Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Panevėžio“ treneris pyksta: „Žalgiris“ ir federacija mus žudo“

Lietuvos futbolo A lygos lyderių „Panevėžio“ treneris Gino Lettieri išreiškė nepasitenkinimą dėl šios savaitės rungtynių su Vilniaus „Žalgiriu“ datos.

Ši savaitė itin svarbi Lietuvos futbolo lygos lyderiams.

Lietuvos čempionate pirmaujantis „Panevėžys“ ketvirtadienį stoja į kovą Konferencijos antrajame atrankos etape Izraelyje su Beer Ševos „Hapoel“.

A lygos čempionų titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ šiandien (antradienį) LFF stadione Čempionų lygos atrankos varžybose kausis su dar stipresniu varžovu – Turkijos čempionu Stambulo „Galatasaray“.

O šį sekmadienį laukia ir A lygos lyderių akistata. Šį sezoną pirmoje vietoje įsitaisęs „Panevėžys“ (22 rungtynės 55 taškai) susitiks Vilniuje su „Žalgiriu“ (23 rungtynės – 52 taškai).

„Federacija ir „Žalgiris“ mus žudo, – po pirmadienį 2:0 laimėtų rungtynių prieš trečią vietą užimančius „Šiaulius“ pareiškė „Panevėžio“ treneris Gino Lettieri. – Mano įsitikinimu, nekorektiška, ką šios dvi organizacijos daro.“

Italijos specialistui kliūna tvarkaraštis. Tiksliau – artimiausia A lygos mačo data.

„Vilniaus „Žalgiris“ žaidžia antradienį Čempionų lygoje, o mes su jais turėsime žaisti po trijų dienų po savo rungtynių (Konferencijos lygoje). Mes grįšime iš Izraelio naktį iš penktadienio į šeštadienį.

O jie nori, kad mes žaistume sekmadienį. Tai nėra garbingas žaidimas. Tai nėra garbinga, ką jie daro, – pyko Panevėžio komandos strategas. – Atsiprašau, bet mes kovojame už Lietuvą, mes kovojame už federaciją, renkame reitingo taškus Konferencijos lygoje. Galbūt kitais metais komandos turės daugiau galimybių pradėti tarptautines kovas nuo antrojo etapo, o ne nuo pirmojo.

Prieš du mėnesius mes kalbėjomės su „Žalgiriu“ ir federacija, kad jei abi komandos („Žalgiris“ ir „Panevėžys“) pateks į antrąjį etapą, mes nežaisime šio mačo sekmadienį. Dabar mes grįšime šeštadienį, o jie nori, kad žaistume sekmadienį „Žalgirio“ stadione. Man tai nėra sąžininga.“

G.Lettieri teigė, kad „Panevėžys“ anksčiau sutiko keisti rungtynių datas su kitomis dviem A lygos komandomis. Bet jis pyksta, kad dabar neperkeliama rungtynių data, kai prašo panevėžiečiai.

„Tai nėra sąžiningas žaidimas“, – kelis kartus pakartojo italas.

Kita savaitė irgi bus užimta abiem klubams dėl kovų tarptautinėje scenoje.

„Žalgiris“ atsakomąsias rungtynes su „Galatasaray“ Turkijoje žais trečiadienį (rugpjūčio 2 d.).

„Panevėžys“ antrąjį mačą su „Hapoel“ rengs Marijampolės stadione ketvirtadienį (rugpjūčio 3 d.).

Suprasti akimirksniu

  • A lygos lyderių akistata Vilniuje sekmadienį planuojama nuo 21 val.
  • Pirmasis šių komandų mačas Panevėžyje baigėsi 0:0, o antrąsias rungtynes Vilniuje 2:1 laimėjo „Žalgiris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas