Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Panevėžį“ suklastotu vikipedijos įrašu maustęs prancūzas sulaukė „L'Equipe“ dėmesio

Prieš dvejus metus „Panevėžio“ klube kilęs skandalas su legionieriumi iš Prancūzijos Barkley Migueliu Panzo atsirito nauja banga. Šią istoriją prisiminti panoro didžiausias Prancūzijos sporto dienraštis „L'Equipe“. Skandalingajam puolėjui ir jo nuotykiui Panevėžyje dienraštis skyrė visą trečiadienio numerio atvartą.
„L'Equipe“ dienraščio puslapiai
„L'Equipe“ dienraščio puslapiai / 15min nuotr.

„Sukurtas žaidėjas, – apie buvusį „Panevėžio“ klubo legionierių rašo prancūzai. – Po pasaulį daug keliavęs futbolininkas prieš dvejus metus, norėdamas gauti profesionalų kontraktą Lietuvoje, suklastojo vikipedijos įrašą, bet tiesa vis tiek paaiškėjo.“

Publikaciją puošia didžiulė Barkley Miguelio Panzo nuotrauka iš karjeros etapo Lietuvoje. Joje jis pavojingai veržiasi link „Kupiškio“ komandos vartų.

Dar vienoje, kiek mažesnėje, užfiksuota skandalingoji akimirka iš karto po sutarties pasirašymo. Joje „Panevėžio“ klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas spaudžia ranką „tituluotajam“ ekipos naujokui.

„Vaikas iš 18-osios Paryžiaus apylinkės dabar visą laiką bus priverstas gyventi su šia etikete. B.M.Panzo (27) nebuvo aukščiausio lygio žaidėjas, bet vis tiek turėjo profesionalų kontraktą“, – pažymi Prancūzijos dienraštis.

Šiuo metu jis priklauso Slovėnijos antrojo diviziono „NK Krško“ klubui.

„Niekada nedaviau jokių interviu ta tema, todėl neturiu dėl ko teisintis. Tiesiog tada buvo iškraipyti faktai, o tai padaryti galėjo bet kas. Vikipedija yra nemokama enciklopedija ir joje įrašus gali daryti kas tik nori. Niekada to nedariau ir niekada viešai savo karjeros faktais nesididžiavau“, – prisimindamas skandalingą istoriją, gynėsi prancūzas.

Išsiaiškinti, kas suklastojo Barkley Miguel Panzo įrašą vikipedijoje, iš tiesų yra neįmanoma. Anot „L'Equipe“ puslapis buvo modifikuotas daugiau nei 500 kartų iš dešimčių skirtingų paskyrų ir anoniminių bendraautorių.

Puslapį 2016-ųjų gruodį sukūrė „Cliton1“, tačiau šio vartotojo paskyra jau seniai neveikia ir yra užblokuota visam laikui.

Tiesa, dabar vikipedijos angliškojoje versijoje jau skelbiama, jog prieš dvejus metus B.M.Panzo suklastojo įrašą ir gavo sutartį Lietuvoje.

fk-panevezys.lt nuotr./Barkley Miguelis Panzo
fk-panevezys.lt nuotr./Barkley Miguelis Panzo

Priminsime, jog prieš dvejus metus „Panevėžio“ futbolo klubui teko išplatinti atsiprašymą po to, kai buvo išjuoktas socialiniuose tinkluose. Žinia, kad panevėžiečiai pristatydami naujoką pateikė klaidingą informaciją, paimtą tiesiog iš „Wikipedia“.

Tada pristatydamas B.M.Panzo klubas skelbė, kad šis žaidėjas atstovavo „Queens Park Rangers“ ir per 36 rungtynes Anglijos „Championship“ divizione pelnė 45 įvarčius. Kad metais anksčiau žaidė Prancūzijos antroje lygoje ir yra atstovavęs Angolos rinktinei.

Visą šią informaciją buvo galima rasti „Wikipedia“ puslapyje – ja „Panevėžys“, ko gero, ir pasinaudojo. Tačiau futbolo sirgaliai atsekė, kad ši informacija yra klaidinga, ir išjuokė panevėžiečius.

„Lietuvos klubas pasirašė sutartį su išgalvotu žaidėju ir pristatė jį kaip didelę žvaigždę“, – juokėsi ir plojo „SportBible“. „Lietuvos klubas mano, jog įsigijo buvusį QPR žaidėją...“ – antrino „FourFourTwo“.

Paaiškėjo, kad B.Panzo 2010–2012 m. žaidė ne „Queens Park Rangers“ ekipoje, kuri, beje, tuo metu varžėsi net ne „Championship“, o pačioje „Premier“ lygoje, o kukliame „Walton&Hersham“ klube, besivaržiusiame aštuntame pagal pajėgumą Anglijos divizione.

Vėliau žaidė tiesiog regioninėje Prancūzijos lygoje, o ne „antroje šios šalies lygoje“. Angolos rinktinei oficialiose rungtynėse B.Panzo taip pat nėra atstovavęs, nors „Panevėžys“ skelbė, kad futbolininkui netgi pavyko pelnyti įvartį.

Išplatintame pranešime „Panevėžys“ atsiprašė už klaidingą informaciją, tačiau patikino, kad žaidėją pirko remdamiesi ne ja, o tuo, ką pamatė peržiūros metu.

„Šis futbolininkas atvyko į mūsų klubo peržiūrą prieš dvi savaites. Futbolininkas dalyvavo treniruotėse bei sužaidė dvejas rungtynes prieš Suvalkų „Wigry“ ir Rygos RFS komandas. Vyriausiajam „Panevėžio“ treneriui A.Kurtijanui B.Panzo paliko universalaus, galinčio sėkmingai žaisti tiek vidurio, tiek krašto puolėjo pozicijose futbolininko įspūdį. Todėl su B.Panzo „Panevėžys“ nusprendė pasirašyti sutartį“, – buvo rašoma pranešime.

„Norime pažymėti, kad sutartis su sportininku buvo sudaryta remiantis jo pademonstruotais sugebėjimais futbolo aikštėje, treniruotėse ir rungtynėse, o ne „Wikipedia“ aprašymais, kaip bandoma pateikti kai kuriose visuomenės informavimo priemonėse.

Klubo vadovai ir treneriai prieš pasirašant sutartį neturėjo jokios informacijos apie Barkley galimą žaidimą Angolos rinktinėje. Klubas atsiprašo už klaidingos informacijos atsiradimą „Panevėžys“ tinklapyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai