Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paplūdimio futbolo rinktinė sužinojo varžovus atrankoje į pasaulio čempionatą

Spalio 4 dieną prasidėsiančiame atrankos turnyre į FIFA pasaulio paplūdimio futbolo čempionatą Lietuvos rinktinė grupių turnyre varžysis su Šveicarijos, Prancūzijos ir Maltos rinktinėmis.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LFF nuotr.

Su šveicarais ir prancūzais lietuviai šiemet jau kovojo ir A divizione.

„Prasti burtininkai. Iš tiek daug komandų negali ištraukti kažko naujo“, – šypsojosi vyriausiasis treneris Aivaras Meškinis.

„Su šveicarais esame žaidę N kartų. Atrodo, viską apie tą rinktinę žinai, tačiau jų žaidėjų aukštas individualus meistriškumas niekais paverčia visas tavo pastangas besiruošiant rungtynėms.

Taip, mes galime mesti kovą, galime net psichologiškai būti stipresni, tačiau tokiose rungtynėse didžiausią įtaką daro būtent individualus meistriškumas. Italijoje su jais turėjome nemažai problemų, puikiai suprantame, kad ir dabar lengva nebus“, – sakė lietuvaičių vyriausiasis treneris.

Jis netrukus paskelbs sudėtį, su kuria sieks žengti žingsnį į kitą lygmenį. Jis neslepia, kad lyginant su turnyru Italijoje, rinktinėje bus nemažai naujų veidų.

„Noriu, kad žaidėjai patys norėtų kabintis į rinktinę ir į savo tobulėjimą. Sąrašas dar nėra galutinis, tačiau gaires, su kuriais žaidėjais vyksime į atranką, be abejonės, turiu“, – kalbėjo A.Meškinis.

Šveicarija yra grupės favoritė, o Prancūzija ir Malta – rinktinės, su kuriomis Lietuva, pasak trenerio, varžytis gali.

„Su prancūzais žaisdami Italijoje, buvome verti bent lygiųjų. Davėme gerą kovą, o pabaigoje atsilikdami vienu įvarčiu, sužaidėme va bank ir už tai prancūzai nubaudė. Kalbant apie Maltą, tai mūsų kalibro komanda. Tikrai jos nenuvertiname, tačiau, tuo pačiu, sakome, kad lengvai jos nepaleisime.

Turime tikslą išeiti iš grupės. Reglamentas leidžia apie tai pagalvoti. Be to, po turnyro Italijoje norisi matyti rinktinę laiminčią. Dar iki turnyro turime planų Batumyje sužaisti kontrolines rungtynes su Sakartvelu. Jei gerai pasiruošime, tai ir tikslai bus įvykdyti“, – reziumavo A. Meškinis.

Ispanijoje vyksiančioje atrankoje iš viso varžysis 24 komandos. Šešiolika stipriausiųjų prasibraus į atkrintamąsias varžybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas