Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionai prakaitavo, bet K.Mbappe šou parklupdė Daniją

Prancūzijos rinktinės treneris ir žaidėjai prieš rungtynes su Danija kartojo, kad varžovus reikia vertinti kaip futbolo elitą. Ir danai parodė, kodėl taip kalba pasaulio čempionai. Prakaitavę iki paskutinių minučių, galiausiai „Les Bleus“ šventė pergalę 2:1.

Tai buvo jau trečias kartas šiemet, kai tarpusavyje grūmėsi prancūzai ir danai. Pirmus du susitikimus Tautų lygos turnyre buvo laimėjusi Danija.

Nuo pat susitikimo pradžios abi komandos demonstravo didžiulį tempą, per pirmas 45 minutes kiek pavojingesnė buvo Prancūzija, bet to rezultatu nepavertė.

Pirmas įvartis krito 61-ąją minutę, kai Theo Hernandezas pasileido į greitą ataką, pasidalino kamuoliu su Kylianu Mbappe, o šis siuntė kamuolį į tinklą.

Bet džiaugėsi prancūzai neilgai. Jau po septynių minučių Danija rezultatą lygino – Andreasas Christensenas surado kamuolį baudos aikštelėje ir galingai bei tiksliai smūgiavo galva.

Galiausiai ir vėl K.Mbappe tarė savo žodį. 86-ąją minutę prancūzų lyderis sulaukė idealaus Antoine‘o Griezmanno perdavimo ir kreipė kamuolį į vartus iš kelių metrų.

K.Mbappe tai buvo jau 50-asis įvartis šiais kalendoriniais metais. Prancūzas pasaulio čempionatuose jau yra mušęs septynis įvarčius. Iki 25-erių tiek kartų didžiausioje scenoje buvo pasižymėjęs tik vienas futbolininkas – legendinis brazilas Pele.

Iš viso 23-erių K.Mbappe, vilkėdamas Prancūzijos marškinėlius, jau yra mušęs 31 įvartį. Tiek pat kiek ir Zinedine'as Zidane'as.

Prancūzija pasaulio čempionatą pradėjo pergale 4:1 prieš Australija, o Danija – lygiosiomis 0:0 su Tunisu. Prancūzai jau garantavo sau vietą atkrintamosiose, danų likimas paaiškės paskutiniame ture. Jiems bus būtina pergalė prieš Australiją, bet net ir ji negarantuos kelialapio tolyn, jei Tunisas pateiks sensaciją prieš Prancūziją.

Rungtynių eiga. Prancūzija – Danija 2:1

Antras kėlinys.

90+7 min. Viskas!

90+3 min. Tiksi pridėtas laikas...

86 min. ĮVARTIS! Kylianas Mbappe! Puikus Antoine'o Griezmanno perdavimas, o Prancūzijos lyderis kreipia kamuolį į tinklą iš labai arti.

81 min. Nuostabią progą turėjo Danija! Martinas Braithwaite'as iš artimo atstumo smūgiavo netiksliai.

80 min. Adrienas Rabiot bandymas smūgiuoti labai išradingai – netikslus.

78 min. Aurelienas Tchouameni atliko smūgį galva, bet pataikė į varžovą.

68 min. Na štai! Įvartis! Danija muša! Andreasas Christensenas pirmas suskubo prie kamuolio baudos aikštelėje ir galingai smūgiavo galva!

66 min. Puiki Danijos ataka, tačiau Prancūzija išvalė savo baudos aikštelę paskutinę akimirką.

61 min. ĮVARTIS! Danai prarado kamuolį, Prancūzija pasileido į greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Kylianas Mbappe! Puikus smūgis ir Prancūzija priekyje. Rezultatyvaus perdavimo autorius – Theo Hernandezas.

60 min. Puiki A.Griezmanno proga! Prancūzas pasimetė kamuolį krūtine, atsidūrė priešais vartus, bet smūgiavo netiksliai.

57 min. Aktyvūs buvo danai pastaruoju metu, tačiau čia pat jau ir prancūzų greita ataka. K.Mbappe atliko smūgį, bet vartininkas nuo įvarčio Daniją gelbėjo.

46 min. Startavo antras kėlinys!

Pirmas kėlinys.

45+1 min. Prancūzai buvo pavojingesni pirmajame kėlinyje, tačiau įvarčių nepasiekė. Kol kas vis dar 0:0.

21 min. Vartininkas gelbsti Daniją nuo Adrieno Rabiot galingo smūgio.

20 min. Stabdoma greita Prancūzijos ataka, traukiama geltona kortelė Andreasui Christensenui.

10 min. Pirmas rimtesnis šansas šiose rungtynėse. Turėjo galimybę O.Giroud, bet į kamuolį nepataikė.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas