Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionas baigia karjerą nesulaukęs nė 30-ties

2014-aisiais su Vokietijos rinktine pasaulio čempionu tapęs Andre Schurrle deda tašką futbolininko karjeroje.
Andre Schurrle baigia karjerą
Andre Schurrle baigia karjerą / „Scanpix“ nuotr.

Vos 29-erių saugo ir puolėjo pozicijose žaidęs vokietis savo šalies žiniasklaidai teigė, kad sprendimas baigti karjerą brendo jau kurį laiką.

„Jau ilgą laiką brandinau šį sprendimą. Emocinės duobės vis gilėjo, o gerų epizodų buvo vis mažiau ir mažiau“, – leidiniui „Der Spiegel“ sakė A.Schurrle.

Futbolininkas turėjo dar metus galiojusią sutartį su Dortmundo „Borussia“, tačiau abi pusės susitarė dėl jos nutraukimo.

2016 m. kontraktą su Dortmundo ekipa sudaręs A.Schurrle šioje komandoje žaidė tik du sezonus. 2018-2019 m. jis buvo skolinamas Londono „Fulham“, o praėjusį sezoną praleido Maskvos „Spartak“ klube.

„Sveiki visi. Noriu visiems pranešti, kad traukiuosi iš profesionalaus futbolo, – instagrame rašė vokietis. – Nuo savęs ir savo šeimos noriu padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šių fenomenalių metų. Parama ir meilė, kurią gavau, buvo neįtikėtina – to tikrai nesitikėjau. Dabar esu pasiruošęs kitoms nuostabioms galimybėms, kurios manęs laukia.“

Karjeros piką A.Schurrle išgyveno pirmajame praėjusio dešimtmečio penkmetyje, kai sužaidė du sėkmingus sezonus „Mainz“ ekipoje (2009-2011 m.), vėliau žibėjo su Lėverkuzeno „Bayer“ apranga (2011-2013 m.), o tuomet persikėlė į Londono „Chelsea“, kur rungtyniavo iki 2015-ųjų.

A.Schurrle taip pat atstovavo ir „Wolfsburg“ komandai, o iš viso per klubinę karjerą pelnė 69 įvarčius.

Vokietijos rinktinėje futbolininkas debiutavo nesulaukęs nė 20-ties ir per septynerius metus sužaidė 57 mačus ir pelnė 22 įvarčius.

Viena ryškiausių Vokietijos kylančių žvaigždžių laikytas futbolininkas 2012-aisiais iškovojo Europos čempionato bronzą, o po dvejų metų prisidėjo prie Vokietijos triumfo pasaulio pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai