Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionato atranka: išvarymas per 20 sekundžių ir lygiosios Italijoje

Atrankoje į 2022 m. pasaulio čempionatą penktadienio vakarą sužaisti aštuoni susitikimai, bet jie naujų Katare vyksiančio turnyro dalyvių neišaiškino. Tiesa, prie tiesioginio bilieto į planetos pirmenybes ypač priartėjo anglai, o italai ir šveicarai, išsiaiškinę santykius tarpusavyje, bilieto dalybas nukėlė į paskutinį turą.
Jorginho ir Xherdanas Shaqiri
Jorginho ir Xherdanas Shaqiri / „Scanpix“ nuotr.

C grupė

Italija – Šveicarija 1:1

C grupės lyderių mūšyje nugalėtojas nepaaiškėjo. Šveicaras Silvanas Widmeras buvo išvedęs savo komandą į priekį 11-ą minutę, bet Giovanni di Lorenzo rezultatą 36-ą minutę išlygino.

Komandos jau antrą sykį sužaidė lygiosiomis ir po septynių turų turi po 15 taškų. Paskutiniame ture italai žais Šiaurės Airijoje, o šveicarai namuose priims Bulgariją, o tuomet ir paaiškės grupės nugalėtojas bei tiesioginio bilieto į Katarą laimėtojas.

Šiaurės Airija – Lietuva 1:0

Apie šias rungtynes skaitykite čia.

Standings provided by SofaScore LiveScore

F grupė

Danija – Farerų salos 3:1

Danai pratęsė nepriekaištingą savo žygį ir pasiekė jau devintą pergalę iš eilės, bet praleido pirmą įvartį po 30 iš eilės tikslių savo pačių smūgių.

Įvarčius danams pelnė Andreasas Skovas Olsenas (18 min.), Jacobas Bruunas Larsenas (63 min.) ir Joakimas Maehle (90+3 min.), o Farerams rezultatą sušvelninti leido Klaeminto Olseno tikslus smūgis (89 min.).

Austrija – Izraelis 4:2

Austrai pasiekė pergalę ypač rezultatyviose rungtynėse, bet nei jie, nei Izraelis nebeturi vilčių patekti į pasaulio čempionatą.

Moldova – Škotija 0:2

Svečiuose laimėję škotai užsitikrino grupėje antrąją vietą ir kelialapį į papildomas kovas dėl patekimo į pasaulio čempionatą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

I grupė

Anglija – Albanija 5:0

Europos vicečempionai visus penkis įvarčius pelnė dar pirmajame kėlinyje.

Triskart pasižymėjo Harry Kane'as (18, 33 ir 45+1 min.), po vieną įvartį įmušė Harry Maguire'as (9 min.) ir Jordanas Herdersonas (28 min.).

Vis dėlto anglai dar nėra užsitikrinę pirmosios vietos grupėje. Kad tą padarytų, jiems paskutiniame ture užteks lygiųjų San Marine.

Andora – Lenkija 1:4

Andora labai palengvino lenkų užduotis, kai jau 11-ą sekundę prasižengęs Ricardas Fernandezas Betriu užsidirbo raudoną kortelę, kurią teisėjas jam parodė laikrodžiui skaičiuojant 21-ą mačo sekundę. Galbūt tai greičiausia raudona kortelė profesionalaus futbolo istorijoje?

Kiekybinę persvarą įgiję lenkai netruko ja pasinaudoti – įvarčius pelnė Robertas Lewandowskis (5 ir 73 min.), Kamilis Jozwiakas (11 min.) ir Arkadiuszas Milikas (45+2 min.). Tiesa, Andora irgi sugebėjo pasiekti įvartį, kurį 45-ą minutę įmušė Joanas Cervosas.

Lenkai dar turi teorinį šansą užimti pirmąją vietą, bet jiems ne tik reikia nugalėti vengrus paskutiniame ture, tačiau ir sulaukti grupės autsaiderių San Marino futbolininkų pergalės prieš Angliją. Bet kuriuo atveju, lenkai galės pratęsti kovą dėl vietos pasaulio čempionate, nes tikrai užims bent antrą vietą.

Vengrija – San Marinas 4:0

Vengrai po lenkų pergalės Andoroje jau nebeturi vilčių patekti į pasaulio čempionatą, bet nuotaikas sau pasigerino San Marino sutriuškinimu. Pastarasis lieka be taškų.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas