Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atrankos varžybose – C.Ronaldo planetos rekordas ir pirmoji latvių pergalė

Trečiadienio vakarą Europos zonoje sužaista trylika 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato atrankos dvikovų. Pripažintiems favoritams šį kartą sekėsi gana sunkiai.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A grupė

A grupėje dramatišką pergalę iškovojo Portugalija su šviežiai į „Manchester United“ sugrįžusiu Cristiano Ronaldo.

Fare vykusio mačo su Airija 15-ąją minutę C.Ronaldo nerealizavo baudinio, o pirmo kėlinio pabaigoje po kampinio galva pasižymėjo Johnas Eganas ir portugalai atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

Išsigelbėti šeimininkams pavyko tik 89-ąją minutę, kai C.Ronaldo įmušė galva. Maža to, šeštą pridėto laiko minutę C.Ronaldo dar vienu smūgiu galva išplėšė šeimininkams pergalę.

C.Ronaldo šiame mače pagerino visų laikų rezultatyvumo rekordą. Portugalui tai buvo 110 ir 111 įvarčiai, vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius. Iki šiol pasaulyje 109 įvarčius buvo įmušęs ir iranietis Ali Daei.

Portugalai trimis taškais lenkia serbus, bet pastarieji yra sužaidę maču mažiau.

Kitoje grupės dvikovoje trečią poziciją užimantis Liuksemburgas 2:1 namuose pranoko visus tris sykius pralaimėjusį Azerbaidžaną.

Portugalija – Airija 2:1;

Liuksemburgas – Azerbaidžanas 2:1.

D grupė

D grupės lyderio poziciją ir toliau išlaiko Prancūzija. Tiesa, šį kartą prancūzai tik lygiosiomis 1:1 Strasbūre sužaidė su Bosnijos ir Hercegovinos komanda.

36-ąją minutę Edinas Džeko tolimu smūgiu išvedė svečius į priekį, bet po keturių minučių po kampinio Antoine'as Griezmannas rezultatą išlygino. Šeimininkų kortas gerokai sujaukė 51-ąją minutę Juleso Kounde gauta raudona kortelė, bet galutinis rezultatas nepasikeitė.

Ir toliau savojo žaidimo neatranda Ukraina. Nors ukrainiečiai pakeitė trenerį, vietoj Andrijaus Ševčenkos prie komandos vairo stojęs Oleksandras Petrakovas jos į pergalių kelią nesugrąžino.

Ukrainiečiai svečiuose 2:2 sužaidė su Kazachstanu ir tai buvo ketvirtos jų lygiosios iš eilės. Šiam mačui vadovavo lietuvis Donatas Rumšas.

Prancūzija – Bosnija ir Hercegovina 1:1;

Kazachstanas – Ukraina 2:2.

F grupė

F grupėje ir toliau idealią seriją pratęsė puikiai „Euro 2020“ sužaidę danai. Savo aikštėje Skandinavijos komanda 2:0 pranoko škotus ir laimėjo ketvirtą mačą.

Kartu su Italija, Anglija ir Armėnija tai yra vienintelės šiame atrankos cikle taškų dar nepraradusios ekipos.

Į antrą poziciją grupėje su 7 taškai pakilo 4:0 Farerų salas svečiuose pranokęs Izraelis. Tiek pat taškų turi ir sunkią pergalę svečiuose prieš Moldovą 2:0 iškovojusi Austrija.

Danija – Škotija 0:2;

Farerų salos – Izraelis 0:4;

Moldova – Austrija 0:2.

G grupė

G grupėje ir toliau stebina Turkijos futbolininkai, namuose 2:2 sužaidę su Juodkalnija.

Turkai pirmavo 2:0, bet išsaugoti pranašumo nesugebėjo, o išlyginamąjį įvartį Risto Radunovičius įmušė jau septintą pridėto laiko minutę.

Turkai su 8 taškais išliko grupės viršūnėje, nes favoritai Nyderlandai Osle tik 1:1 sužaidė su norvegais ir buvo priversti vytis savo varžovus. Po šio turo Nyderlandai, Norvegija ir Juodkalnija turi po 7 taškus.

Mūsų kaimynai latviai iškovojo pirmąją pergalę, 3:1 namuose įveikę Gribraltarą.

Turkija – Juodkalnija 2:2;

Norvegija – Nyderlandai 1:1;

Latvija – Gibraltaras 3:1

H grupė

H grupės lyderių Rusijos ir Kroatijos akistata Maskvos „Lūžnikų“ stadione baigėsi be įvarčių. Šiame mače prie Rusijos komandos vairo debiutavo Stanislavą Čerčesovą pakeitęs Valerijus Karpinas.

Abi komandos su 7 taškais liko grupės viršūnėje, nes tašku mažiau turintys slovakai irgi tik lygiosiomis 1:1 sužaidė su slovėnais.

Paskutiniame grupės mače Malta net 3:0 sutriuškino Kiprą, bet visus įvarčius šeimininkai įmušė po to, kai iš aikštės buvo pašalintas svečių komandos žaidėjas.

Slovėnija – Slovakija 1:1;

Rusija – Kroatija 0:0;

Malta – Kipras 3:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant