodo, kad „klubai, pareiškę norą dalyvauti 2021–2022 m. Salės futbolo taurės varžybose, privalo žaidėjų registracijos varžyboms paraiškas pateikti šių varžybų organizatoriui likus ne mažiau kaip 7 darbo dienoms iki pirmojo atitinkamo Klubo pirmųjų rungtynių 2021–2022 m. Salės futbolo Taurės varžybose“.

Dalis klubų suprato šį punktą taip: kokią komandą prieš turnyro pradžią užregistravai, su tokia ir rungtyniausi iki pabaigos.

Vis dėlto pagal LSPFA nurodymą situacija pasikeitė, mat čempionais tapę ir taurę į viršų kėlę Jonavos „Vikingai“ galėjo registruoti legionierių iš Ukrainos Tarasą Onufraką. Kitos komandos taip pat gavo patikslinimą, esą gali registruoti žaidėjus turnyrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas