Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžio „Ekranas“ vėluoja mokėti algas, o šešiems atlygio reikalavusiems futbolininkams neleidžia žaisti

Panevėžio „Ekrano“ futbolo klubo žaidėjų kantrybė trūko – vieni svarbiausių komandos futbolininkų Giedrius Tomkevičius, Egidijus Varnas, Aurimas Kučys, Vitalijus Kavaliauskas, Tadas Kauneckas ir Tadas Markevičius įteikė ieškinį teismui dėl nemokamų atlyginimų. Teisinių priemonių imtasi po to, kai, įteikus klubui oficialų užklausimą dėl vėluojančių atlyginimų, komandos vadovybė nusprendė savo uždirbtų pinigų reikalaujančius žaidėjus pamokyti – suspenduoti iki čempionato pabaigos.
Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai
Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai / „Ekrano“ klubo nuotr.

„Skolos jau velkasi nuo 2011 ir 2012 metų, nėra taip, kad atlyginimo iš viso negavome, tačiau klubas pažadų nevykdo – dar neišmokėjo premijų už pernykštį čempionų titulą, kiti atlyginimai irgi su protrūkiais vėluodavo“, – 15min.lt sakė A.Kučys, vienas iš klubo nemalonę užsitraukusių žaidėjų.

 A.Velička: Kaip Lietuvai, suma yra pakankamai didelė, juk čia atlyginimai tikrai nėra tokie, kad pusę metų negaudamas algos galėtum ramiai gyventi iš santaupų 

Futbolininko, kuris „Ekrane“ rungtyniauja nuo 2010 metų, teigimu, žaidėjų kantrybė tiesiog baigėsi: „Mes savo pinigų laukiame ilgai, tačiau taikiai susitarti nepavyko. Nebeliko kito kelio – tik teismas. Iš pradžių kreipėmės į advokatę, kuri klubui nusiuntė oficialią užklausą dėl nemokamų atlyginimų. Po šio mūsų žingsnio buvome nušalinti nuo komandos, vadovai su mumis nebebendrauja“.

Lietuvos futbolo „A lygos“ trečioje vietoje žengiančiam „Ekrano“ klubui iki sezono pabaigos liko ketverios rungtynės, kuriose suspenduoti futbolininkai jau nebežais. Bausmę žaidėjams „Ekranas“ skyrė prieš spalio 5-osios rungtynes su Marijampolės „Sūduva“. Jos baigėsi be įvarčių.

Futbolininkams užrausta ne tik žaisti, bet ir dalyvauti komandos treniruotėse. „Ką veikiam? Dirbame individualiai, stengiamės palaikyti sportinę formą“, – teigė A.Kučys, kurio sutartis su Panevėžio klubu baigiasi po sezono.

„Kai vyksta ginčas, niekada kažkuri pusė iškart netampa teisi. Žaidėjai yra suspenduoti dėl klubo vidinių taisyklių pažeidimo, kurios nekomentuojamos, o atlyginimai jiems mokami laiku“, – trumpai sakė „Ekrano“ prezidentas Aušrys Labinas.

fkekranas.lt nuotr./Andrius Velička ir Ignas Dedura taip pat nėra gavę atlygio ia Ekrano
fkekranas.lt nuotr./Andrius Velička ir Ignas Dedura taip pat nėra gavę atlygio iš „Ekrano“.

„Ekranas“ skolingas ne tik esamiems, bet ir buvusiems žaidėjams

Vilniaus MFD „Žalgiryje“ rungtyniaujantis buvęs „Ekrano“ puolėjas Andrius Velička teigė, kad jo visiškai nenustebino Panevėžio klube susiklosčiusi situacija. Veterano teigimu, „Ekranas“ yra skolingas daugeliui buvusių žaidėjų, kurie komandoje nebežaidžia jau trejus, ketverius metus ar net ilgiau.

„Jie skolingi ir man, dėl to pernai ir palikau komandą. Kodėl nesikreipiau į teismą? Gavau pasiūlymą žaisti Azerbaidžane, tad ten apie tai stengiausi negalvoti, be to, pasitikėjau komandos vadovų garbės žodžiu. Tačiau kiek galima, vaikams juk nepasakysi – palaukite, nupirksiu valgyti rytoj“, – situaciją buvusiame klube komentavo A.Velička.

 A.Labinas: Žaidėjai yra suspenduoti dėl klubo vidinių taisyklių pažeidimo, kurios nekomentuojamos, o atlyginimai jiems mokami laiku.

Futbolininko teigimu, „Ekranas“ skolingas ne vienam ir ne dviem žaidėjams, o klubo vadovas A.Labinas meluoja, kad atlyginimai mokami laiku.

„Kaip Lietuvai, suma yra pakankamai didelė, juk čia atlyginimai tikrai nėra tokie, kad pusę metų negaudamas algos galėtum ramiai gyventi iš santaupų“, – paklaustas, kiek klubas jam nesumokėjo, atsakė A.Velička.

Jam pritarė ir kitas „Ekrane“ anksčiau rungtyniavęs futbolininkas Ignas Dedura, kuris taip pat baigia rengti dokumentus ir netrukus kreipsis į teismą.

„Jeigu komandos vadovas atvirai meluoja, kito kelio nebėra, turiu visus dokumentus ir sutartis, kuriuos tik reikia baigti sutvarkyti ir bus galima kreiptis į teismą. Kantrybė baigėsi, nes skolos kitiems velkasi ir nuo 2010, ir nuo 2011 metų“, – A.Veličkai antrino I.Dedura.

Gynėjas teigė, kad pinigus prisiteisti iš „Ekrano“ bus sunku, nes klubas tiesiog neturi turto, yra skolingas mažiausiai dešimčiai futbolininkų, todėl gali būti, kad skolos komandą visiškai užsmaugs.

A.Veličkos ir I.Deduros žodžius apie nešmokėtus atlyginimus „Ekrano“ prezidentas A.Labinas komentavo taip pat lakoniškai: „Aš taip negalvoju – dokumentai rodo, kad atlyginimai visiems išmokėti“. 

Neseniai iš „Ekrano“ per 17 tūkst. litų sumą per teismą prisiteisė buvęs legionierius iš Serbijos Dušanas Matovičius, 90 tūkst. litų – neseniai į klubą sugrįžęs Marko Andjelkovičius. Į teismą Panevėžio ekipą taip pat yra padavę buvę jos žaidėjai Andrius Jokšas, Dainius Gleveckas ir Emilijus Zubas.

Žaidėjai eina ne tuo keliu?

Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komiteto sekretorius Ričardas Zdančius teigė, kad kol kas jokios oficialios informacijos apie situaciją „Ekrano“ klube neturi: „Žinome tik tiek, kiek rašo žiniasklaida“.

R.Zdančiaus teigimu, žaidėjai, prieš kreipdamiesi į teismą, turėtų pirmą kreiptis į LFF.

„Žaidėjai į mus nesikreipė, tad situacijos nežinome. Negavome kreipimosi nei iš teismo, nei iš futbolininkų advokatų. Galbūt žaidėjams toks kelias yra priimtinesnis“, – svarstė R.Zdančius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas