Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasaulio futbolo čempionato atranka: Šiaurės Amerikoje kelialapius jau turi JAV ir Kosta Rika, Meksika – ant prarajos krašto

Po pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynių Šiaurės, Centrinės Amerikos ir Karibų jūros salų (CONCACAF) atrankos 4-ajame raunde dvi komandos užsitikrino kelialapius į Braziliją – JAV ir Kosta Rika. Tuo tarpu Meksikos rinktinė atsidūrė ant prarajos krašto.
Jozy Altidore
Jozy Altidore / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV rinktinė namuose 2:0 (0:0) įveikė paskutinėje vietoje liksiančią Jamaiką ir šalia kelialapio jau užsitikrino ir pirmą vietą atrankos varžybose. Įvarčius nugalėtojams pelnė Grahamas Zuzi (77 min.) ir Jozy Altidore (81 min.).

Žemiau trečiosios vietos grupėje nebenukris ir Kosta Rikos rinktinė, kuri išvykoje patyrė pralaimėjimą 0:1 (0:0) Hondūrui. Jerry Bengstonas pelnė įvartį 65 min. ir Hondūras pakilo į trečią vietą – visiškai šalia kelialapio į Braziliją.

Viltis iškovoti kelialapį išsaugojo ir Meksikos rinktinė, namuose 2:1 (1:0) įveikusi Panamą. Meksikiečiams įvarčius pelnė Oribe Peralta (40 min.) ir Raulis Jimenezas (85 min.). Panamos rinktinėje pasižymėjo Luisas Tejada (81 min.).

Meksikos futbolininkai
Meksikos futbolininkai

Paskutiniame ture spalio 16 dieną Panama namuose priims JAV rinktinę, Jamaika žais su Hondūru, o Kosta Rika – su Meksika.

Hondūras net ir pralaimėjimo atveju nenukris žemiau ketvirtosios vietos, o Meksikos rinktinei būtina pergalė. Meksikiečiai dar gali pakilti iki trečios pozicijos, tačiau susiklosčius kitoms aplinkybėms juo gali aplenkti Panama ir Meksika liktų be pasaulio čempionato. Pastarąjį sykį pasaulio čempionate Meksikos rinktinės nebuvo 1990 metais.

Primename, kad CONCACAF atrankos grupėje į pasaulio čempionatą tiesiogiai patenka trys komandos, o ketvirtą vietą užėmusi rinktinė turi žaisti papildomas atrankos rungtynes su Okeanijos regiono nugalėtoja – ja jau anksčiau tapo Naujosios Zelandijos rinktinė.

CONCACAF atrankos turnyro lentelė
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. JAV 9 6 1 2 12/6 19
2. Kosta Rika 9 4 3 2 11/6 15
3. Hondūras 9 4 2 3 11/10 14
4. Meksika 9 2 5 2 6/7 11
5. Panama 9 1 5 3 8/11 8
6. Jamaika 9 0 4 5 3/11 4

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas